![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
A co powiecie na Asus Eee PC 1000HE ? kusi mnie praca na bateri do 9h a cena tylko 80zl wiecej niz 1000H.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie, że tak. Lepsza bateria, procek oraz grafika, a cena prawie taka sama.
Sam nie bawiłem się dużo netbookami, ale miałem nieco do czynienia z modelem 1000H i na XP sprawował się naprawdę nieźle, a na W7 zaczął jeszcze lepiej ![]()
![]() |
#18 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wracając do tematu procesora, Core2 i Corei7 wywodzą się z Pentium III i to boli je najmniej
![]() Wyglądało to tak: Pentium III -> Pentium M -> Core Duo -> Core2 Duo -> Core i7 PIII zostało porzucone nie dlatego że było gorsze od P4, tylko Intel nie mógł ich wykręcić wtedy ponad 1Ghz (AMD miało podobny problem z Thunderbirdem). P4 dzięki swojej "dziwnej" architekturze miał wykręcić nawet 10Ghz. Pentium III i M z łatwością wygrywało zegar w zegar z każdym P4. Dodali drugi rdzeń, 64-bit, SSE3, nieco unowocześnili i mamy C2D ![]() Co do netboków mam mieszane uczucia, ciężko to traktować jako PC. Chociaż jakby podłączyć monitor ,klawiature i mysz to moze nawet ![]() Ale zegar w zegar Atom jest o połowę wolniejszy niz PIII, trzeba o tym pamietać. P3@800Mhz to dziś żadna rewelacja. I jeszcze jedna rzecz - o ile Atom pobiera 4W to jego stary chipset (pamietający Pentium IV) - 25W. Nie wiem co za "geniusz" wymyślił taką parę, ale należy celować w sprzęty z nowszym chipsetem. Nvidia ION ,Intel GN40, albo przynajmniej 945GSE. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.06.2009 o godz. 08:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
poszukuję "mocnego" netbooka (albo małego laptopa).
Cena X < ok. 1600 zł ![]() Wymogiem jest wyjście VGA lub HDMI, mocna bateria i szybkość w miarę mozliwości takeigo netbooka. Musi spokojnie sobie radzić z plikami filmowymi roźdz. pow. 1000 (HD). Jakieś propozycje? pozdr
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 16.03.2010 o godz. 01:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zerknij na Nokia Booklet 3G (kapkę droższy). W zasadzie spełnia twoje wymagania. I ciekawy jest.
Tu recenzja http://pclab.pl/art40880.html (calkiem niezła, jak na pclab) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Ale gdzie ta "kapka" cenowa? ![]() Znalazłem tylko na Allegro za 2600 zł! Myślałem o Samsungu N510 albo Sony vaio lub Asus Eee PC 1201HA ![]() http://www.samsung.com/pl/consumer/p...ail&returnurl=
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 16.03.2010 o godz. 07:55 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
mam, takiego netbooka od jakiegoś czasu, Asus Eee PC 1005PE - ogólnie do zastosowań: internet, coś do szrajbnięcia bazy danych, php, html, mp3, divx, daje radę
hd nie próbowałem, bo nie chce systemu "zaśmiecać" kodekami ![]() jestem z niego zadowolony zapomniałem dodać - bateria wystarcza na 7h pracy w necie i z kilkoma programami Ostatnio zmieniany przez icemac : 16.03.2010 o godz. 14:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Zazwyczaj wydala media player. Byłbym wdzięczny jak byś sprawdził cokolwiek w wyższej rozdzielczości niż PAL. Masz 1GB czy 2? Jeśli brałbym z 2GB to rozumiem, że zgłosić to w sklepie? Czy później na własną rękę się dokładke robi? pozdr
![]() |
![]() |
#24 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
"klapka" od RAMU nie ma plomby więc możesz sobie dołozyc bezproblemowo jeśli pójdzie mi bez kodeków to zapuszczę w domu jakieś HD i dam Ci znać |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najpierw sprawdz co sie skalda na ta 1GB czy to aby jedna kosc
![]() |
#26 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
@Promek
tam tylko jedno gniazdo jest ![]() więc WIELKICH możliwości nie ma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ty więcej żadnych rad na forum nie dawaj.
Promi sie Ciebie raz posluchał i miesiąc internetu nie miał.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
aczkolwiek dobrą jestem wymówką ![]() może alibi zacznę sprzedawać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
zastanawiam się nad tym Asusem 1005PE
Kusi też mnie Sony Vaio http://www.komputronik.pl/index.php/...coa_Brown.html i Asus Eee PC 1201HA http://www.komputronik.pl/index.php/...HA_czarny.html oba z rożdzielczościami 1366, ale nie wiem czy jest sens dopłacać :/. Ten Asus ma gorszy procek niż 1005PE... ciekawe ![]()
![]() |
#30 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Znalazłem coś takiego ad. Asusa
http://www.youtube.com/watch?v=_chEeKrdAH0 Nie jest źle, ale szału też nie ma. To model z 1GB. Ciekawe czy 2GB wiele tu pomogą.... Podoba mi się ten 1005PE. Chyba padnie na niego.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Clone CD nie radzi sobie ... | garfield | Napędy optyczne CD | 6 | 12.02.2001 21:21 |