![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Andrzeju AMD generuje wiecej ciepla a wiec musi byc lepiej chlodzone. Lepiej znaczy musi miec bardziej wydajny wiatrak a to zazwyzaj pociaga za soba wzrost halasu. Pamietaj, ze o ile stacjonarny blaszak stoi dalej od Ciebie to laptopa masz pod nosem i bardziej slychac halasy.
Jestem maniakiem ciszy i w wyciszenie swojego stacjonarnego peceta wpakowalem bardzo duzo pieniedzy bo faktycznie przeszkadza mi halas. Niestety nie wiem czy moje odbieranie halasu bedzie odpowiadac Twojemu. Calkiem mozliwe ze to co dla mnie jest glosne dla Ciebie bedzie akceptowalne. Jezeli porownam ona laptopy ktore posiadam (ASUS na Celeronie i IBM na Pentium M) to roznica jest kolosalna. IBMa jest idealny i podczas pracy nic nie szumi. Za to ASUS buczy jak mlynek do kawy. Wynika to z faktu instalacji 2 wentylatorow - jeden na procku a drugi na karcie graficznej. Ona kreca sie bardzo szybko i bucza. Do tego powietrze jest zasysane przez male otworki co dodatkowo powoduje wzrost halasu. Co do Twoich obaw o wydajnosc Celerona to nie jest tak zle. Ten moj ASUS ma Celerona 2.8 GHz i powiem Ci, ze skupiajac sie jedynie na sprawie wydajnosci to w konfiguracji z 512 MB RAMu dziala to bardzo ladnie i zadowalajaco. Patrze tutaj na to z perspektywy uzytkownika (obrabialem nad tym duze dokumenty w Wordzie, bawilem sie montazem wideo i nagrywaniem plytek). Wlasciwie majac wybierac pomiedzy AMD i Celeronem wybieram Celerona.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|