Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Microsoft Office 2007 za niecałe 200 złotych (https://forum.cdrinfo.pl/f113/microsoft-office-2007-za-niecale-200-zlotych-73292/)

joujoujou 14.09.2007 21:26

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 834728)
[...] Co sie stanie jak skoncze studia za pol roku - mam program wyrzucic do smieci?

Studiuj co***347; innego. :idea:

:mruga:

Patrix 14.09.2007 22:00

program zostaje po studiach jakby kto nie wiedzial :P

tez sobie zakupilem :)

pops 14.09.2007 22:16

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 834772)
program zostaje po studiach jakby kto nie wiedzial :P

do użytku niekomercyjnego, dla ścisłości.

Patrix 14.09.2007 22:26

Cytat:

Napisany przez pops (Post 834787)
do u***380;ytku niekomercyjnego, dla ***347;cis***322;o***347;ci.

tak ;)

a ***347;ciskaj***261;c jeszcze bardziej to ten soft jest niekomercyjny podczas jak i po nauce (jeszcze tego nie uwzglednilismy chyba:D)

loki7777 15.09.2007 13:53

tak to sie tyczy offica za 199 bo on jest dla uzytkownikowo domowych, a wyzej wspomniany corel - ktory ma napisane tylko dla studentow?

Kasprzak 15.09.2007 18:56

Wyczyta***322;em gdzies ze jest legalny po studiach, ale nie dziala juz aktualizacja.

loki7777 15.09.2007 19:15

chyba ze tak

_bakupl_ 15.09.2007 19:56

U mnie w miescie w Comp Arcie podaja ze sprzedaj***261; za 189z***322; :>

A tak czy inaczej to sie nie sprzedaje w ogole ;)

Patrix 15.09.2007 21:32

Cytat:

Napisany przez _bakupl_ (Post 835120)

jestes w bledzie...
podobno idzie bardzo szybko poprostu masz takich a nie innych znajomych... :D

jesi 15.09.2007 21:50

Cytat:

Napisany przez _bakupl_ (Post 835120)
U mnie w miescie w Comp Arcie podaja ze sprzedaj***261; za 189z***322; :>

Ja zakupi***322;em :] Za 177 zeta chyba, my***347;l***281; ***380;e za t***261; cen***281; to dobry zakup :]

nimal 15.09.2007 22:05

zalezy od punktu widzenia czy dobry

imho, a podejscie mam raczej liberalne:
- cena dobra dla osoby, ktora profesjonalnie wykorzystuje funkcje pakietu nieodtwarzalne (czytaj - niekompatybilne) w innych pakietach darmowych <edit: i pracuje tez w domu nad dokumentami z pracy>
- cena jest zla a zakup irracjonalny dla osoby, ktora nie spelnia warunku powyzszego

MS Office jest wrecz ubozszy w funkcje od darmowego OO
pewne rzeczy sa rozwiazane inaczej a pewne sa po prostu niekompatybilne
wiec jezeli szukasz czegos w domu i nie wymieniasz SKOMPLIKOWANYCH dokumentow z drugim kompem, w ktorym siedzi tylko Office, to szkoda siana

ale widac jeden znaczacy ruch
jak ostatnio korzytalem z Office (okolo 5 lat temu, nie liczac testow kolejnych wersji w celu sprawdzenia "postepu"), to wersja domowa kosztowala krocie - chyba ze dwa tysiaki? w kazdym razie sporo
pod wplywem konkurencji darmowej widac, ze zdecydowali sie na obnizenie cen
w koncu przegrywaja kolejne batalie w Komisji Europejskiej o standarydy (nawet mimo glupoty naszych wladnych - na szczescie sa inne, madrzejsze pod tym wzgledem panstwa)

no i trzeba pamietac, ze ta wersja za prawie 200pln nie ma bazy danych ani PIMa

deczja nalezy do klinetow - ja tylko przedstawilem wlasne zdanie

_bakupl_ 15.09.2007 22:17

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 835152)
jestes w bledzie...
podobno idzie bardzo szybko poprostu masz takich a nie innych znajomych... :D

Nie, ale bylem dzis i tydzien temu w auchan i niby nie dokladali a nadal mozna na tym lezec - tak samo carrefour

jesi 15.09.2007 22:30

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 835185)
deczja nalezy do klinetow - ja tylko przedstawilem wlasne zdanie

no zgadza się, klient sam zadecyduje czy warto te pieniądze wydać. Na korzyść przemawia ta zdecydowanie obniżona cena na dzień dzisiejszy. Wielu ludzi jest przyzwyczajonych do tego pakietu i jego funkcje zupełnie zaspokajają jego potrzeby. Przed zakupem korzystałem z OO i myślę, że Ty również się z tym zgodzisz niektóre jego funkcje są często tak zamaskowane, że trudno jest o zamierzony rezultat. Ludzie także kupią ten pakiet, bo często w zastosowaniach nie domowych częściej i tak się korzysta z office'a. No i pozostaje zgodność dokumentów obydwu pakietów. Często zdarza się, że otwierając dokument OO w ms office jesteśmy zmuszeni do jego poprawiania na potrzeby jego ukazania w formacie ms office (mowa przykładowo o plikach .doc). Tak czy inaczej, kto korzysta i chce pozostać legalny to zakupi, kto nie chce to nikt go nie zmusza.

loki7777 15.09.2007 22:37

kto nie chce ten sciagnie OO:) Moim zdaniem 200zl za nic to nadal drogo(do szkoly brak min accessa i kupa, tak trzeba scaigac)

nimal 15.09.2007 23:24

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 835197)
no zgadza się, klient sam zadecyduje czy warto te pieniądze wydać. Na korzyść przemawia ta zdecydowanie obniżona cena na dzień dzisiejszy. Wielu ludzi jest przyzwyczajonych do tego pakietu i jego funkcje zupełnie zaspokajają jego potrzeby. Przed zakupem korzystałem z OO i myślę, że Ty również się z tym zgodzisz niektóre jego funkcje są często tak zamaskowane, że trudno jest o zamierzony rezultat. Ludzie także kupią ten pakiet, bo często w zastosowaniach nie domowych częściej i tak się korzysta z office'a. No i pozostaje zgodność dokumentów obydwu pakietów. Często zdarza się, że otwierając dokument OO w ms office jesteśmy zmuszeni do jego poprawiania na potrzeby jego ukazania w formacie ms office (mowa przykładowo o plikach .doc). Tak czy inaczej, kto korzysta i chce pozostać legalny to zakupi, kto nie chce to nikt go nie zmusza.

nie zgodze sie - to kwestia tylko i wylacznie przyzwyczajenia
jak ja siadam do Office to mam problemy ze znalezieniem pewnych funkcji ^_^

a co do zgodnosci - wlasnie dlatego napisalem, ze w niekorych przypadkach zakup jest uzasadniony i cena wtedy nie najgorsza :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47.