Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.05.2009, 17:38   #1
lukasz87
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.01.2009
lukasz87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Minimalny stan procesora

Witam,
od kilku dni używam visty 32bitowej (64 nie bo brak sterów) Wszytko ładnie pięknie tylko mam jeden problem, a mianowicie vista po każdym uruchomieniu komputera, zmianie uzytkownika, automatycznie przestawia zmieniona przezemnie wartosc minimalny stan procesora spowrotem na 100% ;/ W biosie c&q włączone, na xp działa to idealnie a na viście coś nie tak. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Może macie pomysł jak go rozwiązać ? Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam
Amd x2 4800, Gigabyte GA-MA78GM-S2H
lukasz87 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.05.2009, 19:30   #2
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To nie problem tylko tak jest, zarządzanie zasilaniem w viscie jest do laptopow nie do deskopow po co zmniejszać taktowanie procesora jak komp bierze prad z gniazdka i tylko z niego

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2009, 20:07   #3
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja wywalam C&Q i używam softwarowego - CrystalCPUID (opisy znajdziesz w necie). Głównie dlatego, że tam sobie podaję parametry, jakie chcę - w tym napięcie procka. A C&Q działa, jak samo chce (a CPUID działa tak, jak ja chcę ).

A robić to po to, żeby było ciszej i chłodniej.
Do tego klik - kilkanaście (w zależności jeszcze od procka) wat przy nieobciążonym procku mniej - a to się przekłada też na kieszeń. Może nie są to znaczne kwoty, ale po co wyrzucać pieniądze w błoto jak można je oszczędzić bez wysiłku i poświęceń (i jeszcze z korzyścią dla temperatury i głośności kompa)?
A przy obciążonym procku jak się obniży napięcie (o ile chodzi stabilnie) też powyższe zalety występują.
Stary 13.05.2009, 11:30   #4
lukasz87
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.01.2009
lukasz87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
C&Q w xp działał super procek taktowany zagarem 1000, napiecie okolo 1v, obroty wentylatora 1000 !!! bezgłosny kompletnie, 90% czasu tak działa mi komputer więc napewneo jest to spora oszczędność, W Viscie identyko ale po recznej zmianie ;/ ehh Ok poszukam informacji o tym programie co podałeś. Dzięki wielkie !!
lukasz87 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
amd, vista

Twoje uprawnienia: