![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PHP - php_cgi.exe wywala się po 1 dniu
Witam!
Mam następujący problemik: Na domowym serwerku (Win2k+SP4) działa php w trybie FastCGI, podpięte do serwera lighttpd 1.4.20. PHP nasłuchuje na localhost port 521 - uruchamiam go poleceniem Cytat:
Próbowałem PHP 5.2.8 oraz najnowszy build 5.2.9-dev - na obu to samo. Zmieniłem akcelerator z XCache 1.2.2 na 1.3.0-dev, potem na najnowsze php_apc.dll. Dalej to samo. Instalacja PHP jest minimalna, z rozszerzeń wczytana tylko standardowa obsługa SQLite2 oraz powyższy akcelerator. Lighttpd działa bardzo stabilnie i dalej serwuje statyczną zawartość, ale PHP już nie działa. Rozumiem, że po jakimś czasie ma prawo się wykrzaczyć, ale 1 dzień to stanowczo za często, zwłaszcza przy właściwie minimalnym ruchu (z serwera korzystają sporadycznie aż 3 osoby - obciążenie malutkie). Poprzednio miałem serwer KeyFocus w trybie CGI - problemu nie było bo php jest odpalany i zamykany dla każdego requestu - jest stabilnie ale wydajność podła. Jestem jeszcze dość zielony w temacie, wie ktoś jak sprawdzić co powoduje takie zwiechy? Serwerek działa stabilnie, tylko ten jeden proces sie wykrzacza. Czy wadliwy skrypt PHP może powodować takie działanie? (Na razie używam skryptów FluxBB oraz PHP Free Chat - oba są w sumie powszechnie używane i chyba przetestowane). ![]() edit: na razie wymyśliłem że zainstaluje jakiegoś darmowego watchdoga, w sumie na serwerze przyda się to nie tylko dla php-cgi.exe. Wprawdze problem w sumie można uznać za rozwiązany (chyba - zobaczymy jak watchdog bedzie działać) - ale jest to rozwiązanie raczej mało eleganckie. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.01.2009 o godz. 10:32 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
9 11 | Air | Off topic | 18 | 06.07.2004 23:38 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! | TOMMYx | Off topic | 117 | 29.03.2003 22:16 |