Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2009, 18:35   #1
diego9403
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.03.2009
Posty: 80
diego9403 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Logowanie windows

Jak wiadomo wszystkim doświadczonym użytkowniką Windows jest niestabilnym wynalazkiem, choć niekiedy z naszej winy siada system i nie wiemy co robić. Zacznę od początku, więc siedziałem sobie na fotelu przed monitorem i natchneło mnie na zoptymalizowanie rejestru. Pobrałem kilka programów naraz i zacząłem działać. Defragmowałem rejestr(program zainformował, że zaznaczyłem wpisy dla doświatczonych), usuwałem wpisy, które wydawały mi się zbędne i te które były z programów już dawno odinstalowanych. Dla ułatwienia sobie pracy kazałem programowi wyszukać niepotrzebnych wpisów i gdy je wszystkie odnalazł usunąłem te wpisy. Wreszcie pierwszy program(ten od defragmowania) spytał czy ma resetować system, więc klikłem TAK. Po zrestartowaniu i zalogowaniu Windows spytał, czy chce reaktywować system(zazwyczaj taka informacja spotykała mnie, gdy wymnieniałem jakiś sprzęt, więc byłem troche zdziwiony), klikłem tak. Pokazało mi się okienka, ale widziałem tylko w nim niebieskie tło i takie niby obrazki(podobne do tych jakie pokazuje firefox jeśli nie załaduje się obrazek). Zamykam okno i zorientowany, że coś nie tak włączyłem przywracanie systemu(musiałem dwa razy uruchamiać) i zobaczyłem okno z "ramką" i z białym tle w środku, nawet net przestał działać. Zfrustrowany uruchomiłem tryb awaryjny i to samo. Z pomocą Windows 7 rc wyszukałem w necie, że nakładka Windowsa(w instalatorze windowsa, gdy wyszukuje "starszego" windowsa kliknąłem R) może mi pomóc, ale tylko pogorszyło sprawe. Nie mogłem się zalogować, gdyż Windows wylogowywał, jak logował mnie do systemu. Zostało tylko pytanie o reaktywacje. Za to tryb awaryjny dziłał, ucieszyłem się, ale to szczęście trwało krótko. Przywracanie systemu owszem działało tylko, że nie było już punktów przywracania. Znowu za pomocą 7rc znalazłem poradę, która mówi, iż trzeba podmienić plik userinit, próbowałem też plików rundll32 i winlogon. W tym, że rundll32 podmieniłem tylko w jednym folderze, niestety niepamiętam w jakim. Teraz, gdy wchodze w trybie normalnym pyta mnie o reaktywacje, odpowiadam(nie ma tutaj różnicy jak) i słysze dźwięk błędu systemu Windows xp. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Nie chce reinstalować, bo troche mam na tym danych, a na backup nie starczy mi miejsca na moim 40-gigowym twardzielu.
Windows Home Edition OEM oczywiście orginalny.
diego9403 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.08.2009, 07:27   #2
Grześiu748
Spamerzyna
 
Avatar użytkownika Grześiu748
 
Data rejestracji: 24.09.2006
Posty: 1,380
Grześiu748 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Niestety bez formatu się chyba nie obejdzie (za dużo bałaganu). Dane można skopiować na płytę jakimś linuxem dostępnym na live cd
Grześiu748 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2009, 10:46   #3
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Opcja "napraw system"
Wkladamy plyte, startujemy z CD i "dalej" do momentu wykrycia poprzedniej instalki, tu dajemy "R" i dalej normalnie.
Usunie poprzedniego windowsa, wgra nowego bez usuwania plikow.
Dosc oczywisty sposob na zachowanie plikow i nowa instalke.
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2009, 11:45   #4
diego9403
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.03.2009
Posty: 80
diego9403 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Już tak próbowałem. Niestety przedobrzyłem z plikami i teraz Windows zamiast logować się resetuje komputer. Chyba został mi tylko format.
diego9403 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2009, 12:24   #5
prometeusz
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mozesz jeszcze sie zalogowac z plytki starowej wybierajac logowanie do konsoli
Po podaniu hasla zapusc sobie sprawdzanie i naprawianie plikow na dysku.
chkdsk z opcja F
Jesli za bardzo nie namieszales odzyska utracone informacje
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2009, 13:10   #6
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez diego9403 Podgląd Wiadomości
Już tak próbowałem. Niestety przedobrzyłem z plikami i teraz Windows zamiast logować się resetuje komputer. Chyba został mi tylko format.
Istnieje alternatywa:
-albo nie zrozumiales co ci napisalem,
-albo ja nie rozumiem co ty napisales.
Tertium non datur!

Napisalem ci wyraznie, -rozpczynasz instalacje windowsa (z plyty instalacyjnej windowsa) i dochodzisz do momentu wykrywania poprzedniej instalki!
Rozumiesz?
Co ma do tego logowanie?
Co ma do tego sam windows na kompie jako taki?
Otoz nic!
-najwyzej nie bedzie opcji napraw R.
Tyle.
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2009, 13:28   #7
diego9403
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.03.2009
Posty: 80
diego9403 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale nic nie pomogło. Drugie zdanie nie jest już o tym co pisałeś tylko o moich przeżyciach, gdy już zrobiłem nakładkę po raz już chyba trzeci. W mojej pierwszej wypowiedzi pisałem, że robiłem taką instalację, ale skusiłem się ponownie.
diego9403 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Aktualizacje Windows 98/Me/2k Piterniel Off topic 4 05.06.2005 22:54
Projekt Freeware Calme Komputery 0 16.05.2005 20:31
MS Windows AntiSpyware kraluk Off topic 13 09.01.2005 15:33
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć memorando Komputery 1 17.05.2003 10:41
ubdate do Easy CD Creator kubek Napędy optyczne CD 3 01.03.2002 16:59


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.