![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Sobrus dopóki Ubuntu bazuje na jądrze linux, oraz innych otwartych elementach dopóty to nie grozi.
Co do zmiany filozofii to jak widać nie zrywają kompatybilności, to jest po prostu dla mniejszych programów. Jak to będzie w przyszłości czas pokaże. Takie rozwiązanie ma swoje plusy, jak i minusy. Gdyby miało same plusy to by było jedynym ![]() Mi się w Ubuntu podobają repozytoria PPA. To taki sklep Google Play, ale dla komputera - aktualizacje same się upraszają o zainstalowanie. Wiem też, że każda dystrybucja działa w ten sposób ![]() Co do Unity to hmmm, jest zbyt proste na chwilę obecną. Na pewno podoba mi się w nim wyszukiwanie aplikacji, dokumentów od tak. Coś jak w W7, wpisujesz w szukajce nazwę programu, czy dokumentu i się pokazuje. To takie podejście ala biblioteki. Fajne jest to bo jest to jako dodatek! Dodatkowo masz możliwość operowania na mniejszym poziomie abstrakcji. Co do Ubu, to w 13.04 strasznie przyśpieszyło i wyładniało względem 12.04/10.
Tagi |
linux |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
OpenSUSE 10.0 | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 49 | 30.11.2007 22:41 |
Instalacja sterowników ATI Proprietary Linux x86 Drivers v8.14.13 | mgit | Off topic | 0 | 20.07.2005 10:21 |
Mandrake Linux Cooker (2.6 Linux Kernel) | kraluk | Off topic | 0 | 09.01.2004 18:45 |
linux jest super ?? | Alinoe | Off topic | 9 | 02.12.2003 18:31 |
Ciekawostka: Monachium przechodzi na Linux | Fantomas | Off topic | 8 | 28.05.2003 20:55 |