![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Obudowa HDD 2,5" SATA z zewnętrznym zasilaczem
Hey
Poszukuję obudowy tj. w temacie, znajomy ma dysk wyciągnięty z laptopa który padł. Dysk nie hula w zwykłej obudowie z zasilaniem z usb, ale w obudowie 3,5" wellanda z zewnętrznym zasilaczem działa bez problemu. Jako że dysk ma służyć jako zewnętrzny magazyn na dane to przydałaby się mniejsza obudowa z zasilaczem ale niestety nie mogę czegoś takiego namierzyć więc liczę na waszą pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Hej, spróbuj znaleźć gruby kabel USB z dwoma wtyczkami (dwa porty USB). Taki kabelek powinien uruchomić 95% dysków 2,5 cala w zewnętrznej obudowie.
![]() |
#3 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Próbowałem na takim kabelku od innej obudowy ale niestety HDD też nie działał, co strasznie mnie zdziwiło...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
____
![]() ![]() ![]() |
Poszukaj kabelka z dwoma wtyczkami zgodnego z USB 3.0.
![]() |
#5 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Ale wtedy istnieje szansa uruchomienia na USB3 a jak by chciał podłączyć go np. pod TV to raczej kicha?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
____
![]() ![]() ![]() |
Kable zgodne ze specyfikacją USB 3.0 są znacznie grubsze, ponieważ specyfikacja USB 3.0 zakłada możliwość zasilania z takiego kabla urządzeń o większym poborze mocy niż w starszych specyfikacjach. Stąd też być może taki kabelek mógłby pomóc. Ale gwarancji nie ma. Mógłbyś też podać model tego dysku?
![]() |
#7 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Na ten moment niestety modelu nie podam bo oddałem go znajomemu w mojej obudowie żeby miał dostęp do danych, ale jutro postaram się go odzyskać i zamówić dla niego jakiś "domek"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Trochę długo to trwało bo nie za bardzo miałem możliwość odzyskania dysku, ale problematyczny model to WD2500BEVS-22UST0, a jako że na elektroda.pl znalazł się podobny nierozwiązany problem to stwierdziłem, że nie będę ryzykował z kabelkami i kupię mu normalną obudowę z zasilaczem - Welland ME-745Q w której wszystko śmiga bez problemu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dysk, kabel, usb, usb 3.0, wd2500bevs, zasilanie |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Sprzedam] STACJA DOKUJACA HDD SATA 2,5''/3,5'' + czytnik kart + HUB | M@X | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 0 | 08.02.2010 14:37 |
HDD Seagate SATA ST3250820SCE zahaslowany | RyszardChmiel1 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 18 | 15.04.2009 22:10 |
Zworka na HDD Sata | wojtala | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 3 | 29.08.2008 08:35 |
Obudowa na dysk twardy SATA 2.5 na firewire | Wawelski | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 20 | 24.11.2006 15:30 |
Jak podlaczyc SATA + HDD IDE + CDROM`y | Kasprzak | Off topic | 4 | 16.10.2003 10:49 |