Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2006, 21:11   #211
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,737
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
Wiesz czy zgadujesz
Jak masz wątpliwości, to sprawdź najpierw na szczurach
a wiem, jak masz wersje corporate i wpiszesz serial OEM to ci wywali komunikat że numer błędny i żebyś wprowadził numer licencji zbiorczej wiem bo wpisywałem serial OEM i wywalało mi odziwo takowy komunikat
Według mnie twój negatyw jest nie sprawiedliwy, ale dobra nich ci będzie ...
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły

Ostatnio zmieniany przez mgit : 10.05.2006 o godz. 21:13
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2006, 21:26   #212
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Niech kolega z katalogu \System32 skopiuje plik wpa.dbl na dyskietkę. Po ponownej instalacji niech umieści go ponownie w folderze C:\Windows\System32
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2006, 07:48   #213
dimson
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika dimson
 
Data rejestracji: 11.01.2004
Lokalizacja: Żyrardów
Posty: 120
dimson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Coś takiego nie przejdzie na pewno. Natomiast wydaje mi się, że jedynym sposobem będzie napisanie do Microsoftu, albo producenta notebooka z prośbą o przesłanie kopii (zawsze można spróbować).
Mnie natomiast interesuje, jakim cudem jemu się tą ukrytą partycję udało skasować. Przecież ona jest zabezpieczona przez wszelką ingerencją.. (swoją drogą chętnie zastosowałbym to u siebie, bo kopię systemu na płycie już mam, a czasami trochę szkoda tych 5GB, które tak naprawdę są praktycznie nieużywane..).
Z tego co się dowiedziałem to płytki z PRELOADEM można zamówić i koszt to 60zł a odtworzenie partycji PRELOAD 120zł, niby nie dużo ale zawsze to pieniądz. Co do usunięcia partycji PRELOAD w tym laptopie to skoro usunał to znaczy że to nie jest aż tak strasznie zabezpieczone. Widzę, że zdania są dość podzielone ale raczej chyba taki trik nie przejdzie ale nic to trzeba będzie spróbować żeby się samemu przekonać.
__________________
Every man dies, not every man really lives.
dimson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2006, 08:02   #214
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dimson
Co do usunięcia partycji PRELOAD w tym laptopie to skoro usunał to znaczy że to nie jest aż tak strasznie zabezpieczone. Widzę, że zdania są dość podzielone ale raczej chyba taki trik nie przejdzie ale nic to trzeba będzie spróbować żeby się samemu przekonać.
Można bez najmniejszego problemu usunąć. Sam to robiłem w IBM jak wymieniałem dysk na nowy większy. Ze starego usuwałem wszystkie dane + tę ukrytą partycję. Natomiast na nowym dysku odtwarzałem ukrytą partycję + system.

Faktycznie ukrytej partycji nie da się usunąć np z poziomu Windows i Menadżera dysków chodź partycja jest tam widoczna. Problemy miał również fdisk ale Partition Magic zrobił to bez najmniejszego problemu.

Dodam jeszcze, że płyty do odtwarzanie partycji + licencja na system widziałem na Allegro za ok 500 zł.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2006, 14:30   #215
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Można bez najmniejszego problemu usunąć. Sam to robiłem w IBM jak wymieniałem dysk na nowy większy. Ze starego usuwałem wszystkie dane + tę ukrytą partycję. Natomiast na nowym dysku odtwarzałem ukrytą partycję + system.

Faktycznie ukrytej partycji nie da się usunąć np z poziomu Windows i Menadżera dysków chodź partycja jest tam widoczna. Problemy miał również fdisk ale Partition Magic zrobił to bez najmniejszego problemu.

