![]() |
Ok, przetestuję jeszcze.
@ loki To co napisałeś odnosi się do importu kontaktów. Mnie interesuje archiwum. Tę funkcję znalazłem, ale tylko do archiwum z tlena, aqq i konnekta. A może by wrócić właśnie do AQQ? Swego czasu przez kilka lat ten program używałem i sprawdzał się bardzo dobrze.. ---- EDIT Znalazłem tymczasowe, całkiem niezłe rozwiązanie. Najnowsze GG (10) plus programik GG10Tuner. Usuwa praktycznie wszystkie (poza jednym) dodatki, pozostaje samo okno z kontaktami. I o to chodziło :) Jeszcze tylko dwie rzeczy mnie interesują, z czego jedna trochę drażni, a drugą chciałbym dodać: - pierwsza to emotikonki. Zawsze w gg były podstawowe typu :) , ;) , :> czy :] Potem w którejś wersji (chyba 7) zmienili niektóre z nich (na pewno dwie ostatnie z wymienionych i jeszcze jakieś inne). Da się zrobić te 'oryginalne' poprzez użycie ";" zamiast ":", ale to z kolei może wyświetlać się zupełnie inaczej w innych wersjach. Generalnie interesuje mnie to, czy jest jakaś możliwość zapewnienia kompatybilności pomiędzy komunikatorami nadawcy i odbiorcy - tzn. żeby to, co wyświetla się w dany sposób u mnie tak samo wyglądało u tego, kto będzie to czytał. To niby drobiazg, ale niektóre ikonki zmieniły się znacznie i niejednokrotnie widziałem jak coś, co użyte zostało w określonym celu (wyrażenia danej emocji, nadania określonego znaczenia zdaniu) odebrane zostało zupełnie inaczej, właśnie ze względu na całkowicie różne wyświetlające się buźki. - druga sprawa to wyświetlanie dwóch czasów wysyłania wiadomości - czasu nadania i odebrania. Było to w starym AQQ i była to funkcja bardzo przydatna, jeśli przez jakiś czas nie było się przy komputerze (można było sprawdzić nie tylko, kiedy informacja została otrzymana, ale także kiedy ktoś ją wysłał). Da się to jakoś w GG dodać? |
Po przejechaniu GG Banner Killerem nie ma żadnych reklam, okien, linków, nic. Jest za to fajne radio ;)
|
Cytat:
W tym porównaniu WTW stoi dokładnie po przeciwnej stronie - jest mały, nie ma żadnych tych dodatkowych pierdół (może da się doinstalować) i spełnia jedyną funkcję, na której mi zależy - komunikatora. |
Opcje-Sieci -Gadu Gadu(musi byc ten plugin wlaczony)-przycisk Import/Eksport - z serwera lub pliku.
Ale i tak gg to kobyla:)WTW2 nie uzywam do czasu, az miranda mnie zawiedzie:) |
To w GG są jakieś reklamy? :wow: :mruga:
Banner Killer 2 i niema. |
Po reinstalacji systemu został mi do zainstalowania tylko jakiś komunikator. Spróbowałem najnowsze GG, ale jak zobaczyłem ilość różnego rodzaju reklam, linków, ogłoszeń i cholera wie, czego jeszcze, to po pierwsze stwierdziłem, że twórcy zwariowali, a po drugie jak najszybciej to sobie darowałem (jeszcze tylko sprawdzę Power Project).
Zainstalowałem też na próbę to polecane WTW2 i.. na razie uczucia mam mieszane, choć może i jest to coś czego szukam - a mianowicie komunikator i nic więcej, bo nic więcej potrzebne mi nie jest. Na razie jedna rzecz mnie interesuje - czy jest możliwość importowania archiwum z GG, czy to bezpośrednio, czy może ewentualnie jakiejś konwersji, żeby było widoczne w WTW? |
A po co Ci dodatkowe wtyczki i style? Wrzuć co najwyżej powiadamiacza GMail, chyba nie musisz mieć emotek? :-) Ja mam jeszcze do wysyłania obrazków + wycinków ekranu.
