Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Twoje preferencje systemowe... (można zaznaczyć więcej niż jedną opcję)
mam Vistę 34 29.82%
mam XP 86 75.44%
chciałbym mieć Vistę 11 9.65%
chciałbym wrócić do XP 6 5.26%
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 114. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.05.2008, 14:43   #376
Gadzina18
Forumator
 
Avatar użytkownika Gadzina18
 
Data rejestracji: 27.08.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 883
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
O dziwo ostatnio jednak spojrzałem przychylnym okiem na Vistę. Otóż ostatnio sprawiłem sobie amplituner denona, podłączyłem go pod zintegrowanego realteka HD na mobo przez coaxial (czyli cyfrowe elektryczne wyjscie audio - mam nadzieje, ze dobrze napisalem ). Na XP, pomimo ustawienia konfiguracji glosnikow na 5.1 i ustawieniu w odtwarzaczach opcji przepuszczania dzwieku zakodowanego w DD/DTS do amplitunera, niestety uzyskiwalem tylko dzwiek stereo, w dodatku przekonwertowany na PCM. Po zainstalowaniu Visty od razu wszystko ruszyło. Dziwne, ale... tym razem wielki plus dla visty;]
__________________
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.05.2008, 16:36   #377
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Chcesz powiedzieć, że Vista potrafi kodować w czasie rzeczywistym do AC3?
Bo jak dotąd znałem tylko jeden sprzęcior, co to potrafi - SoundStorm.

Jaką masz kartę dźwiękową?
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2008, 16:59   #378
Gadzina18
Forumator
 
Avatar użytkownika Gadzina18
 
Data rejestracji: 27.08.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 883
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Realtek ALC 883 Wawelski, nie wiem czy dobrze zrozumiałeś mój post, chodzi mi o przepuszczanie sygnału AC3/DTS przez SPDIF do amplitunera - aby to on dekodował dźwięk, nie komputer. Teraz obrazowo:

Przypadek nr 1 - Windows XP

W konfiguracji ustawione wyjscie cyfrowe i głośniki 5.1 - Dodatkowo, w PowerDVD ustawione także wyjscie na SPDIF - rezultat? W glosnikach dzwiek stereo, i chociaz komp powinien puszczac dzwiek AC3/DTS do denona, to puszczał PCM STEREO - co odczytywałem w info o audio w amplitunerze. W żaden znany mi sposób nie dało się tego zmienić.

Przypadek nr 2 Vista Premium

Po instalacji, i pozniejszej instalacji kodeków, wystarczyło wejść w Media Center, konfiguracja głośników, ostatecznie wybrać cyfrowe połączenie elektryczne i konfigurację głośników 5.1. Rezultat - każdy odtwarzacz przepuszcza mi dźwięk do dekodowania w amplitunerze i mogę się cieszyć 5.1 z moich Dali na które wydałem całą pensję tak samo jak na tego denona )
__________________
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2008, 17:50   #379
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
E, przepuszczanie to banał
I na 98 na Vortex mi chodziło

To kwestia kodeków i sterowników.
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2008, 19:27   #380
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Sprzętowy kodek AC3 mają też wyższe karty z procesorami DSP C-Media 8768 .
Wydatek rzędu 70zł. Dostępne chyba jedynie na allegro...
przykład:
http://penstarsys.com/reviews/sound/...que/index.html
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2008, 21:03   #381
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No, tu kosztuje tyle, co płyta z MCP-T.
A na Allegro nie mogę znaleźć - a kodowanie ma, jak dobrze rozumiem, 8768+

