![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.04.2006
![]() |
obniżenie temperatury na procu
mój komp:
Pentium 4 530 3.0 GH, płyta główna to gigabyteGA-8I925X-G: -925X / Socket 775 obudowa: ![]() ![]() ![]() chciałem obniżyc temperature na procu - teraz jest 45 w idle i 65 w stresie i wtedy obroty boxa rosna z 2000 do 3000, chcialem tego unikac instalujac dodatkowe 2 wiatraki z przodu i tylu obudowy(teraz mam tylko box i duzy wyciagajacy od zasilki) - jednoczesnie bede musial chyba zlikwidowac tunel, co z kolei troche pogorszy wentylacje na proca. na ile takie 2 wiatraki poprawia sytuacje, czy jest taki sens, czy w przypadku tego procesora(prescott) nic wiecej nie uzyskam? jesli chodzi o reszte to pasta jest na 100% dobrze nalozona arctic 5 i radiator ma styk z procesorem. Ostatnio zmieniany przez juveziom : 07.10.2009 o godz. 01:22 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz mieć ciszę, zmień sobie chłodzenie z boxowego na inne. Wyjdzie nieco drożej niż dwa wentylatory, ale efekt będzie znacznie lepszy. Takie chłodzenie samo w sobie jest cichsze niż boxowy wentylator w "wolniejszym" trybie, ponadto dwa dodatkowe, nawet dobrej klasy, wentylatory to też dodatkowe żródło szumu. A czy te wentylatory coś by pomogły? Być może, ale szczerze mówiąc trochę wątpię.
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.04.2006
![]() |
Na pewno pomogą, ale ile trudno powiedzieć
myślę, że całkowity maks to dycha mniej w stresie ale czarno to widzę ten proc to grzałeczka, lepiej chyba zmienić chłodzenie (masz boxa rozumiem) [/quote] ok, tylko co wybrać zamiast boxa - jak nawiększy bo wtedy będzie ciszej, ale: 1. chłodzenie musiało by się nadać również pod innego proca, bo za jakiś czas wymienię go na 2 albo 4 rdzeniowy 2. musi być jak najprostszy w montażu - odkręcanie płyty głównej żeby przykręcić coolera odpada - czyli coś w stylu: Kod:
http://www.tmgcooler.com/CL-P0372/cl-p0372.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |