![]() |
OpenSolaris 11.1 - Oracle Solaris
Pwnd!
|
Cytat:
Cytat:
Ze tak inteligentnie zapytam - eeee? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tam Solka nie znam, zrób foty definiujące ten typ systemu bo foty gnome to ja znam...
|
Cytat:
. Na razie widzę wady: - brak obsługi Flash - Adobe olewa taką "niszową" grupę użytkowników. Ja sobie nie wyobrażam używania jakiejkolwiek przeglądarki bez Flash'a. Oczywiście - każdy fanboy Apple powie, że Flash jest niepotrzebny i nikt tego nie używa, ale mnie tego brakuje i dla mnie browser bez flash jest bezużyteczny - problem z funkcjami językowymi - po ustawieniu preferencji języka i klawiatury, system "gubi" te ustawienia po resecie i wcale nie jest łatwo je przywrócić. - no i największa wada - brak porządnych aplikacji pod ten system. A szkoda, bo np.Flickr działa pod Solarisem jakieś 4 razy szybciej niż pod Win. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Odp: OpenSolaris 11.1 - Oracle Solaris
Tyle gadania, a już byś wstawil trochę screenów tak poglądowo żeby każdy mógł się zapoznać. Mogą być z logowania, mogą być z pulpitu, mogą być jakiekolwiek ;)
|
Woo-hoo... ;-)
|
Pro... VPC, maszyny wirtualne znasz? :szczerb: Ale chęci się liczą! Czekamy.
|
Już za tydzień zakładka "Places". :szczerb:
|
Te zrzuty ekranu jakieś takie niewyraźne.
|
Cytat:
Teraz uwaga! Nie twierdzę i nie zamierzam twierdzić, że Solaris jest "Najbardziej Zaawansowanym Systemem Operacyjnym na Świecie". Po prostu, uważam, że jest to ciekawa alternatywa dla ludzi lubiących sobie pogrzebać w systemie, a szukających czegoś innego niż Windows i Linux. Do zastosowań komercyjnych system Solaris obecnie zupełnie się nie nadaje, z powodu praktycznie zerowego dostępu do zewnętrznych aplikacji. Jednak, jestem pod duży,m wrażeniem jego stabilności i szybkości działania, jak również kilku praktycznych rozwiązań. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:11. |