Fajnie, że coś się dzieje w tym obszarze, bo to podstawowa rzecz, która trzyma mnie przy NF2 i SocketA. A zaczął mnie już kusić AMD swoim 780G. Ale pewnie jeszcze z rok wytrzymam (a jak nie da się kodować do AC3 to i dłużej).
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2008, 06:42   #382
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak, masz rację. Niestety tylko 8768+
Na allegro teraz takich nie ma, ale są Terratec na Envy24HT
http://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=373688190
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2008, 21:46   #383
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,600
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Vista (obecnie SP1, bez packa bylo to samo) - pare moich pytan:
1. czy znacie myk na dodawanie wlasnych handlerow w menu autorun? nie chodzi mi o wybranie tych dostepnych standardowo, a stworznie wlasnych (konkretnie - open with TotalCmd oraz burn with CDBurnerXP)
2. czym ripowac zabezpieczone dvd (dvdshrin oraz decrypter odmawiaja pracy z zabezpieczonymi krazkami)
3. czym kilowac procesy programow typu p2p? tylko z emule i z utorrnet sa problemy, polecenie lini komend tez nie dziala, choc zglasz zakonczenie powodzeniem - przypuszczam, ze malymiekki cos kombinuje z p2p...

nie musze chyba dodawac, ze google okazal sie malo pomocny, choc zwykle mnie nie zawodzil
rady z XP w tresci tez prosze sobie darowac pewnie i tak pierwszy post bedzie brzmial - zainstaluj sobie xp
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2008, 22:04   #384
zene_k
Zarejestrowany dla jaj
 
Avatar użytkownika zene_k
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Lokalizacja: 53°25' N,14°35' E
Posty: 3,827
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nie instaluj sobie XP, męcz się dalej

Vista, to zło i sp1 nic w tej kwestii nie zmienił, dalej są z tym systemem problemy, a nie można już w tej chwili powiedzieć, że vista raczkuje dopiero
__________________
Pozdrawiam Marek
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2008, 22:19   #385
polakT
inżynier systemowy
 
Avatar użytkownika polakT
 
Data rejestracji: 07.07.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2,209
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k Podgląd Wiadomości
Nie instaluj sobie XP, męcz się dalej

Vista, to zło i sp1 nic w tej kwestii nie zmienił, dalej są z tym systemem problemy, a nie można już w tej chwili powiedzieć, że vista raczkuje dopiero
Heh, pewne stweirdzenie sie nasuwa. na ME sprawdzali czy da sie połączyc linie NT z DOS(Win98), nie dało sie.... a tu niespodzianka sprawdzaja co wyjdzie jak sie połączy Win7 z XP (to co mowiło sie o nastapcy winXP to było coś zupełnie innego niż wyszło, i mam nadzieje ze M$ powroci do tego co planował)
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2008, 17:44   #386
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Czy ktoś z osób, które przekonałem do StatBar-a (no.. mogą być też te, które używają z własnej inicjatywy )próbował może instalować ten program pod Vista? (a jeszcze chętniej pod wersją 64 bitową) Chciałbym się upewnić, że działa, bo mając do wyboru ten program albo Vistę, bez namysłu wybieram to pierwsze..
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2008, 12:15   #387
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 5,988
czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@andrzejj9 pod Vistą 32bit StarBar działa zupełne prawidłowo
@nimal u mnie DVD Shrink działa zupełnie normalnie (wraz z AnyDVD)
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2008, 16:27   #388
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,600
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nio wlasnie - AnyDVD zmienia postac rzeczy
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2008, 19:43   #389
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
@andrzejj9 pod Vistą 32bit StarBar działa zupełne prawidłowo
@nimal u mnie DVD Shrink działa zupełnie normalnie (wraz z AnyDVD)
To już coś, dzięki

Czekam jednak nadal na potwierdzenie od kogoś z Vistą 64bit, bo jeśli już coś mi odbije i przeniosę się całkiem na ten system, to na taką wersję
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2008, 15:41   #390
DreamCrusher
Guru
 
Data rejestracji: 04.01.2003
Posty: 1,896
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
To już coś, dzięki

Czekam jednak nadal na potwierdzenie od kogoś z Vistą 64bit, bo jeśli już coś mi odbije i przeniosę się całkiem na ten system, to na taką wersję
zainstalowalem na chwile - zle ilosc ramu pokazuje:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-2008-07-21_163838.jpg  
__________________

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.