Aha i ustawiłem sobie styl rozmowy zhvira, identyczny jak ten ze Skype'a, bo zawsze mi się bardzo podobał (nie wiem jaki jest teraz, wiem, jaki był na Skypie rok temu). WTW wzoruje się na starym Konnekcie i większość użytkowników Konnekta, którzy w niego zwątpili, przeniosła się właśnie na ten IM. |
odpaliłem, jest ok, tylko jak na razie przeraża mnie instalacja dodatkowych wtyczek, styli, ciut się skupić trzeba, a przy pisaniu kobiety, lecącym TV w tle oraz muzyką klubową - nie dałem rady :D
|
Wszystko fajnie ale tej wtyczki nie ma na ich stronie (nie jest podlinkowana) poza tym wtyczki sa wrzucane na serwery 4shared czy innego typu ska znikaja.
http://wiki.k2t.eu/wiki/WTW_-_Wtyczk...C5.9Bci_e-mail A mysle to moze i trzeba ale jak cos ma w sobie wtyczki do gg/tlena i ja je zaznaczylem to milo by bylo jakby sie uruchomily po instalacji a nie trzeba bylo je jeszcze recznie aktywowac/uruchamiac. Czy 13mb to duzo, to zalezy kto ma ile ramu, ale jak tak sie zsumuje wszystko co chodzi w tle to nawet 13mb jest sporo dla kogos z 2gb ramu;) |
Menu nie jest idiotyczne. Jest proste i przejrzyste, trzeba umieć myśleć i czytać ze zrozumieniem :-). Że niby w Mirandzie jest prościej? ^_^
Do GMaila potrzeba wtyczki Simple Mail Sender. Oczywiście musisz ją najpierw włączyć, żeby nie było ;-). Czy niecałe "13 000 K" pamięci (kilka aktywnych wtyczek, ponad 100 osób na liście kontaktów) to dużo przy dzisiejszych GB? Aha - WTW tworzy jedna osoba lekko ponad rok. Na forum (k2t.eu) możesz pisać o błędach i zgłaszać propozycje - kilka moich (m.in. bot antyspamowy) zostały pozytywnie rozpatrzone :-). |
Czy sluszny to sie okaze. Zaraz go sobie porownam z mirka, bo ma to co mi potrzebne czyli tlen+gg(raczej mi zbedne)+sprawdzanie poczty na gmail:)
Niech mi ktos napisze gdzie jest to powiadomianie gmail, jak dla mnie to calkiem zje...any. Jego menu opcje jest idiotyczne, a najbardzie wlaczanie wtyczek, skoro zainstalwoalem gg,tlena i xmpp to znaczy ze ma byc wlaczone a nie ze chce to wlaczyc. Pamieci zre tez kilka razy tyle co miranda. |
Cytat:
|
WTW - jedyny słuszny ;-).
|
wiem, że jest już 100 stron, ale jestem strasznie wybredny i przez zapytam tutaj "mistrzów" ;) ano używałem wieki konnekta, a że już mi dawno głowę suszyli, że on stary, że już go nie aktualizują, bla bla bla, przesiadłem się na AQQ i się "zakochałem", potrzeba mi gg, gmail, jakieś tam wtyczki co były w AQQ, ale tutaj problem, bo nowe gg zrobiło jakiś problem i AQQ się wysypuje, coś polecicie w zamian ? :)
|
Cytat:
Cytat:
Kontakty masz zawsze trzymana na serwerze, więc nie ważne skąd, nie ważne czym, i nie ważne jak, zawsze będziesz miał je aktualne. Hmmm, może GTalk? Historia po stronie serwera, komunikator jest dostępny również przez www. Obsługuje Jingle (głos i obraz). |
Sprawdzę tego WTW, to w sumie jeden z niewielu, których nigdy nie testowałem. Może akurat przypadnie mi do gustu. Chociaż też jedna osoba to zarazem zaleta i wada. Bo fajnie, że pewnie kontakt jest bardziej bezpośredni i jest szansa na zrealizowanie bardziej zindywidualizowanych oczekiwań, ale co jeśli twórcy praca nad programem się znudzi? Co prawda dla mnie instalacja programu i używanie go bez częstych aktualizacji to zdecydowanie bardziej zaleta niż wada, ale w przypadku komunikatorów trzeba też mieć na uwadze ich kompatybilność, a gg i inne pewnie dalej będą się ukazywać w nowych wersjach co kilka dni..
W każdym razie z ciekawości sprawdzę, może faktycznie będzie to dobre rozwiązanie. @ Andy Co do tej archiwizacji w Jaberze - to działa też przy innych programach korzystających z tej sieci? IM History chyba kiedyś sprawdzałem, ale rzucę jeszcze raz okiem. A jeśli chodzi o programy zewnętrzne do archiwizacji, to oczywiście jest to jakieś rozwiązanie, ale mi chodzi też o bezpośrednią dostępność do tych danych - typu, że instaluję, czy nawet tylko uruchamiam z pendrive'a dany program na dowolnym komputerze, loguję się do swojego profilu i mam dostępne wszystkie kontakty, wiadomości itp. (ale jednocześnie są one również zachowywane offline). |
Cytat:
W przypadku innych protokołów polecam IM History. Jeśli chodzi o dane/ustawienia komunikatora to można używać DropBox'a(lub podobnych). Profil komunikatora trzymasz w folderze, który jest synchronizowany. |
Była jakaś strona, na której można było się zarejestrować i ją "zespolić" z komunikatorem, ale chyba nie każdym, u mnie działało to bodajże z Mirandą. Wtedy całe archiwum rozmów na bieżąco było uzupełniane na serwerze.
W takim razie, jeśli przeszkadza Ci drogi Andrzeju kobylastość tych wszystkich komunikatorów, to zainteresuj się koniecznie WTW. Jest bardzo mały, czytelny, prosty, a przy tym stabilny i aktualizowany średnio raz na tydzień, a tworzony jedynie przez jedną osobę (Kaworu)! :-) Jak czegoś potrzebujesz, to piszesz o tym na forum k2t.eu i istnieje duża szansa, że funkcja zostanie dodana za jakiś czas, ja już tak wybłagałem kilka takich opcji, m.in. bota antyspamowego znanego ze starego Konnekta. Z WTW korzystam już od ponad roku, zaczynając od pierwszych wersji beta, gdzie komunikator potrafił wykrzaczyć się kilka razy dziennie, od dłuższego czasu już mu się nie zdarza. Generalnie ma bardzo dużo użytkowników dzięki temu, że funkcjonalnością i wyglądem przypomina lekko Konnekta i wydaje mi się, że jego użytkowników pochłonął w zdecydowanej większości. |
No właśnie te 'alternatywy' już wszystkie sprawdzałem (prawie.. poza WTW2 po raz pierwszy słyszę.. sprawdzę) i jakoś nie mogę się do żadnego przekonać. Wszystkie to teraz kobyły, w których cud, że jeszcze jest możliwość zwykłej rozmowy (coś jak w telefonach komórkowych). A z kolei niektórych funkcji mi brakuje.. Pomyślałem o Mirandzie, ale to nie czas na dokładne wgryzanie się w program. Może kiedyś.
To może zapytam inaczej - jest jakiś program, który umożliwia przechowywanie na serwerze wszystkich danych, w tym także kopii rozmów? To byłoby dla mnie idealne rozwiązanie i pewnie przełknąłbym jakieś dodatkowe funkcje/reklamy itp. |
NeoFighter dobrze mówi. Takie gotowe packi istnieją, jednak jak Ci się coś "zesra" lub będziesz chciał zmienić to w życiu nie dojdziesz co do czego.
Albo ma się dużooo czasu i wybieramy Mirandę albo...jest alternatywa - AQQ2, Tlen7(beta), WTW2 itp. |
na Mirande trzeba miec i czas i ochote
to nie jest program na jedno klikniecie |
A propo Mirandy. Czy są jakieś gotowe tematy, jak do Foobara? Że instaluję jeden plik i mam podstawową funkcjonalność? Bo przyznam, że zainstalowałem po raz pierwszy program i jednak trochę za surowy dla mnie, a z kolei na poznawanie go od podstaw nie mam teraz czasu ani ochoty..
|
Cytat:
|
Witam! Widzę bardzo duże zainteresowanie moim problemem i dlatego dziękuję za to zainteresowanie. POZDRAWIAM.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Do Mirki jest fajny (zabytkowy, ale działa) plugin antispam. Mam numer jeszcze z czasów gdy GG nazywało się SMS Express (służył do wysyłania SMSów przez net) i było w fazie beta. Przez te cztery cyferki pewnie pojawiałem się w każdym wyniku wyszukiwania i spamu dostawałem kilka na godzinę. Zainstalowałem antispama - i luz. Działa w ten sposób, że gdy ktoś zagaduje, a nie mam go w kontaktach, to u mnie nie widać, że zagadał. A on dostaje zdefiniowaną przeze mnie automatyczną odpowiedź na którą trzeba odpowiedzieć określonym tekstem (może być też test na inteligencję w postaci jakiejś zagadki ;) ). Dopiero jak ktoś odpowie prawidłowo, to ja widzę "masz wiadomość" :) Super sprawa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ponieważ mało mnie to obchodzi a spamują nagminnie.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
buhaha.
|
Witam! Nie wiem gdzie ten mój problem napisać więc piszę go tutaj. Mój problem dotyczy odbioru obrazu z kamery internetowej w Skype. Czy można widzieć obraz z kamery internetowej osoby z którą się rozmawia, gdy ja nie mam kamery. Nie wiem jak skonfigurować Skype. Czy jest taka możliwość, to prosił bym o podpowiedź jak to zrobić. Za odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam.
|
Cytat:
Program zachowuje sie przewidywalnie. |
Używa ktoś z Was Kadu na Windows? Dzisiaj zainstalowałem, jak na razie jestem pod pozytywnym wrażeniem ;)
|
Jeśli ktoś testuje betę 7 tlena, to odradzam instalację dzisiejszej aktualizacji.
W logu zmian jest poprawa stabilności. W praktyce wygląda to tak, że po kliknięci na dowolny kontakt w oknie tlena aplikacja wywala się :haha: |
To tlena sobie przetestuj...
|
Cytat:
Interesuje mnie to: -import/eksport kontaktów z/do pliku/serwera gg -lista kontaktów bez zakładek -rozmowy bez zakładek -opisy pod kontaktami -przesyłanie plików -wklejanie obrazków -powiadamianie o dostępności/dźwięk/dymek -powiadamianie o wiadomości/dźwięk/dymek -historia rozmów -emotikony -ban a z szaleństw to oczywiście emotki z gg :fiu: Generalnie wykładnią ideału dla mnie jest GG 7 (wiem powtarzam się:D ) wszystkie dalsze wersje/buildy są coraz gorsze. Napisz mi, że to ma instalka a od razu przetestuję :) |
AQQ też daje radę. :taktak:
|
Wlasnie, akurat do gg, jabbera i paru innych jest odrazu w instalatorze:)
|
@Patrix
A kto Ci karze instalować pluginy do Mirandy? Chodzi out of the box. Podobnie jak Firefox :) |
Pozycja ciekawa, jednak interesująca będzie dopiero za jakiś czas... :(
|
Polecam WTW - k2t.eu.
Bardzo prosty, minimalistyczny, działa szybko i sprawnie. |
Macie coś na zastępstwo programu GG ? Chcę dalej używać tego protokołu (nie z własnej woli) ale nie chce programów w których trzeba instalować X pluginów na starcie :sciana: czyli konnekt (projekt updał) i miranda odpada.
Pora zacząć nad tym myśleć bo nie wiadomo jak długo 7.7 podziała a po instalacji 10 to o zgrozo (wywalone)... |
UKE popiera Jabbera!
http://blog.dominik.kozaczko.info/20...piera-jabbera/ |
Cytat:
|
Spróbujcie WTW (k2t.eu).
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/ko2140_czesiu.jpg |
milo poznac
|
Cytat:
|
konnekt jest stary i nierozwijany dlatego moim zdaniem nie warto go już używać...
|
Konnekt już od dawna nie jest rozwijany. Ja tam nadal go używam. Próbowałem syfiastego AQQ, zachwalanej Mirandy (która mi się trzy razy poważnie wysypała...) i wróciłem jednak do starego, dobrego Konnekta.
|
zajrzałem sobie z ciekawości na stronę Konnekta, którego namiętnie używałem kiedyś.
Nadal smutno i nic się nie dzieje. Ponad rok nikt strony nie ruszał. Szkoda... |
No i dzisiaj sieć Tlen.pl otworzyła się na Jabbera. Teraz osoby z login@tlen.pl mogą się bezpośrednio porozumiewać z osobami z serwerów Jabberowych!
"Jabber wchłonie wszystko to tylko kwestia czasu..." ;p |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Zapytajcie się w pokoju konferencyjnym AQQ: pomoc@conference.aqq.eu
|
W starej dobrej pierwszej wersji tak było i między innymi z tego względu używałem programu. Potem stworzyli tą nową wersję, do której już nie mogłem się przekonać. Póki się dało używałem jeszcze starej, choć był problem z reklamami, które odwoływały się do starych linków i potrafiły zawiesić program. Potem już w ogóle przestało mi to działać.
Jeśli coś się w ostatnim czasie nie zmieniło, to podejrzewam, że nie ma już takiej opcji. |
U mnie na AQQ2 wyświetla godzinę odebrania, nie wysłania. :sciana:
|
u mnie się wyświetla na AQQ2 właściwa data i godzina w wiadomościach napisanych jak mnie nie było.
|
ale dopiero wieczorem to uczynię
mam jakąś najnowszą wersję, sam program mi sie apdejtuje ;) |
Normalnie się wyświetla w taki sposób, że np. teraz włączam i dostaję wiadomość z aktualną godziną.
A chciałbym wiedzieć, kiedy ktoś to wysłał. Przejrzałem niby opcje, ale nic takiego w oczy mi się nie rzuciło. Chyba, że by to było od stylu zależne? |
Cytat:
sprawdzę, ale chyba sie wyświetla :hmm: |
Używa ktoś AQQ?
Da się jakoś ustawić, żeby w sytuacji, kiedy kto wysłał do mnie wiadomość, kiedy mnie nie było, po włączeniu komunikatora wyświetliła się data/godzina, w której ta wiadomość została wysłana zamiast obecna godzina (otrzymania)? |
Aż chyba w końcu wypróbuję na dobre tę Mirandę całą. :)
|
Wtyczka GG do mirandy od wczoraj obsługuje dwa nowe statusy i opisy do 255 bajtów. Można ją pobrać stąd - kompilacja własna z SVN
|
Nasza-Klasa z własnym komunikatorem już niebawem
http://www.internetstandard.pl/news/347605...z.niebawem.html |
Cytat:
Jeśli natomiast chcemy mieć obsługę GG 8.0 i bardziej rozbudowany solidniejszy program to polecam AQQ 2.x. |
Toż to niezgodne z regulaminem :>
|
Czy warto instalować nowe GG ? Obecnie mam 7.7.0 . No i wyłączony ten banner reklamowy góry (Banner Killer). Jeśli miałbym używać nowego GG to i w nim chciałbym mieć wyłączony ten banner.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Przed aktualizacją trzeba pomyśleć a nie wrzucać wszystko co jest w zipie.
Błąd się pojawia bo najprawdopodobniej plugin od kopii zapasowych nie znalazł zgodnej bazy danych. Wgrałeś standardowy sterownik, który znajduje się w oficjalnej paczce. Wykasuj z folderu plugins te dll'ki: dbx_mmap.dll dbx_3xS.dll db_autobackups.dll A wgraj te: Załącznik 52493 |
@andy uzywalem Mirandy udostepnionej na forum. Zrobilem update do v8.0.1 i zonk....
http://img140.imageshack.us/img140/3...3001232.th.jpg Co mam teraz zrobic aby wszystko chodzilo tak jak kiedys ? Jak rozumiem dbx_3xS.dll v.0.0.0.0 i db_autobackups.dll v.0.0.0.0 nie sa kompatybilne z v8.0 ? Oto moj log: CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T8300 @ 2.40GHz [Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 6] [DEP Enabled] [2 CPUs] Installed RAM: 4094 MBytes Operating System: Microsoft Windows Vista Ultimate Edition, 64-bit Service Pack 2 (build 6002) Internet Explorer: 8.0.6001.18783 (build 86001) Administrator privileges: Yes OS Languages: (UI | Locale (User/System)) : Polish/Polish | Polish/Polish Free disk space on Miranda partition: 6341 MBytes Miranda IM Version: 0.8.1 Unicode [running inside WOW64] Build time: 2009-06-25 17:09:38+0200 Profile: C:\Program Files (x86)\Miranda\profil.dat Profile size: 2424832 Bytes Profile creation date: 2009-01-04 01:08:14+0200 Language pack: Polish (PL) [0415] Nightly: No Unicode: Yes Service Mode: No Active Plugins (28): ¤ aa_historyeventsW.dll v.0.0.0.8 [2008-05-08 00:12:20+0200] - History Events (Unicode) |Unicode aware| ¤ addcontactplus.dll v.0.9.8.5 [2009-03-05 02:55:34+0200] - AddContact+ ¤ advaimg.dll v.0.8.0.0 [2009-06-25 17:07:38+0200] - Miranda Image services ¤ AutoReplacer.dll v.0.0.1.7 [2008-05-03 19:01:46+0200] - AutoReplacer ¤ avs.dll v.0.8.0.0 [2009-06-25 17:08:14+0200] - Avatar service (Unicode) |Unicode aware| ¤ clist_modern.dll v.0.8.1.1 [2009-06-23 12:57:50+0200] - Modern Contact List '08 |Unicode aware| ¤ dbx_mmap.dll v.0.8.1.0 [2009-06-25 17:08:42+0200] - Miranda mmap database driver |Unicode aware| ¤ FTPFile.dll v.0.0.2.0 [2007-04-12 13:33:02+0200] - FTP File ¤ GG.dll v.0.0.4.8 [2008-12-08 03:02:54+0200] - Gadu-Gadu Protocol ¤ historypp.dll v.1.5.1.2 [2008-11-04 00:34:22+0200] - History++ (2in1) |Unicode aware| ¤ ieview.dll v.1.2.0.1 [2009-03-23 20:03:30+0200] - IEView ¤ import.dll v.0.8.0.1 [2009-06-25 17:08:56+0200] - Import contacts and messages |Unicode aware| ¤ jabber.dll v.0.8.1.0 [2009-06-25 17:09:18+0200] - Jabber Protocol |Unicode aware| ¤ menuex.dll v.1.3.0.1 [2009-04-20 15:28:19+0200] - MenuItemEx mtextcontrolW.dll v.0.0.2.1 [2008-09-06 18:33:08+0200] - Miranda Text Control [build #490] mucc.dll v.1.0.7.3 [2006-04-20 20:12:34+0200] - MUCC Plugin ¤ NewEventNotify.dll v.0.2.2.2 [2009-07-12 16:33:35+0200] - NewEventNotify |Unicode aware| ¤ PopUp.dll v.2.1.0.7 [2008-03-24 05:08:26+0200] - Popup Plus |Unicode aware| ProtoLink.dll v.0.2.1.0 [2005-10-28 03:02:38+0200] - ProtoLink ¤ scriver.dll v.2.8.1.0 [2009-06-19 20:34:22+0200] - Scriver (Unicode) |Unicode aware| ¤ smileyaddw.dll v.0.2.3.14 [2009-04-20 15:28:23+0200] - SmileyAdd Unicode |Unicode aware| ¤ smsbox.dll v.0.1.0.5 [2009-06-06 14:53:56+0200] - SMSBox stopspam.dll v.0.0.0.23 [2008-03-16 15:05:54+0200] - StopSpam ¤ svc_crshdmp.dll v.0.0.4.11 [2009-04-06 18:16:06+0200] - Crash Dumper Unicode |Unicode aware| ¤ tipper.dll v.2.0.4.9 [2009-07-12 11:24:24+0200] - Tipper YM |Unicode aware| ¤ tlen.dll v.1.8.0.1 [2008-12-10 19:54:22+0200] - Tlen Protocol ¤ updater.dll v.0.5.3.0 [2007-07-29 12:45:00+0200] - Updater (Unicode) |Unicode aware| Variables.dll v.0.2.2.0 [2008-08-09 20:56:36+0200] - Variables MOD (Unicode) Unloadable Plugins (2): dbx_3xS.dll v.0.0.0.0 [2008-04-03 09:44:26+0200] - <unknown> This dll is a Miranda database plugin, another database is active right now db_autobackups.dll v.0.0.0.0 [2008-04-09 15:04:16+0200] - <unknown> Loaded Protocols and Accounts: ------------------------------------------------------------------------------- GG 1 - Enabled 0 - Disabled JABBER 1 - Enabled 0 - Disabled TLEN 1 - Enabled 0 - Disabled |
|
Wyszła stabilna wersja Mirandy 0.8
Kod:
Zmiany w porównaniu do linii 0.7 |
@Max zrób to co pisałem w poprzednim poście + zaktualizuj sobie mirande && wtyczki do najnowszej wersji.
Wymień też clistclassic na modern contact list |
Max, sprawdź może WTW2?
k2t.eu |
[quote="VersionInformation"]Operating System: Microsoft Windows XP [version: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 3]
Miranda path: C:\Program Files\Miranda IM Miranda IM version: 0.6.8 Build time: 15:24:48 on 13 March 2007 Nightly: No Unicode core: No Active Plugins (24): chat.dll - Chat [0.6.1.3] clist_classic.dll - Classic contact list [0.5.1.1] countme.dll - CountMe Plugin [1.0.3.1] dbx_3x.dll - Miranda database driver [0.5.2.0] gg.dll - Gadu-Gadu Protocol [0.0.4.2] historypp.dll - History++ (2in1) [1.5.0.112] historysweeper.dll - History Sweeper [0.1.1.3] ieview.dll - IEView [1.0.3.9] irc.dll - IRC Protocol [0.6.4.0] jabber.dll - Jabber Protocol [0.6.0.2] menuex.dll - MenuItemEx [1.2.1.0] mhotkey.dll - mHotKey [0.0.0.2] mhotswitches.dll - mHotSwitches [0.0.0.1] msms.dll - mSMS [0.0.6.9] mtooltip.dll - mToolTip [0.0.1.0] mucc.dll - MUCC Plugin [1.0.6.8] newstatusnotify.dll - NewStatusNotify [1.1.1.9] png2dib.dll - PNG images processor [0.1.3.1] popup.dll - PopUp Interoperability [1.0.1.9] scriver.dll - Scriver [2.2.9.3] simpleaway.dll - SimpleAway [1.5.0.0] tlen.dll - Tlen Protocol [1.0.6.8] typingnotify.dll - Typing Notify [0.0.1.6] |
@1 jeśli używasz wtyczki Modern Contact List to w opcjach znajdziesz możliwość włączenia. Jednak ostrzegam to są opisy jedno-linijkowe.
