![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
![]()
Heja
![]() Używam w/w sprzętu z alternatywnym softem tomato - dlatego, że ma najlepszy system zarządzania pasmem z softów alternatywnych (np dd-wrt). Ogólnie softy te opierają się na linuksie, jest też dostęp do shella. Gdy posiadałem jeszcze serwer, który niestety mi się spalił, do dzielenia pasma używałem programu Niceshaper - i taka filozofia dzielenia pasma najbardziej mi się podoba. Jako że softy te są open source - linux, chciałbym sobie skompilować takiego niceshapera tak, aby działał na moim linksysie ![]() Z tego co wiem, siedzi w nim jakiś procesor mips (??) o prędkości 200Mhz. Czym muszę kompilować, z jakimi parametrami i w jakim systemie, żeby to mi działało? Ewentualnie będę bardzo wdzięczny za utworzenie mi pliku wykonywalnego który uruchomi się na tym sprzęcie ![]() oczywiście nie omieszkam podziękować ![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
widze po jezyku ze kolejny specjalista sie trafil
![]() ![]() co ty chcesz robic?! skompilowac jakiegos qos'a do zarzadzania pakietami na router linksys'a ![]() spali ci sie caly serwer!! bardzo ci wspolczuje - jesli podobal ci sie Niceshaper to po co kupiles AP na linksysie? ![]() Gadzina18@ najpierw poczytaj - duzo musisz poczytac by uzupelnic swoja wiedze to ciebie nastepnym razem nie wystawi na smiesznosc zadajac umiejetnie pytanie qos jest na firmowym oprogramowaniu do linksys'a nie trzeba koniecznie w tym celu uzywac alternatywnego ktore jest na licencji open source ![]() ![]() Linksys WRT54GL + firmware Tomato http://pomoc.x.pl/modules.php?36 a tak btw ... to nie to forum
#3 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() Z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś wszechwiedzący, jeżeli taki jesteś, to czemu nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie? Zauważyłem, że Twoja obecność na tym forum to głównie prowokacja innych użytkowników (patrz kłótnie Mac Vs Windows). Panie wszechwiedzący - tak wrt54gl posiada w standarcie QOS ale nie w takim wymiarze jak alternatywny soft - ![]() ![]() Czy ja kiedykolwiek na tym forum pisałem, że jestem specjalistą? Mam problem to się pytam proszę pana, i wolę brak odpowiedzi na moje pytanie, niż jak zwykle zgryźliwą odpowiedź kogoś, kto uważa się za nie wiadomo kogo, a myli AP z ROUTEREM z funkcją Wi-Fi także Panie AleX69: A: nie masz zamiaru pomóc, as chcesz pokazać swoją wyższość nad innymi - nie odzywaj się w takim razie B: sam użyj google, sprawdź czym się rózni router wi-fi od zwykłego AP Pozdrawiam pana, niech się pan zastanowi nad swoją osobą. Ponawiam moją (może niechlujnie napisaną, nie jestem ekspertem od wszystkiego jak co po niektórzy) prośbę, proszę o pomoc w skompilowaniu Niceshapera pod WRT54GL
![]() |
#4 | |
Cytat:
![]() "skompilowaniu Niceshapera pod WRT54GL" teraz wiem czemu nie chcesz napisac tego na tym forum <- www.openlinksys.info ![]() edukacja, edukacja i raz jeszcze edukacja ![]()
![]() |
#5 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
ty jeste***347; wyj***261;tkowo mocny w g***281;bie, bo w niczym innym raczej nie. Naskakujesz na mnie bez powodu. Chyba jeste***347; wyj***261;tkowo zakompleksiony, ***380;e musisz podnosi***263; swoj***261; samoocen***281; w taki spos***243;b. OK Koniec tego OT, mam dosy***263; szanownego pana. Wiesz, ja nie twierdz***281;, ***380;e wszystko wiem, ca***322;y czas si***281; ucz***281;. Edukuj***281; si***281;, tak jak to napisa***322;e***347;. BTW: Tobie te***380; potrzebna edukacja, naucz si***281; stosownego zachowania i nie naje***380;d***380;ania na ludzi w celu podbicia swojego ego;] Nie widz***281; sensu prowadzenia z Tob***261; bezsensownej dyskusji, natomiast, szczerze dzi***281;kuj***281; za link, na pewno si***281; tam zapytam ![]() Dla mnie zostaniesz i tak zawsze kolesiem, kt***243;ry nie rozr***243;***380;nia AP od routera, a uwa***380;a si***281; za nie wiadomo co ![]() "mocny jestes ... jak 10% ocet ![]() ![]() Moda prosz***281; o zamkni***281;cie tematu, bo to nie jest temat o tym, kto jakie ma umiej***281;tno***347;ci;] Pozdro
![]() |
#6 | |
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
#8 |
ano nic ... Gadzina18@ na nim chce sobie pakiety z linux'a skompilowac
![]()
#9 |
ClassicGOD
![]() |
Dalej nie lapie co w tym dziwnego? Procesor jak procesor, Linux na nim biega to i pakiety pod linuxa beda - wystarczy kompilatorowi odpowiednie opcje ustawic. Poza tym on nie chce na nim tylko na niego kompilowac.
#10 | |
Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
ClassicGOD
![]() |
A nie mam pojecia - wiem ze sie da, oczywiscie routerwy lin musial by miec wszystkie wymagane biblioteki itp
Google za to pewno wie: http://www.google.com/search?hl=pl&c...tnG=Szukaj&lr=
#12 |
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
@Gadzina18
Ja używam do podziału pasma skryptu Robsona, a dlaczego w Twoim przypadku nie chcesz go użyć? Możesz dodatkowo skonfigurować QOS`a i powinno wszystko śmigać ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Cytat:
![]() ostatnio ktos chcial postawic router na xbox'sie - tu niby tez wszystko jest ![]() qos musi wystarczyc - jak za malo ... maly pecet z dyskiem i przycinaczy pasma do wyboru do koloru ![]()
![]() |
#14 |
ClassicGOD
![]() |
Nie jest powiedziane ze ww program wymaga jakichkolwiek bibliotek - takie programy pisane sa wlasnie w celu postawienia na maszynach bezdyskowych i nie potrzebuja nic poza OS i swoim exekiem.
#15 | |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|