Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Twoje preferencje systemowe... (można zaznaczyć więcej niż jedną opcję)
mam Vistę 34 29.82%
mam XP 86 75.44%
chciałbym mieć Vistę 11 9.65%
chciałbym wrócić do XP 6 5.26%
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 114. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.07.2008, 13:15   #1
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@andrzejj9 pod Vist***261; 32bit StarBar dzia***322;a zupe***322;ne prawid***322;owo
@nimal u mnie DVD Shrink dzia***322;a zupe***322;nie normalnie (wraz z AnyDVD)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2008, 20:43   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
@andrzejj9 pod Vistą 32bit StarBar działa zupełne prawidłowo
@nimal u mnie DVD Shrink działa zupełnie normalnie (wraz z AnyDVD)
To już coś, dzięki

Czekam jednak nadal na potwierdzenie od kogoś z Vistą 64bit, bo jeśli już coś mi odbije i przeniosę się całkiem na ten system, to na taką wersję

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2008, 16:41   #3
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
To już coś, dzięki

Czekam jednak nadal na potwierdzenie od kogoś z Vistą 64bit, bo jeśli już coś mi odbije i przeniosę się całkiem na ten system, to na taką wersję
zainstalowalem na chwile - zle ilosc ramu pokazuje:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-2008-07-21_163838.jpg  

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2008, 21:45   #4
skyrider
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 14.07.2004
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam następujący problem z systemem Vista Business 64BIT ...

Procesor AMD X2 4850e 2,5 GHz
Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Ram 2*2GB Geil

Procesor jak wiadomo obsługuje Cool'N'Quiet. Gdy w Viście w panelu sterowania, w opcjach zasilania wybiorę plan zasilania zrównoważony, a następnie zmodyfikuje zarządzanie energią procesora w następujący sposób :

minimalny stan procesora - 10%
maksymalny stan procesora - 100%

to Cool'N'Quiet działa prawidłowo. W idle procesor pracuje z częstotliwością 1000 MHz, która się zmienia w zależności od bieżącego obciążenia systemu.

Problem jest taki, że z niewiadomych przyczyn samoczynnie zmienia mi się ustawienie o nazwie minimalny stan procesora - 10% zawsze na 100%, czyli na full speed.
Wtedy procesor cały czas już pracuje z prędkością 2,5GHz i zmienić to mogę jedynie ponownie wchodząc w ustawienia planu zasilania i ręcznie modyfikując ustawienie ponownie na 10%.
Dzieje się tak podczas pracy systemu, nie tylko po ponownym uruchomieniu komputera.

Np. Procesor jest idle i działa na 1000MHz, uruchamiam PowerDVD, procesor zaczyna pracować z częstotliwością 2,5GHz i tak już zostaje nawet po zamknięciu PowerDVD. Wtedy muszę wchodzić w ustawienia planu zasilania i ponownie zmieniać minimalny stan procesora na 10%.

Bardzo jest to irytujące. Czy problem jest znany ? Czy jest znane jakieś rozwiązanie ?
skyrider jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: