![]() |
Odzyskanie/odczytanie hasla do "RAR"ów...
Witam! ;)
Nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić, dałem go tutaj. Kiedyś, jakieś dwa miesiące temu spakowałem zdjęcia z wakacji w dwa pliki rar. Oba zajmują po 284MB. Dziś nie pamiętam hasła a wiem że te mogło być długie (do 18 znaków)... czy można jakoś odczytać hasło z pliku za pomocą jakiegoś programu czy cosik? Są to SFXy...choć to bez znaczenia raczej. |
Tematy połączone (w tym dwa twoje). :>
Miłej lektury. ;p |
18 znaków..? Kiepsko to widzę.. Chyba musisz poczekać na komputery atomowe ;)
|
3 znaki to na poczekaniu, 18... oj tak kwantowy komp powinien dac rade
chyba, ze haslo jest binarne :haha: |
Kiedys dla zabawy bawilem sie w lamanie hasel i z tego co pamietam to hasla do 5 znakow wlacznie (duze i male liter, cyfry + znaki specjalne) idzie jeszcze jakos odzyskac w miare "normalnym" czasie. A od 6 znakow i dluzsze to juz ciezka sprawa. Mysle ze takie haslo nie bedzie cie juz interesowalo za jakies powiedzmy kilka lat ;)
|
Trzeba bylo zrobic bakup hsla :)
I lepiej sie przyznaj ze przechwyciles zdjatka fajnej kolezanki ktora sie za bardzo nie wstydzi aparatu. Bo jakie inne fotki sie szyfruje haslem 18 znakowym i nie zapisuje go :> |
@baku na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości. Łamanie metodą Brute Force na domowym komputerku jest sensowne kiedy hasło mieści się w granicach 6 znaków (małe literki lub same duże). No ale nie martw się masz teraz znakomicie zabezpieczone zdjęcia :rotfl:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |