![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Moje boje z komputerem
Witam :-)
Otóż po ładnych kilku latach postanowiłem zmienić kompa. Zmieniłem płytę na Gigabyte P35-DS3R [ LINK ] do niej c2d 2.33 E6550 dwa dyski caviara 160GB SATA2 RAID EDITION + mój stary dysk Caviar 200GB SATA ramu na początek Kingston 2x512/667 grafe sapphire x1950GT 512MB/256bit gddr3 zasilacz evera 420W napędy dwa na ide [Liteonek, nec] i jeden na sata [asus 1814BLT] I oczywiście nie obeszło by się bez problemu ![]() Onboard SATA/IDE Device [ENABLED] Onboard SATA/IDE Ctrl Mode [RAID/IDE] Teraz jak włączam komputer i mi się wyświetla: GIGABYTE Technology Corp. PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller Copyright (C) 2006-2007 GIGABYTE Technology Detecting drivers, please wait ... I tutaj mam przestoju doslownie 2-3 minuty i dopiero mi wszystko znajduje. Czy tego czasu jakoś nie da się skrócić ? Czy może ja jeszcze czegoś nie ustawiłem w biosie ? Myślałem początkowo, że może to wina napędów ide, ale odpiąłem tasiemke ide i jest tak samo... :/
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|