Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.05.2009, 10:37   #1
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam problem z Logitech MX Revolution

Myszka cierpi na podwójne kliknięcie, podejrzewam uszkodzony micro styk, czy jak to się nazywa. Pech w tym, że oryginalne opakowanie wyrzuciłem, a na dodatek nigdzie nie mogę znaleźć paragonu zakupu, aby skorzystać z gwarancji. Postanowiłem sam zająć się pacjentem. Niestety nigdzie nie mogę zlokalizować śrubek do rozkręcenia gryzonia. Podejrzewam, że są ukryte pod ślizgami, niestety nie wiem jak je oderwać i na powrót przykleić, tak aby nic nie zepsuć. Szukałem na Google jakiś manual dla tej myszki, ale nic nie znalazłem. Może ktoś z Was wie jak się za to zabrać. Mam starą myszkę Logitecha Mouse Man Optical (pierwsza optyczna i radiowa), która może służyć jako dawca organów. Proszę o pomoc w reanimacji pacjenta.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.05.2009, 12:11   #2
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Slizgi mozna kupic w kazdym normalnym sklepie komputerowym.
Teflonowe, albo zwykle.
W Logitecach srobki montazowe sa pod przedniki slzgami (2) i tylnym (1).
Przelutowanie stycznika, jest mozliwe, w serwisie koszt ok 25 zl.
Jak sie ma pewna reke, to latwe.
(moje mozliwosci manualne to jednak przerasta, brakuje mi przynajmniej jeszcze dwoch rak)
Trzeba tylko sprawdzic czy obudowa nie jest zamykana na "goraco" lub klejona.
Apple tak robi- i niech go kaczka za to kopnie. Myszki sa nienaprawialne
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2009, 13:11   #3
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Trzeba tylko sprawdzic czy obudowa nie jest zamykana na "goraco" lub klejona. Apple tak robi- i niech go kaczka za to kopnie. Myszki sa nienaprawialne
dlaczego to mnie nie dziwi...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2009, 13:13   #4
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 01.10.2004
Posty: 3,326
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ostatnio zamieniałem mikrostyk prawego przycisku w mojej myszce Razera. Fajne jest to, że te mikrostyki są zawsze takie same i mając nawet stare myszki kulkowe jako dawców to nie ma z tym problemu. Czasem tylko ten środkowy pod rolką jest nieco wyższy.

Jeśli mogę coś poradzić to warto zainwestować w odsysarkę cyny i wystające bolce z drugiej strony płytki drukowanej podgrzać lutownicą i odessać cynę. Wtedy można mikrostyk wyciągnąć bez problemu ręką.

Przyjemnie jest sobie coś naprawić samemu , życzę powodzenia ...


pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 212, Pioneer BDR-209EBK
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2009, 13:19   #5
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O.K. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Jak nastąpi zgon, to kupię taką samą, ale nową. Dzięki za podpowiedzi
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2009, 18:10   #6
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika pops
 
Data rejestracji: 08.05.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,698
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mój MX Revolution jest właśnie na naprawie gwarancyjnej po raz drugi, wystarczył paragon, pudełko nie było konieczne. Mi oprócz trefnych przycisków zaczęły się problemy z komunikacją, kursor zamarzał na ułamki sekund. Za pierwszym razem wymienili przyciski i ślizgacze, ale zamarzanie nadal występowało. Za tydzień mam odbiór.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2009, 23:08   #7
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
Mój MX Revolution jest właśnie na naprawie gwarancyjnej po raz drugi, wystarczył paragon, pudełko nie było konieczne. Mi oprócz trefnych przycisków zaczęły się problemy z komunikacją, kursor zamarzał na ułamki sekund. Za pierwszym razem wymienili przyciski i ślizgacze, ale zamarzanie nadal występowało. Za tydzień mam odbiór.
Znalazłem paragon i gwarancje . Sprzęt kupiony na allegro w sklepie w Bydgoszczy. Czy muszę go odesłać do nich, czy można to jakoś bezposrednio załatwic z serwisem Logitech?
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2009, 23:32   #8
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika pops
 
