Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Myszka optyczna (https://forum.cdrinfo.pl/f113/myszka-optyczna-58685/)

melag 27.02.2008 10:22

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 902432)
drodzy moi mili,
nie mogę się jakoś przestawić na taczpada
polećcie myszkę bezprzewodową, niedużą, do lapka
by baterie trzymały więcej niż tydzień:D
i żeby klik był miękki, nienawidzę twardych przycisków.
tak do 100 zł.

NX60 - >>KLIK<<
można ją dostać za ~ 70zł

Zalety:
- bezprzewodowa :D
- dość duży zasięg
- wyłącznik (oszczędność baterii)
- długa praca na bateriach
- dobra precyzja

Wady:
- stosunkowo twardy klik, ale bez przesady
- bardzo plastikowa (ale czego wymagać od myszki w tej cenie)
- z bateriami stosunkowo ciężka (2xAA)
- spory nadajnik na USB (mógłby być mniejszy) wielkości pendrive`a

:)

Zetoxa 27.02.2008 11:03

melag, a co sądzisz o tej
http://www.allegro.pl/item315798622_...1000_dpi_.html

Szafran 27.02.2008 11:17

ja mam taka: http://www.allegro.pl/item316069536_...nafv_gwar.html i dzieki temu nie msuze sie martwic o odpinnie odbiornika zanimnie schowam lapka do torby. uzywam jej od wrzesnia i nie narzekam. w tym czasie dopiero 2 razy wymienilem baterie (jak ktos uzywa kompa populudniato bateie wytrzymaja dluzej, ale jak krzystam praktycznie calymi dniami)

melag 27.02.2008 11:18

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 902469)

Nigdy nie mia***322;em do czynienia z myszkami BenQ, ale wygl***261;da ciekawie.
Du***380;a zaleta to chowany nadajnik w myszk***281;.

Myszka na blutooth`a to jest fajna sprawa je***347;li masz wbudowany nadajnik BT w laptopa :spoko:

Grzegorz75 15.05.2008 00:56

A4Tech 750BF & Logitech MX518

Miał ktoś okazję porównać te dwie myszki.
Czy MX518 jest dużo większy. Nie mam gdzie pomacać lub chociaż popatrzeć na nie. Cena logiego to około 100zł a fortka 60zł.
Ostatnio pogrywam po sieci w OFP Flashpint i niszczy mnie precyzja innych graczy. Pomijam kwestię refleksu i doświadczenia ( to nie to samo co single player) Używam myszy kulkowej A4tech-a solo 215 (stara ale jara do codziennego użytku) ma już parę lat, działa, wygodna może to kwestia przyzwyczajenia. Kabelek nieprzeszkadza a jest chyba grubszy niż w 750-tce

kizio 15.05.2008 15:39

A4Tech do gier? Jako***347; tego nie widz***281;. Z tych dw***243;ch to MX518 wydaje si***281; rozs***261;dniejsza ale jakby***347; znalaz***322; te 130z***322; to kupuj bez wahania Razer DeathAdder

SpeedFreaK 15.05.2008 17:52

Albo Razer Diamondback :)
Zaj*biste myszki :D

nimal 25.05.2008 04:57

ostatnio zakupilem Logitech V470 w wersji niebieskiej
zaje***sta :D
polecam kazdemu z BT w kompie (nie ma transmitera w komplecie!), szczegolnie do notkow - wielkosc posrednia miedzy mini i normalna, pokrowiec podrozny w kompecie, trzy przyciski i dwukierunkowa rolka, laser dzialajacy na kazdej nawiezchni, zasieg 5m na pewno, wiecej nie probowalem, rewelacyjnie wywazona

wady tylko dwie - cena i brak ladowarki (dziala na 2 paluszki AA - sa w komplecie, jak sie skoncza pewnie wloze aku)

