Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Netia NET24 6Mbit/s ????? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/netia-net24-6mbit-s-69900/)

Smartek 01.06.2007 14:17

Zostan z neostrada, z netia same problemy.
Np. Nizsze uploady, gorsze pingi, czesto zrywy (bledy DNS?) i trzeba odswiezac po kilka/nascie razy.
Osobiscie nie polecam.

ed hunter 01.06.2007 13:37

najlepiej ci***261;gnie Pamela. :taktak:

robisam 01.06.2007 13:21

Netia - polecacie?

co sądzicie o ofercie Netii, bo sie tam zamierzam przerzucic z neo? dobrze ciagnie?

suchyjastrzab 10.05.2007 21:13

Witam.
Dawno mnie tu nie by***322;o i od razu mam pytanie:)
Jak macie ustawione MTU dla konfigu:
NET24 1Mb na linii tepsy (strefa 22), modem Sagem`a.

Pytam, bo ostatnio mam straszne problemy z UL, a chyba nie wszyscy seed`uj***261; na shellach.

http://home.arcor.de/tomek_87/Screeny/ping001.png

rosol 10.05.2007 19:32

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 778107)
ja na podłej mojej neostradzie mam takie :>

Hehe no to gratulacje:)
U mnie w domu w malym miasteczku daleko od miasta mialem pingi ok 30-40ms;)

ed hunter 10.05.2007 19:18

Cytat:

Napisany przez rosol (Post 778008)
[...]
a oto moj wynik z Lodzi z kablowki: Kto ma takie pingi ?||:haha::rotfl:

ja na podłej mojej neostradzie mam takie :>

Załącznik 40120

Smartek 10.05.2007 17:34

Ja posiadam "Firmware Version: 1.00.09" ^_^.

I od miesiaca wifi dziala w miare normalnie - 2,4MB/s.

czechoj 10.05.2007 17:28

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 778017)
Rowniez mam tego linksysa i widzialem, ze wyszedl nowy firmware, ale go jeszcze nie wgrywalem - twierdzisz, ze nie ma sensu?...

U mnie zarówno bios w wersji 1.01.03 jak i najnowszej 1.01.04 powodowały częste zrywanie połączeń. Na początku dzwoniłem do Netii i technik nawet wydłużył mi czas synchronizacji... ale nic to nie pomogło. Jakie objawy: modem niby działał, połaczenie z siecią Internet niby ok ale ping na DNS nie odpowiadał. Zmiana opcji PPPoE Settings z Connect on Demand: Max Idle Time na Keep Alive: Redial period też nic nie dawała. Powrót do biosu1.01.01 i jak ręką odjąć :wow:

Smartek 10.05.2007 16:57

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 777994)
rosol jaki kupiłeś modem? ja mam Linksysa WAG200 i po upgrade firmware na nowszy zaczęły sie schody... poczatkowo myslałem że to perturbacje w NETII mają, ale to nie wina ISP. Powrót do starego oprogramowania rozwiazał problem.

Rowniez mam tego linksysa i widzialem, ze wyszedl nowy firmware, ale go jeszcze nie wgrywalem - twierdzisz, ze nie ma sensu?

@rosol - w tym cos musi byc, bo pytalem kumpla i ma dokladnie to samo i razem doszlismy do tego, ze cos z tym nie tak (kumpel z Lodzi).

Ricki 10.05.2007 16:48

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez rosol (Post 778008)
heh nie mi nerwy siadaja tylko Tobie:taktak:
udzielilem Ci tylko porady ze jak ktos probuje pomoc to powinno sie to uszanowac i powiedziec co i jak a nie wyjezdzac ze Ty wiesz lepiej.
Przyczyn zapchania laczy jest strasznie duzo... i nie sposob wywrozyc z fusow dlaczego Ci wolno dziala

a tak wogole to moze jeszcze robia jakies prace majace na celu usprawnienie infrastruktury i punktow styku tp-netia

EDIT:

Test na Net24 1 Mbit wyszedł podobnie jak na DSL TP w mojej okolicy, czyli OK.

rosol 10.05.2007 16:33

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez adbok (Post 778003)
@rosol widze ze Ci nerwy siadaja :D
co do Twojej wypowiedzi nadal twierdze ze wiem co i jak u siebie w sieci, kiedy widze ze "*****wo" chodi widze tez ze ejstem sam w sieci:) albo poprostu wylaczam siec i sam sobie siedze i sprawdzam jak mi net lata ....
EDIT: od kilku godzin jest duzo lepiej ;)

heh nie mi nerwy siadaja tylko Tobie:taktak:
udzielilem Ci tylko porady ze jak ktos probuje pomoc to powinno sie to uszanowac i powiedziec co i jak a nie wyjezdzac ze Ty wiesz lepiej.
Przyczyn zapchania laczy jest strasznie duzo... i nie sposob wywrozyc z fusow dlaczego Ci wolno dziala

a tak wogole to moze jeszcze robia jakies prace majace na celu usprawnienie infrastruktury i punktow styku tp-netia

EDIT:

adbok 10.05.2007 16:25

@rosol widze ze Ci nerwy siadaja :D
co do Twojej wypowiedzi nadal twierdze ze wiem co i jak u siebie w sieci, kiedy widze ze "*****wo" chodi widze tez ze ejstem sam w sieci:) albo poprostu wylaczam siec i sam sobie siedze i sprawdzam jak mi net lata ....
EDIT: od kilku godzin jest duzo lepiej ;)

rosol 10.05.2007 16:23

Cytat:

Napisany przez adbok (Post 777990)
:sciana: ehhh
wiesz wcale o tym nie pomyslalem ameryke odkryles normalnie !!
Chyba jako admin swojej sieci wiem co i jak ... wiec nie musisz mi mowic o ograniczeniach sciagania itp .... ;)

wiesz nie musisz sie od razu wy***380;ywac na mnie ze Ci *****wo chodzi...
ktos probuje Ci pomoc a ty z morda...?
sprawdz tez ilosc polaczen... jako admin powinienes wiedziec ze jak 3-4 osoby sie lacza z p2p a ograniczen w polaczeniach z klientami nie ma, to tez ogranicza ruch w sieci.

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 777994)
rosol jaki kupi***322;e***347; modem? ja mam Linksysa WAG200 i po upgrade firmware na nowszy zacz***281;***322;y sie schody... poczatkowo mysla***322;em ***380;e to perturbacje w NETII maj***261;, ale to nie wina ISP. Powr***243;t do starego oprogramowania rozwiaza***322; problem.

Ja kupilem uzywany modem Planeta od LiTE'a... zastanawiam sie nad downgrade'm... ale to jak przyjade do domu i jak mi nie bedzie dobrze dzialac:fiu: albo... sprzedam na allegro|| ale pierw sprawdze jak sie ma sprawa na starym sagemie usb???

czechoj 10.05.2007 15:28

Cytat:

Napisany przez rosol (Post 777979)
Powiedz userom zeby ograniczyli upload... pewnie cos sciagaja i wysylaja przy okazji a to ogranicza lacze...

A w tym cos jest...
ostatnio zmienialem modem adsl na router z wbudowanym modemem i myslalem ze to przez to...
Hmmm znowu zapchane lacza?

rosol jaki kupi***322;e***347; modem? ja mam Linksysa WAG200 i po upgrade firmware na nowszy zacz***281;***322;y sie schody... poczatkowo mysla***322;em ***380;e to perturbacje w NETII maj***261;, ale to nie wina ISP. Powr***243;t do starego oprogramowania rozwiaza***322; problem.

adbok 10.05.2007 15:15

[QUOTE=rosol;777979]Powiedz userom zeby ograniczyli upload... pewnie cos sciagaja i wysylaja przy okazji a to ogranicza lacze...

:sciana: ehhh
wiesz wcale o tym nie pomyslalem ameryke odkryles normalnie !!
Chyba jako admin swojej sieci wiem co i jak ... wiec nie musisz mi mowic o ograniczeniach sciagania itp .... ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:07.