Dodam jeszcze, że płyty do odtwarzanie partycji + licencja na system widziałem na Allegro za ok 500 zł.
Hmm.. to kiedyś chyba spróbuję (na razie aż tak mi te 5GB nie jest potrzebne). A jest też możliwość sprawdzenia, co dokładnie się na tej partycji znajduje?
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2006, 20:56   #216
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A jest też możliwość sprawdzenia, co dokładnie się na tej partycji znajduje?
Jasne u mnie wystarczyło odpalić system z płytki z Knopixem i mogłem przeglądać zawartość dodatkowej partycji.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2006, 11:02   #217
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no more update? 1.5.530
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2006, 11:12   #218
mensir67pl
๑۩۞
 
Avatar użytkownika mensir67pl
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Lokalizacja: ArchiwumX
Posty: 6,356
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman

cos ten link ..... niedzial ja trzeba
__________________
DVD+-RW: BenQ 1640
DVD+-RW: Pioneer DVR-215/D
Blu-Ray ReWriter-Pioneer BDR-S06XL


mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2006, 11:22   #219
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl
cos ten link ..... niedzial ja trzeba
dziala.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2006, 11:27   #220
mensir67pl
๑۩۞
 
Avatar użytkownika mensir67pl
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Lokalizacja: ArchiwumX
Posty: 6,356
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
dziala.
A chyba tylko u mnie nie dziala
__________________
DVD+-RW: BenQ 1640
DVD+-RW: Pioneer DVR-215/D
Blu-Ray ReWriter-Pioneer BDR-S06XL



Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 25.05.2006 o godz. 11:33
mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2006, 11:30   #221
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl
A chyba tylko u mnie nie dziala
to masz problem
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2006, 07:08   #222
gips
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.08.2002
Lokalizacja: --
Posty: 98
gips w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
i znow w morde zablokowali aktualizacje windowsa w morde nawet tren trick nei dziala bo chce sprawdzac legalnosc kopii javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')
a tak dlugo dzialalo eeeh
__________________
gips
gips jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2006, 07:46   #223
Gomez47
Dziadzio
 
Avatar użytkownika Gomez47
 
Data rejestracji: 01.06.2006
Lokalizacja: pod Wawką
Posty: 102
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,

Oj, robicie problem z 300-500zł (wątpię aby ktoś w Polsce kupował za swoje pieniądze drożej, po co funkcje sieciowe, których w domu nikt nie użyje typu Active Direcctory, a za nie się płaci). Oczywiście używałem WinXP "FCKGW-..." ale było to pięć lat temu ponad i w celach oświatowych. Oświecony już nabyłem drogą kupna OEM i mam Microsoft w wielkim poważaniu. Dysk z którym go nabyłem nadal przechowuję w pudełeczku z rachunkami.
Testowałem już wiele razy (z ciekawości, bo to Pro - bez aktywizacji) nowe wynalazki MS, przechodzi je bez trudu. Najfgorszym wymysłem MS była tzw. 'aktywizacja" - obawiam się że pierwszy stopień do grobu tej firmy. Wracając do Update, jedynie wersja 3 (v.3) była w miarę "dyskoprzyjazna" - złogi można było wywalić, były nawet programy do tego. Swoją drogą, to dziwi mnie kto używa System Restore - bezuzytecznej przechowalni trojanów? To taka podpucha na rybkę tu, nim się komuś coś podeśle?
Wersja 5 (v.5) to już szaleństwo jakieś. Kilka baz, każda po 300-1000MB, nieusuwalne tony śmieci, jakieś szpicelki "dwoni Microsoft do ciebie" itp. podobne wynalazki. sprawdziłem (moja kopia czekała bezpieczna w Ghoście) je wszystkie.
MS nic do mnie nie ma. I dobrze.
Dziesiątki programików usuwających "ficzer", w tym firm anywirusowych (niektóre uznały go za trojana) o którym wspomniano są do pobrania w Internecie, rzucałem tu linki. Free. Nawet MS już wspominał że rozważa jego usunięcie. Po co zatem bić pianę?
__________________
Pozdrawiam
Gomez47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.