Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2014, 12:26   #1
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,982
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Obudowa HDD 2,5" SATA z zewnętrznym zasilaczem

Hey

Poszukuję obudowy tj. w temacie, znajomy ma dysk wyciągnięty z laptopa który padł. Dysk nie hula w zwykłej obudowie z zasilaniem z usb, ale w obudowie 3,5" wellanda z zewnętrznym zasilaczem działa bez problemu. Jako że dysk ma służyć jako zewnętrzny magazyn na dane to przydałaby się mniejsza obudowa z zasilaczem ale niestety nie mogę czegoś takiego namierzyć więc liczę na waszą pomoc
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2014, 22:50   #2
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Hej, spróbuj znaleźć gruby kabel USB z dwoma wtyczkami (dwa porty USB). Taki kabelek powinien uruchomić 95% dysków 2,5 cala w zewnętrznej obudowie.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2014, 23:03   #3
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,982
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Próbowałem na takim kabelku od innej obudowy ale niestety HDD też nie działał, co strasznie mnie zdziwiło...
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2014, 23:06   #4
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Poszukaj kabelka z dwoma wtyczkami zgodnego z USB 3.0.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2014, 23:15   #5
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,982
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ale wtedy istnieje szansa uruchomienia na USB3 a jak by chciał podłączyć go np. pod TV to raczej kicha?
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2014, 23:24   #6
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kable zgodne ze specyfikacją USB 3.0 są znacznie grubsze, ponieważ specyfikacja USB 3.0 zakłada możliwość zasilania z takiego kabla urządzeń o większym poborze mocy niż w starszych specyfikacjach. Stąd też być może taki kabelek mógłby pomóc. Ale gwarancji nie ma. Mógłbyś też podać model tego dysku?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2014, 23:34   #7
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,982
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na ten moment niestety modelu nie podam bo oddałem go znajomemu w mojej obudowie żeby miał dostęp do danych, ale jutro postaram się go odzyskać i zamówić dla niego jakiś "domek"
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2014, 21:39   #8
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,982
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Trochę długo to trwało bo nie za bardzo miałem możliwość odzyskania dysku, ale problematyczny model to WD2500BEVS-22UST0, a jako że na elektroda.pl znalazł się podobny nierozwiązany problem to stwierdziłem, że nie będę ryzykował z kabelkami i kupię mu normalną obudowę z zasilaczem - Welland ME-745Q w której wszystko śmiga bez problemu
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dysk, kabel, usb, usb 3.0, wd2500bevs, zasilanie

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Sprzedam] STACJA DOKUJACA HDD SATA 2,5''/3,5'' + czytnik kart + HUB M@X Kupię/Sprzedam/Zamienię 0 08.02.2010 14:37
HDD Seagate SATA ST3250820SCE zahaslowany RyszardChmiel1 Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 18 15.04.2009 22:10
Zworka na HDD Sata wojtala Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 3 29.08.2008 08:35
Obudowa na dysk twardy SATA 2.5 na firewire Wawelski Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 20 24.11.2006 15:30
Jak podlaczyc SATA + HDD IDE + CDROM`y Kasprzak Off topic 4 16.10.2003 10:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.