![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2009
![]() |
Otwarta obudowa
Spotkałem się z twierdzeniem, że lepiej gdy obudowa jest otarta. Czy taka sugestia jest poprawna?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko przy źle wentylowanej budzie - gdy np. jedyny wentylator wymieniający powietrze ze światem zewnętrznym jest w zasilaczu.
Przy prawidłowej konstrukcji wręcz przeciwnie - bo powoduje, że powietrze nie przepływa tak, jak zaplanowano i nie chłodzi niektórych komponentów.
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taak "but" w kompie całkiem prawdopodobny.
![]() |
#7 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() do ubocznych skutków, ale może nie tak hardcorowych dodałbym większe kurzenie się wnętrza. A to na pewno nie jest pozytywne zjawisko ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mój komputer mimo że jest podkręcony o 50% (2->3Ghz) nie przegrzwa się.
W idlu 28-30C w stresie max ok 60. Mam tylko jeden wentylator w zasilaczu. Chłodzenie boxowe. Mimo to jak otworze bude temperatura spada o pare stopni. Ale co z tego? Temperatury są moim zdaniem jak najbardziej w normie. Ba nawet spowolniłem mocno wentylator na CPU, żeby włączał się dopiero gdy procesor zacznie się grzać. Do 40C w biosie jest ustawiony na zero (coś tam się mimo wszystko kręci - widać mniej sie już nie da). Nie uważam że komputer musi mieć kilka wentylatorków w budzie, najchętniej miałbym całkowicie pasywny. Ale mam jeszcze 2 dodatkowe wentylatory (jeden z przodu drugi z tyłu) - pozostałość z czasów Athlona XP. Tylko że jak włącze to hałas zabija. Buda jakiś noname z 2003 roku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
Nie przesadzaj
![]() pasywne to są piecyki do grzania domu ![]() Komp to nie piec, gdzieś te ciepło trza wywalać.
![]() |
#10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mając do wyboru piecyk, albo odkurzacz - wolę piecyk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Takie czasy - Amigi nie potrzebowały wentylatorków. Mój serwer na Geode też nie potrzebuje. Geode nie ma nawet radiatora. Prędkością nie grzeszy (300Mhz), ale to sprzęt z roku 2000 i pobiera cały 12W...
Do niedawna chciałem mieć najszybsze komponenty w komputerze, ale to mi przechodzi. Teraz chce mieć najszybsze oszczędne elementy ![]() Np z kart graficznych podoba mi się radeon HD4670. Może i jest troche wolniejszy od GF9600, ale bierze prawie 2x mniej prądu... Procesor w moim komoie podkręciłem o 50%, ale jednocześnie mam włączone SpeedStep (podobno zmniejsza to nieco możliwości O/C, ale co z tego). Nawet jak mi w połowie spadł radiator (2 na 4 punkty mocujące puściły i radiator sobie wisiał), to procek sie nie przegrzewał ![]() W tej chwili procek ma całe 25C mimo że wentylator jest na minimum. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.03.2009 o godz. 09:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pingwin specjalista.
a ja wolę kompromis między piecykiem a odkurzaczem, rezultat ? ani się nie grzeje ani nie hałasuje
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Obudowa mi wpada w wibracje od dysków | Wawelski | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 19 | 25.03.2009 18:15 |
Obudowa do PC | Ufil123 | Off topic | 18 | 28.06.2005 16:25 |
Obudowa marzeń - Zalman TNN 500AF | Calme | Off topic | 23 | 20.05.2005 23:07 |
obudowa obudowa..... | bubson | Off topic | 1 | 06.05.2005 11:18 |
Obudowa Alienware! | Kasprzak | Off topic | 2 | 16.11.2003 11:16 |