![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2008
![]() |
Logitech czy Creative
Siema mam zamiar kupic glosniki 5.1 do gier i muzyki mam na oku Logitech X-540 Logitech X-530 i Creative Inspire T6100 5.1 i niewiem ktore by byly lepsze
Mam nadzieje ze pomozecie ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
x 540 mają pilota na kablu i chyba ładniejsze od 530, a creative to raczej nie do muzyki, strasznie dudnią suby i co ważne to creative łapie zakłócenia z komórki (musiałem w korytarzu telefon zostawiać bo nie szło wytrzymać) Logitech tego nie ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żaden z tych zestawów nie nadaje się do słuchania muzyki.
Ale jak już musisz to raczej Logitech. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mialem Logitechy R30 (chyba..sprzedalem juz je)
z komputerowych do muzy ciezko o cos lepszego niz ta firma w zasadzie nie jedno kino domowe powala co lepsze zestawy Logitecha, ale tez opery w domu to sie nie spodziewac a Creative dowolny - glosny... niezly, ale to nie to |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem jak teraz ale ja mam dwa zestawy głośników:
Creative Cambridge Soundworks 4.1 Creative Inspire 6.1 I oba zestawy z osobna grają bardzo dobrze- długo ich na nic nie zamienię. Ale oczywiście to nie to... bo Logitech to lans... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
...no a jak ^_^!
Tez bede bral Logitechy. Lans uber alles ;-D! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
mam Logitech X-540 - do muzyki się nie nadają, tzn. to zależy już od preferencji, do gier natomiast są idealne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Cytat:
ale zalezy na co kto zwraca uwage tych drugich raczej nie sluchalem ale te ppierwsze... no przy porownaniu z r30, w tej samej cenie byly (miedzy tymi dwoma sie zastanawialem) odpadly w przedbiegach, wiec jaki lans? swoja droga - dawno to bylo ![]() ![]() prawda jest taka, ze po prostu trzeba najpierw posluchac ![]() a jak nadal trudno - znaczy ze dla odsluchujacego roznicy nie ma i bieze sie to co ladniejsze albo tansze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
A najprawdziwsza prawda to taka, że Creative to syf nie z tej ziemi. Robią szajs, sprzedają i potem leją na klientów. Zero wsparcia i dbania o klientów (głośników co prawda nie dotyczy). Unikać firmy, jeśli tylko możliwe.
Mam aktualnie drugą zewnętrzną kartę dźwiękową tej firmy na USB i znowu problemy... Mam głośniki Logitech 5.1 Z-640 i nie polecam do słuchania muzyki. Odkąd słucham na moich genialnych słuchawach - żaden inny dźwięk mnie nie zadowala, odpadły EP-635, Sennheisery HD212, CX300... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pingwin specjalista.
Szkoda bo też są dobre, na pilocie ustawiasz osobno głośność suba i satelitek.
Cytat:
Ten drugi zestaw nie jest jużtaki stary... ![]() Inna sprawa, trzeba dopisać, że każdy poleca wg swoich upodobań i testów. Rzut sarkazmem: są ludzie co mają w Fiacie 126 zestawy warte wiecej niż auto z ubezpieczeniem razem wzięte ![]() ![]() Audiofilom ciężko dogodzić ale tacy tylko utrudniają normalnemu człowiekowi decyzje co do wyboru sprzętu. ![]() Ja dodam, że jeśli chodzi o sprzęt audio do PC to tylko Creative.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 31.12.2008 o godz. 13:12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Tak?
I jaką kartę dźwiękową tej wspaniałej firmy do laptopa byś mi polecił? Żeby 5.1 podłączyć... ;> |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pingwin specjalista.
Śmieszne jest to czego ludzie oczekują od notebooków.
Faktycznie producenci robią kampanię, ludzie kupują laptopy na "osiemnastki" ogólnie lans, dzieci szaleją, że ach och sprzęt zachwalany jest jako "all in one". Jak chcesz mieć dźwięk, gry i multimedia hd to kup PC (budę) bo to zawsze będzie lepsze. Naturalnie w tym temacie miałem na myśli urządzenia PCI/PCIE. A Ty na USB/PCIMCIę ![]() ![]()
![]() |
#13 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Patrix, jak już robią sprzęt i go sprzedają to niech dbają o klienta do samego końca.
Niech wydają sterowniki pod nowsze systemy i niech to po prostu DZIAŁA. Kupiłem kartę za ponad 200zł i co mam? Gówno, które przerywa. A dlaczego? BO TAK! :-/. Masz rację, że notebook stał się przedmiotem lansu. Ja kupowałem pierwszego notebooka ponad 3 lata temu, gdy nie były one tak popularne i raczej wszyscy mieli zwykłe PeCety. Przez długi okres czasu miałem zarówno PC jak i Notebooka, ale po ponad roku stwierdziłem, że jest mi on niepotrzebny. Teraz, gdy widzę taką potrzebę (kiepska firma, co to nie ma ludzi do pisania sterowników ;-)) złożę Media Centera z prawdziwego zdarzenia i pożegnam się ze wszystkimi low-endowymi markami, blah. Każdy używa tego, na co go stać i co mu odpowiada. (o czym pisałem już przy okazji rozmowy o iPhonie ;-) ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() ![]() A teraz ogólnie dla wszystkich odp. na cytat: "Każdy używa tego, na co go stać i co mu odpowiada." Sarkastycznie: Dzieci stać na to na co stać ich rodziców. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Italystyle
Data rejestracji: 28.10.2006
![]() |
Troche inny temat sie zrobil.
Wroce na droge "Logitech czy Creative" Posiadam Logitech X530 oraz karte dzwiekowa Creative X-fi EA i moge z czystym sumieniem powiedziec ze ten zastaw w zupelnosci mnie zadowala muzyka/gry. Choc jest jedno "ale" odnosnie glosnikow, mianowicie niechciane radio ktore wydobywa sie z nich wieczorami. Z poczatku szukalem tunera na subwooferze, jakiez bylo moje zdziwienie gdy sie okazalo ze go tam nie ma ![]() Po dluzszych ogledzinach wspólnie z google, z braku jakiegokolwiek rozwiazania postanowilem sie po prostu przyzwyczaic, nie czujac sie w tym odosobniony ![]() Powyzszy przypadek jednak nie jest wcale regula, ot po prostu mialem pecha. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
Logitech Z5500 i Creative GigaWorks S750 na żywo :) | Calme | Off topic | 15 | 27.09.2005 08:32 |
LG CED 8080B czy ktoś flashował | darekger | Napędy optyczne CD | 3 | 26.02.2005 11:44 |