![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Modem/Router ale ja chce bez modemu.. Jak to zrobic ?
Witam. Mam podlaczyc u znajomego net i klekam nie umie ustawic. Mial kiedys neostrade i modem/router Planet ADE-4100A. teraz zmienil lacze na DSL TP 1Mbit. Ma tam jakis modemik od tego i jedno zew IP i jeden komputer mu dziala. I teraz tak. Jak i czy mozna zrobic uzytek z tego modem/routerka bo chcialby rozdzielic na kilka kompow ten net. Wiem ze modem uzyty w tym routerze to nie taki chyba jak do tego lacza. Kolega mi mowil ze do DSL sa inne modemy niz do neostrad czyli aDSL. No ale ja wlasnie nie chce uzyc tego modemu z routera tylko modem od tpsy kabel do routera i z routera do pozostalych kompow. Jak mysle to poprostu routerowi trzeba przypisac te zew ip ktore daja z TP i potem lana zrobic. Ale cholera nie umie. Jak to poustawiac ? Czy wogole ten modem/router moze pracowac jako sam router do tego lacza ? Czy jednak musze kupic inny router jesli tak to jaki? jak rozpoznac router do DSL a nie do aDSL jesli to jakas roznica... Dolaczam instrukcje w pdf. abyscie mogli zerknac jakie on tam ma opcje.
Wielkie dzieki z gory za pomoc.. http://www.speedyshare.com/541330425.html |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
musisz ustawi***263; router w tryb Bridge - je***380;eli router nie posiada takiej opcji to imo nie da si***281; tego rozwi***261;za***263;.
http://sklep.benchmark.pl/pelny_6430.html - ten router powinien by***263; dobry aczkolwiek nie wiem jak ma si***281; sprawa z DSLem. Ostatnio zmieniany przez kizio : 02.02.2008 o godz. 01:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|