![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
Zacznę od RAM'u. Dziś zaciekawiłem się swoim ram'em. Nie ja kupowałem więc mało wiem o nich. Zacznę od tego co znaczy to 333MHz (przykład) przy waszych ram'ach ![]() ![]() Teraz coś o procku. Wziołem się za podkręcanie. Zacząłem zmieniać FSB w biosie. Stablinie chodzi na 140-143 MHz (Athlon XP 2100+). Powyżej już są zwisy. Jeszcze nie rozpracowałem gdzie można zmieniać mnożnik, więc wszystko odbywało się na mnożniku 12,5. Ale to jest mało ważne. Postanowiłem zaryzykować. Dałem 150MHz FSB. Uruchamiam ponownie, a tu pokazuje mi Athlon'a 1600+ (100 ileś X 12.5 mnożnik). Powróciłem do standardowego 133MHz. To jest bardzo dziwne. Dałem duży FSB (150), a tu zchodzi mi poniżej mojego procka. Nie ja go kupowałem, tylko tata. On sądzi, że to 2000+, tak mu informatyk powiedział. Ja temu "specowi" jakoś mało wierze, jak formatował mi dysk (dawno temu). Miał zachować moje pliki, a tu format weszystkiego. Taty zachował. A czy to możliwe, żeby przetaktować procka poniżej jego częstotliwości ![]() Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|