Zetoxa 16.08.2008 09:06

zakupi***322;em myszk***281; bez ogona (mutant jaki***347; ??? )
fajna rzecz , to ten pomara***324;czowy przycisk zast***281;puj***261;cy dwuklik :spoko:

http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/47038/

Matefusz 19.12.2009 13:17

Odkopiemy

Miałem sobie oto kiedyś myszkę logitecha VX nano. Ale się zepsuła. Bezwładność rolki siadła - oddali kasę. Teraz ona kosztuje 130zł. Ja kupowałem za ok 300 :D Jestem raz jeszcze skłonny kupić tą mychę. Ale jest jedna wada. Nie ma przycisku scrolla odpowiadającego, za otwarcie odnośnika w nowej zakładce :(

Co by Szanowne grono użyszkodników poleciło? Laserowo, bezprzewodowo i logitechowo (jeżeli ktoś jest bardzo przekonany do innej marki to jestem skłonny rozważyć propozycję migracji :>)

:spoko:

Jarson 19.12.2009 15:25

Laserowo, bezprzewodowo i logitechowo to by była Performance Mouse MX, za jedyne 400 zł najlepsza :taktak:

Dwoje moich znajomych ma myszki Logitech MX620 i sobie chwalą, choć moim zdaniem gdyby jej dodać kabelek, na pewno na złe by jej nie wyszło. Ale to tylko moim zdaniem - po prostu uważam, że mysz bez ogona to nie mysz :P

pali 19.12.2009 15:50

Ilość załączników: 3
Trackball Logitech.

Przez tydzień od zakupu będziesz klął i żałował.
Potem myszka wyda się ... hmm, dziwactwem.
Można mieć burdel na biurku, bo trackball nie jeździ.
Trackballe Logitecha nie psują się.

TrackMan Wheel jest najpancerniejszy. Mój ma już chyba 9 lat.
Obsługuje się go kciukiem, co może nie jest najlepsze, bo kciuk jest najmniej precyzyjnym paluchem. Ale przyzwyczaiłem się, zresztą obsługuję go każdym palcem.

Są cztery wersje tego trackballa: gruby i smukły, przewodowy i bezprzewodowy. Ja mam gruby przewodowy (na zdjęciu). Na stronie pl Logitecha nie ma pozostałych wersji, nie wiem czemu.
Załącznik 53630
Wersja przewodowa powyższego jest nieco mniej pancerna.

Pozostałe trackballe Logitecha obsługuje się środkowymi paluchami:
Marble (tani, nie ma wersji bezprzewodowej)
Załącznik 53629
Cordless (najdroższy, przewodowy i bezprzewodowy):
Załącznik 53631

Zdjęcia ze strony Logitech

Jarson 19.12.2009 17:12

Przewodowy Cordless? :w00t:

Ja wolę mieć pod kciukiem dwa dodatkowe przyciski, niż kulkę. Nie wiem, może po przyzwyczajeniu wynalazek się sprawdza, ale ciężko mi sobie wyobrazić częste "przewijanie" wskaźnika na przeciwległy kraniec pulpitu za pomocą kciuka.

pali 19.12.2009 17:21

no tak, ta wersja przewodowa zapewne nazywa się inaczej :)

chyba już nie jest produkowana, albo jest na inne rynki

nimal 19.12.2009 22:38

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1067574)
Miałem sobie oto kiedyś myszkę logitecha VX nano. Ale się zepsuła. Bezwładność rolki siadła - oddali kasę. Teraz ona kosztuje 130zł. Ja kupowałem za ok 300 :D Jestem raz jeszcze skłonny kupić tą mychę. Ale jest jedna wada. Nie ma przycisku scrolla odpowiadającego, za otwarcie odnośnika w nowej zakładce :(

Co by Szanowne grono użyszkodników poleciło? Laserowo, bezprzewodowo i logitechowo (jeżeli ktoś jest bardzo przekonany do innej marki to jestem skłonny rozważyć propozycję migracji :>)

:spoko:

nie ma czy nie skonfigurowales?
domyslnie w mojej myszy (V470) przycisk z powodow znanych tylko Ligiechowi jes przypisany do jakijes innej funkcji (scroll czy jakos tak) i nie zawsze dziala jak powinien (czyli jak jestem przyzwyczajony)
ale jednym klikiem w Logitech SetPoint przywracam domyslne ustawienia po instalacji sysa i mam sw spokoj ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17.