Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2015, 16:23   #1
sciadzieda
Banned
 
Data rejestracji: 20.02.2015
Posty: 17
sciadzieda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Notebook Toshiba Satellite gaśnie

Hej! Działa i działa a nagle puk i ciemny ekran ale głośniki kręcą się tak jakby wszystko pracowało poprawnie, lampki migają i normalnie wszystko pracuje ale ekran czarny jak d. posła i jedyne co pomaga to wcisnąć na długo guzik zasilania, żeby wyłączył się i potem po włączeniu wszystko śmiga aż znowu czarny ekran.

Co zrobić?

Kolega mi mówi, że on przegrzewa się. O co chodzi? Możliwe to jest, bo jest istotnie jakby gorętszy niż niegdyś.
sciadzieda jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2015, 16:39   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,589
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pierwszy raz słyszę o kompie w którym kręcą się głośniki... Powiedz coś więcej o tym.

A gaśnie w trakcie pracy, czy po dłuższym niedotykaniu klawiatury?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2015, 16:44   #3
sciadzieda
Banned
 
Data rejestracji: 20.02.2015
Posty: 17
sciadzieda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gdy gram w grę.

Albo oglądam film na stronie internetowej, taki w okienku. Głośniki wtedy wyłączam, bo nie mieszkam sam.
sciadzieda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2015, 17:02   #4
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
hmm, wiec to wiatraki grają a głośniki się kręcą? A tak na serio kiedy ostatnio był czyszczony? W jakie gry grasz, jaka grafika tam siedzi i jakie ma temperatury?
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2015, 17:08   #5
sciadzieda
Banned
 
Data rejestracji: 20.02.2015
Posty: 17
sciadzieda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gram wyłącznie w Koules, najlepszą grę arcade, jaką kiedykolwiek widziałem.

Bardziej te filmy obciążają, bo koulesy są z 1995 roku...

Oczywiście, że wiatraki nie głośniki. Wyją coś czasem.

Nie czyściłem nigdy, nie znam się na tym.

Grafika to jakaś nVidia, ale temperatur nie potrafię wyciągnąć, bo bym chyba musiał zainstalować jakieś zamknięte sterowniki, czym się brzydzę.

Ostatnio zmieniany przez sciadzieda : 20.02.2015 o godz. 17:12
sciadzieda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2015, 18:55   #6
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Czyli jakaś dystrybucja Linuksa (jaka)? Zobacz na YouTube jak go wyczyścić, to powinno pomóc.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2015, 11:51   #7
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,115
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Gdyby się przegrzewał to był się zwyczajnie wyłączył. Twój prawdopodobnie hibernuje. Zobacz co masz poustawiane w systemie w opcjach zasilania.

Nie napisałeś jaka dystrybucja (skoro piszesz o otwartych sterownikach to wnioskujemy, że nie jest to Winda) i w jakiej wersji...

Ja na Cinnamon mam jakiś aplet do monitorowania temperatury, wymagał gtop więc pewnie nim sprawdzisz temperatury. Miałem kiedyś taki, który wymagał lmsensors, sądząc po nazwie pewnie też pozwala na odczyt z czujników. Sterowniki mam te z jądra generic, czyli otwarte.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2015, 17:16   #8
sciadzieda
Banned
 
Data rejestracji: 20.02.2015
Posty: 17
sciadzieda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Debian stable.

Laptopa zabrał mój dostawca hardware, a dysk z Debianem przełożył do jakiegoś chyba starego, o cyberpunkowym wyglądzie Fujitsu-Siemens. Bardzo mi się podoba a Debian normalnie wystartował z jednym tylko ostrzeżeniem, coś o dźwięku, nieważne bo działa.

To jak sprawdzić owe temperatury? I jaką mam kartę?

Tylko nic z KDE, bo nie mam. Gnome albo konsola.
sciadzieda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
toschiba

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Format laptopa Toshiba Satellite A -300 czaro80 Komputery - oprogramowanie i sprzęt 25 24.02.2013 18:48
Przygasa matryca w toshiba satellite 2540cds slayergt Komputery - oprogramowanie i sprzęt 3 15.12.2009 20:38
Sprzedam notebook - Satellite Pro U300-14D Viperek81 Kupię/Sprzedam/Zamienię 0 05.02.2008 18:01
Toshiba Satellite 200 CDS Igloo Off topic 0 15.01.2004 07:19


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.