Na pl forum ktoś za pomocą wtyczki variables uczłowieczył wielolinijkowe opisy ale musisz poszperać. @2 history keeper + history events @3 Miranda nigdy nie obsługiwała zakładek - od zawsze ma drzewko i tak chyba zostanie :) Jedyne wyjście to używanie 'trybów widoku' p.s. Podaj versioninfo swojej mirandy.. |
Dobra, pryznaje sie do lenista - 96 stron mnie przeraza...
Smakuje troche Mirandy, ale kilka wad skutecznie mnie od niej odstrasza. 1. Brak opisow pod kontaktami (nie mogesie dokopac do opcji odpowiedzialnej za to). 2. Powiadomienia o zmianie statusu nie znikaja same - czekaja na moje klikniecie, po odejsciu do komputera przy prawie dwustu kontaktach boli mnie juz palec od klikania. 3. Grupy rozwijane (jak w Tlenie) a nie posegregowane w zakladki (jak w Konnekcie). 4. W oknie rozmowy figuruje jako "Nieznany kontakt", chcialbym zeby to bylo "Ja" czy cos w ten desen. Nie pomaga nawet dodanie samego siebie na liste. Da sie cos zrobic z tymi czterema utrapieniami? |
|
Dziś zainstalowałem IE8 (a co mi tam :haha: ).
AQQ działa jak działało. :spoko: |
Mi Miranda działa - ale przestało się okienko samo przewijać. Znaczy jak za długo gadam, to cały czas jest początek rozmowy - i po każdym wpisie tam wraca i trzeba przewijać do dołu.
Może to specjalnie, żeby szybko i na temat? ;) |
faktycznie zadziałało dzięki wielkie :)
|
Odinstaluj IE 8
|
tak do 8 ;/ no własnie a ja się na tyle nie znam, żeby to zrobić samemu ;/ daltego tutaj pisze
|
A aktualizacja IE pewnie do ósemki? :>
Coś mi się zdaje, że komunikatory jadące na silniku IE wykładają się na "nowym" silniku - ewentualnie M$ dodał jakieś zabezpieczenie uniemożliwiające innym aplikacjom korzystanie zeń - ale to już zapewne można wyłączyć gdzieś w opcjach (nie mogę sprawdzić, bo nie mam IE8). |
skype działa ale tlen, gg , stefan (od interi zamiast gg) nie działają nie chcą się włączyć ;/
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miranda, skype, aqq, msn, yahoo, wtw, evermotion, tlen itd. też? |
komunikatory nie działają ;/
witam. Mam nadzieje że to jest dobry dział na to co chcę napisać;)
a więc mam problem bo po zaktualizowaniu explorera przestało mi działać gg/stefan i wszystkie kompunikatory i nie wiem jak i co zrobić aby działały jak należy, gdy je włączam to w menadżerze zadań jest pokazane że gg czy coś innego jest włączone, ale się nie pojawiają ... |
Jest tlen na MacOS'a i wspiera XMPP ;)
|
Proponuję zobaczyć, jak rozwinął się komunikator WTW:
http://k2t.eu/ Na razie nie mam zamiaru używać niczego innego :-). |
Cytat:
Podoba sie :) |
|
Zrób screena i wklej na forum.
Ale pewnie został zablokowany z uwagi na: Cytat:
|
czy moze mi ktos pomuc z zalozeniem nowego postu? ;/ rozumiem ze w lewym gornym rogu powinno byc NOWY TEMAT ale u mnie tego nie ma! ;/ gdzie ot moze byc ?
|
|
To ja ladnie poprosze o stronki z "gotowymi" mirkami, ewentualnie podzieli sie ktos swoja - bo moja dostala nozek i poszla, a nie chce mi sie bawic w konfiguracje od nowa;) Wazne by byl tlen,gg - a glownie aby wszystkie skiny, ikonki i statusy byly z protokoloami sobie poradze i wszystko na jasnym tle;)
|
Na Wykopie też macie o WTW: http://www.wykop.pl/link/140369/wtw-by-kaworu .
Jeśli ktoś chce pomóc w nagłośnieniu komunikatora, to wie co robić... ;-) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:52. |