![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kontroler USB 3.0
drodzy laptopowicze,
czy warto zakupić powyższy kontroler na Express Card, by mieć w lapku gniazdo usb 3.0, czy ktoś z was tak już zrobił, czy transfer zewn.HDD na usb 3.0 jest rzeczywiście taki, jak przystało na 3.0 ? myślałem o takim czymś http://allegro.pl/transcend-adapter-...html?source=oo
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 28.07.2011 o godz. 13:15 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Przynajmniej powinien, jak nie, to masz 10 dni na zwrot towaru.
To, co jest napisane w opisie aukcji i na pudełku nie jest prawdą - co prawda USB 3.0 jest 10x szybszy od USB 2.0, ale już ExpressCard/34 "tylko" 5x szybszy - 2,5 a nie 5 Gbps. Ale to tylko lepiej dla Ciebie moim zdaniem - jak dojdziesz do wniosku, że adapter Ci nie odpowiada po dniach 11, to oddasz ze względu na niezgodność towaru z opisem pisząc, że zrobiłeś testy syntetyczne ![]() A już tak bardziej z perspektywy użytkownika - warto mieć USB 3.0 w kompie jeśli się nie ma eSATA, zewnętrzny HDD pracuje szybkością wewnętrznego, a cena adaptera jest dość przystępna. Poza tym to nie jest chińska marka-krzak, więc powinno być ok ![]()
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
jeszcze nie kupiłem drogi Jarsonu,
ale dam taki przykład; obecnie na usb 2.0 kopiowanie z lapka na zewn. HDD wynosi tak średnio 20-25 Mb/s, czy za pomocą kontrolera usb 3.0 oraz zewnętrznego HDD 3.0 uzyskam 60-80 Mb/s, gdzieś wyczytałem, że tyle wyciąga usb 3.0
![]() |
#4 |
Pa rampamer
Zlotowicz
To dysk twardy, który został podłączony do USB 3.0 osiąga 60-80 MB/s, a nie interfejs. Podłącz do portu USB 3.0 zewnętrzny wydajny SSD i będziesz miał 200 i więcej MB/s
![]()
![]() |
#5 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po pierwsze:
-standard USB 3.0 opisuje teoretyczna prędkość złącza na 5 GB/sek Praktycznie nieosiągalne, ze względu na: -szynę MoBo -jest to w dalszym ciągu łącze niesymetryczne -prędkości zapis/odczyt dysków (na co nie zwraca uwagi prawie nikt) są niższe niż teoretyczny transfer ![]() -zadowalający efekt z dodatkowego kontrolera USB 3.0 osiągniesz podłączając go pod złącze PC Express 16x!, ale nie pod złącze PCMCIA!!! zobacz specyfikacje złącza : Cytat:
(przynajmniej dla mnie - jak nie mam konieczności, bo..... to nie ma to sensu)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Jasiek, mnie zupełnie zadowala 133Mb/s
![]()
![]() |
#7 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie masz esata?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
liniejący leming
Zlotowicz
niestety
![]() to stary, 2-letni lapek ![]()
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
No.... chyba, ze tak
![]() To odszczekuje ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pa rampamer
Zlotowicz
@Yahol
Express Card to następca PCMIA i oferuje przepustowość 2,5 Gb/s ![]() Tak jak piszesz, zupełnie inną sprawą jest to, że żaden HDD nawet się do tej wydajności nie zbliży. Żeby w pełni wykorzystać USB 3.0 potrzebujemy albo całej masy urządzeń podłączonej do jednego portu przez HUB (lub kilku, jeśli będą to np. dyski twarde), albo jednego naprawdę szybkiego - takiego jak SSD lub bardzo nowoczesny pendrive.
![]() |
#11 | |
Głupi Yasio
Cytat:
![]() Po drugie - przecież odszczekałem. Hau, hau....
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
LG GSA-H55L PROBLEM Z DVDRW | luki198 | Napędy optyczne DVD | 13 | 13.11.2009 19:42 |
LG GSA-H20L jako napęd SCSI | bursztyn | Napędy optyczne DVD | 10 | 26.05.2009 13:37 |
Problem z XP i Lite On DVDRW SOHW-1213S | cartman11 | Napędy optyczne DVD | 2 | 02.12.2007 11:52 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne CD | 1 | 17.07.2005 00:44 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne DVD | 0 | 17.07.2005 00:03 |