Data rejestracji: 08.05.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,698
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Olej sklep, ślij RMA od razu do Logitecha ja wszystko załatwiłem przez nich www.fixit.pl/logitech , tyle, że poszedłem do nich osobiście bo mam blisko.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2009, 00:59   #9
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK, wysłałem już zgłoszenie. Ciekawe jak sie sprawa potoczy. W sumie to trochę to dziwne, bo jeśli wyślę im myszkę i paragon z gwarancją, to jakim będę miał dowód, ze coś wysłałem do nich, poza wydrukowaną etykietą reklamacyjną. Dziwny ten Logitech.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2009, 01:10   #10
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika pops
 
Data rejestracji: 08.05.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,698
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mi zabrali tylko ksero rachunku. Wymiana klawiszy trwała tydzień.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2009, 01:48   #11
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
Olej sklep, ślij RMA od razu do Logitecha ja wszystko załatwiłem przez nich www.fixit.pl/logitech , tyle, że poszedłem do nich osobiście bo mam blisko.
Gdzie w Krk, jak można wiedzieć? Mam ten sam problem w Logitechu (w kolejnej myszce).
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2009, 12:32   #12
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z uwagi na długi jak dla mnie czas oczekiwania na naprawę postanowiłem jednak samodzielnie wyleczyć pacjenta. Jako dawca organów posłużyła stara MouseMan Optical. Cała operacja łącznie z otwarciem i zamknięciem myszki trwała 15 minut i zakończyła się pełnym sukcesem. Jeśli ktoś myśli, że nie da rady samodzielnie tego wykonać, to powinien zobaczyć jak ja to zrobiłem pierwszą lepszą lutownicą kolbową 60W . Najważniejsza jest szybkość działania. Zresztą Logitech chyba przewidział tego typu przypadki, gdyż ścieżki lutownicze są naprawdę solidne i odporne na temperaturę .
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2009, 15:23   #13
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dziwne natomiast że myszki Logitecha tak padają.
Ja używam głównie A4Tech (z racji ceny i przyzwyczajenia) - nie moge zajeździć żadnej z nich.

Mam też mysz Trust na bluetooth - rewelacja ale nie wiem jak z trwałością, bo używam do lapka tylko.

Zainteresowały mnie myszki Apple... i mnie również to nie dziwi.

I pomyślec że kiedyś kupowało się taką Amigę z myszką, po paru latach sprzedawało z myszką... potem ktoś jeszcze sprzedał z tą myszką i te myszki do dziś działają...
Jedną mam nawet na strychu jeszcze (taką już nowocześniejszą, zaokrągloną ). Ale nie mam do czego podpiąć
Z reszta trwałość to cecha Amigi w ogóle - NASA używała Amig to śledzenia satelitów. Wyłączyli je dopiero w 2006 roku (i to nie dlatego że któraś się popsuła)...

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.05.2009 o godz. 15:27
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2009, 17:57   #14
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika pops
 
Data rejestracji: 08.05.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,698
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Gdzie w Krk, jak można wiedzieć? Mam ten sam problem w Logitechu (w kolejnej myszce).
http://www.fixit.pl/kontakt-lokalizacja/

Właśnie są w trakcie przeprowadzki z Czerwone Maki 65 na Szymona Szymonowica 85, więc żeby się dowiedzieć gdzie są akurat w tym momencie to trzeba zadzwonić.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Mam problem! Jak mam podłączyć taśmy do komputera? emilgrze Off topic 4 13.07.2007 11:56
Mam problem z PStwo!!!!!!! suchi Hardware 5 13.05.2006 17:31
POMOCY MAM PROBLEM Z LiteOn DVD RW SHW-160P6S sosna101 Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 23.02.2006 23:55
Mam problem ;( help me rego Napędy optyczne CD 4 23.03.2004 23:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.