Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.10.2015, 15:09   #1
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Natec Starling przycina na laptopie,na PC działa ok

Witam

Mam problem z myszką bezprzewodową . Otóż na moim laptopie Dell E6410 mysz się zacina tz podziała chwilę ok a po jakichś 5 10 minutach zaczynają ścinki czasami mysz w ogóle przestaje reagować ( pomaga podniesienie myszki do góry i ponowne opuszczenie ) byłem pewien że mysz po prostu jest uszkodzona,ale obecnie testuje na PC z win 10 i myszka zdaje się działać opisane objawy na razie nie występują . Choć za pierwszym razem system nie znalazł sterowników do niej,ale za 2 podejściem coś zainstalował .

Dodam że na laptopie mam Vistę Basic 64 bit i sprawdzałem na nim też mysz z PC ( ten sam port co bezprzewodowa ) Gigabyte G6800 i działa ona bez zarzutu . Oczywiście baterie dołączone również zmieniłem na akumulatorki GP które wcześniej ładowałem 6 h .

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić ? Ostatecznie mogę kupić jakąś lepszą ale gorzej jak to coś z laptopem,czy systemem i nowa będzie zachowywać się tak samo .

ps . Dodam że w czasie tych przycinek touchpad laptopa działa normalnie .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.10.2015, 18:23   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Skoro inna mysz działa ok na tym samym porcie w tym samym laptopie to po mojemu wskazuje wszystko na sterowniki. Tylko w takim razie co teraz to nie wiem, HIDowe on sobie sam dobiera.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2015, 12:58   #3
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kurcze jeśli to sterownik to nawet jeśli kupię lepszą myszkę to jest ryzyko że zainstaluje mi się ten sam wadliwy Dobrze rozumiem ? Myślałem nad tą myszą :

http://www.ceneo.pl/27246878

Kurcze nie mam drugiej bezprzewodowej aby potestować . Kiedyś miałem taką : http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/2007427

Działała ok na laptopie z 7 tylko brat mi ją gdzieś posiał . Może to być wina Visty ?

Przypomniało mi się jeszcze że nie mogłem zainstalować jednego sterownika i to chyba od touchpada . Instalacja stawała na Net Fremwork i tak stała pół godziny . I to był chyba sterownik właśnie od touchpada . A że ten działał to odpuściłem sobie

To ten sterownik :

http://www.dell.com/support/home/pl/...&categoryId=IN

Myślę że może mieć on znaczenia,ale nie mogę go zainstalować . Próbowałem zainstalować NetFremwork ze strony Microsoftu ale dzieje się to samo tz niby pisze że pliki pobrane pomyślnie kręci się to zielone kółeczko i tak pół godziny nie dzieje się nic .

Uprzedzając pytanie system oryginalny aktywowany kluczem .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2015, 14:13   #4
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nigdy się z czymś takim nie spotkałem, więc nie wiem. Nie wiem także jak w Windows działają HID. Zawsze działało, więc...
Visty jako takiej nie. Sterowników. ;] Ale to moje gdybanie. Może coś jest nie tak z zasilaniem tego USB? Ale jak inna myszka działa poprawnie to odpada.

Touchpad nie ma z tym nic wspólnego. Jeśli się nie dało wgrać oficjalnych to Vista używa swoich wbudowanych lub tych z WU (inaczej by nie działał).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2015, 14:49   #5
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wgrałem w końcu ten sterownik instalując Net Fremwork 3,5 ze strony MS w instalatorze sterownika pominąłem instalację NF i przeszedł do instalacji sterownika touchpada . Nie wiem czy ma coś do rzeczy ale jak jest to niech będzie . Chociaż w sumie i tak wyłączyłem w biosie touchpad i będę testować czy coś to da .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Kamera SONY DCR-HC23 jak zgrać film/zdjęcia na PC za pomocą USB? G@jowy Fotografia 9 20.11.2012 09:01
nie dziala nagrany plik MrBiedrona Napędy optyczne DVD 17 22.10.2005 15:57
Linki do tutoriali na stronie głównej Berion Konsole 0 05.10.2005 18:53
DMA działa na Slave a na Master nie chce sandalblady Napędy optyczne CD 1 13.05.2004 15:09
xp home sp1 hp notebook bundled czy pujdzie na pc?? przemo_one Off topic 3 09.02.2004 21:42


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.