Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Pad do grajcowania... jaki??? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/pad-grajcowania-jaki-58115/)

pops 05.11.2005 13:10

ja chyba wezme jakas mante na wyprzedazy w mediamarkcie, bo gralem na tym chwile u znajomego i dziala calkiem fajnie. napiszcie jakie sa te warezy z allegro, jak wam przysla.

adbok 05.11.2005 13:25

Cytat:

Napisany przez mp666
ja chyba wezme jakas mante na wyprzedazy w mediamarkcie, bo gralem na tym chwile u znajomego i dziala calkiem fajnie. napiszcie jakie sa te warezy z allegro, jak wam przysla.

oki:)

M@X 05.11.2005 20:02

Spokojna glowa, ja tez napisze jak tylko przyjdzie. Obiektem testowym bedzie Metal Gear Solid - gra rodem z PlayStation co do ktorej jestem bardzo wymagajacy, wiec wrazenia beda obiektywne ;-D.

adbok 09.11.2005 17:50

:) dostalem pada i musze przyznac ze jestem zaskoczony:D opakowanko --- beznadzieja!! ale sam pad:) bardzo milo mnie zaskoczyl nie jest wykonany az tak tandetnie:) na fotce wyglada duzo gorzej jednym slowem POLECAM!! za 30zl a naprawde dobry! wibra tez spox dziala

M@X 09.11.2005 20:50

Ja ciagle czekam, ale poprawiles mi humor ta opinia ;-D. Przytocz jeszcze na jakiej grze/grach testowales pada, jesli mozesz...

M@X 10.11.2005 16:33

No i mam - dzisiaj dostalem. Pierwsze wrazenie jak najbardziej pozytywne - dosc sporym minusem jest jednak ze pad... smierdzi! Pachnie jak jakies wykonane tandetnej gumy pletwy dla dzieci! Instalacja sterownikow przebiega bezproblemowo - troche sie nameczylem z kalibracja prawej galki analogowej - z poczatku nieaktywna, trzeba bylo nacisnac "analog", wykonac kilka petli galka, ponownie nacisnac "analog" zeby galka wrocila na srodek i wowczas potwierdzic przyciskiem "Set" - wowczas manewrowanie bylo juz wygodne. Za diabla nie moglem tez ustawic przyciskow L3 i R3 (znajdujacych sie pod galkami analogowymi) - po prostu oprogramowanie nie eaguje na ich naciskanie. Test bojowy postanowilem przeprowadzic na Metal Gear Solid. Tu niestety pierwsze rozczarowanie - bohater caly czas uparcie skrecal w prawa strone, co zaowocowalo tym, ze od razu sie utopil ;-(. Test kolejny - Resident Evil 2. Tu bylo juz lepiej - zanim w ogole przeszedlem do opcji zauwazylem ze juz po ekranied menu moge przemieszczac sie analogiem - duzy plus! Zmiana dwoch klawiszy (przejscie w tryb strzelania blizej przycisku strzalu) i moglem zaczynac zabawe - godzina grania uplynela przyjemnie, pot nie zostal na padzie, a rece mnie nie bolaly. Ostatni test to NFS : U 2. Tu juz nawet pad zaczynal wibrowac przy kolizjach. Generalnie jak na pierwszy dzien jestem bardzo zadowolony i moge polecic go innym. Gdyby jeszcze nie smierdzial... ;-)

adbok 10.11.2005 16:54

ja gralem w colina05:) wibra dzialala:) przyciski L3 i R3 dzialaja w pes :)

M@X 10.11.2005 17:00

Ale mnie one nie dzialaja nawet w programie do kalibracji! Naciskam je a odpowiedni numer nie podswietla sie! Co robic?

adbok 10.11.2005 18:42

Cytat:

Napisany przez M@X
Ale mnie one nie dzialaja nawet w programie do kalibracji! Naciskam je a odpowiedni numer nie podswietla sie! Co robic?

wlaczyc tryb analogowy:D u mnie dzialaja wszystkie

M@X 10.11.2005 22:19

Po tym zabiegu dziala mi tylko R3, ale dzieki za pomoc - to juz postep :d!

pops 10.11.2005 22:36

a wibra jak sie ma w porownaniu do peesowego dual shocka ?

M@X 10.11.2005 22:38

Wibra jest bardzo dobra, 2 silniczki jak w DS2. Jej sile mozna regulowac z poziomu sterownika - standardowo jest porownywalna z tym co oferuje DS2, ja jednak ustawilem sobie najwieksza i musze przyznac ze jest duuuzo ciekawiej (Silent Hill 4 - brrr!!!).

adbok 13.11.2005 14:28

ja gram w nfs mw na tym padzie:) i powiem ze jestem zaskoczony:) szczegolnie wibra:) ktora dziala prawie caly czas na poboczu i innych takich tam kolizjach:) dobrze ze mam tego padzika:)

Matievoo 13.11.2005 16:35

Ja mam pada,ale go nie używam do wyscigów samochodowych ,tylko jak gram w Pro evolution soccer 5 ,od tego grania gałka mi sie przetarła :D

Dorian 14.11.2005 14:07

Ja tylko napiszę - Z daleko od Media-Tech - łamią się gałki analogów ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:59.