![]() |
Potrzebuje programu do łamania hasła w BIOSie i do łamania hasła w plikach rar
jak w temacie
Potrzebuje programu do łamania hasła w BIOSie i do łamania hasła w plikach o rozszerzeniu rar prosze o pomoc :) |
Cytat:
|
Cytat:
Hasłem była nazwa tego pliku archiwum :) :-D |
Są jeszcze inne programy do łamania haseł. Jednak użycie innego programu nie przyniesie wielkiego zysku wydajności, gdyż to zależy od wydajności procesora. Ja na Duronie 1200 osiągam wydajność 1000-1200 haseł na sekundę, lecz to jest wciąż mało. O wiele szybszą metodą łamania haseł jest metoda słownikowa, lecz jest ona praktycznie nieskuteczna.
Jeśli KOMPLETNIE nie przypominasz sobie hasła, to masz marne szanse na jego odzyskanie.:( No chyba, że hasełko jest bardzo krótkie. |
Cytat:
Dzisiaj znalazłem CD'ka z tym archiwum no i.... myslałem, że mnie trafi. Kompletnie zapomniałem, jakie hasło wtedy wymyśliłem. Jest jakaś szybsza metoda odzyskania tego hasła? Czy ARPR to jedyne wyjście ? |
Możesz odzyskać hasło metodą brute-force używając np. programu Advanced RAR Password Recovery. Ostrzegam Cię jednak, że łamanie dodyć długiego hasła (18 znaków) może potrwać kilka lat.:( Aby w miarę szybko uzyskać hasło, musisz sobie przypomnieć, jakich znaków użyłeś do kodowania: czy to małe litery, wielkie litery, cyfry, znaki specjalne, spacje. Następnie musisz określić długość hasła (np. więcej niż 4, ale mniej niż 20 znaków). Określenie tych czynników znacznie ułatwi złamanie hasła, przez co możesz je szybciej odzyskać.
|
RAR - problem :(
Witam,
Mam archiwum, spakowane rar'em i zabezpieczone hasłem. Ale nie pamiętam hasła. Jak ma je rozpakować ? Jakim softem rozszyfrować to hasło ? To bardzo pilne. Z góry dzięki za pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |