![]() |
tryb dwóch wyświetlaczy tzn we właściwościach i ekran i tam właczyłem 2 ekrany i jak na razie nic nie dało chodzi mi głównie o filmy
|
jakimi kablami? czy w tv ustawiles jak trzeba? podlaczasz pod euro? czy to euro moze dzialac jako svideo i czy jest tak ustawione? czy w sterowniku grafiki masz oba monitory aktywne? czy daja sie zidentyfikowac (jest taki przycisk - wyswietla numer monitora na nim)? czy dzwiek idzie (wiesz, ze sie podlacza oddzielnie?)?
jak na razie nic nie wiemy, wiec jak Ci pomoc? ;) nie denerwowac, powolutku i sie da ;) |
Zawsze dawałem tego linka, jak ktoś pytał o takie coś.
http://solar.blurp.org/tvout.html Przeczytaj na spokojnie, musi zadziałać :) |
gDZIE ZNAJDE STEROWNIKI OMEGI DO KARTY RADEON X 1650 SIERIES???
|
|
Dzięki Grzeniu za ten link w koncu udało sie odpalić TV!!! Pozdro!!!
|
Podlaczenie Tv pod kompa
Hej mam pewien problem. Mam grafe 8800 gs, tv ma wyjscie z euro, system windows xp jg x64. na grafice mam tv out ktory ma wejscie na 7 bolcow i taki jeden maly czarny. kupilem kabel do podlaczenia kompa z tv, euro i taka koncowka tylko zamiast 7 bolcow ma ona 4 i ten czarny, wiec w sklepie elektornicznym zapytalem sie jak to polaczyc dostalem od niego takie zolte cos w ktoro wpina sie to 4 pinowe i z 2 strony ma jacka ktory zostaje wcisniety w taki kabelek ktory ma 4 rozgalezieniazolte, zielone czerwone i niebieskie i ten kabelek konczy sie juz tymi 7 pinami. wszystko ok ale podlaczam tv do kompa i obrazu nie widze. probowalem juz w opcjach klonowania dual view i innych ale jakos nic nie moglem zobaczyc. czy to wina kabla czy tych przejsc, czy cos zle ustawiam w kompie? prosze o pomoc.
|
:hmm:
zgubiłem się już przy tym vczarnym obok tego zółtego :sciana: |
Z kartą graficzną powinieneś mieć w komplecie kabelek svhs->3xRCA i to by znacznie ułatwiało sprawę...
Jeśli nie masz tego kabelka potrzebujesz mniej więcej coś >TAKIEGO<. Sprzedawca pisze, że działa z 7-pinowymi gniazdami w kartach. Albo szukaj tutaj http://www.allegro.pl/67334_svhs_euro.html |
ok dorwalem taka przejsciowke od kumpla svhs->3xRCA(jesli dobrze mysle to ten 7 pinowy dzielacy sie na 3 czerwony zielony i niebieski) kupilem tez kabelek taki 3 na 3 i ta przejsciowke z euro na te 3 wtyczki. podlaczylem i na tv nic nie widac mam kanaly ext 1, ext 2 svhs2 av. wlaczam klonowanie albo dual view i nic, no w zasadzie na ext1 i 2 i svhs jest jakis taki obraz siwy a av czarny aczkolwiek moze mi sie cos mani xD probujemy dalej moze sterowniki albo program jakis, tv wykrywany jest bo w panelu nvidi pokazuje sie jako hdtv
|
no to z górki :szczerb: - temat poruszany na forum wielokrotnie
np. http://forum.cdrinfo.pl/f113/jak-pod...r-do-tv-82908/ google też działa |
Cytat:
Cytat:
nie kazde wyjscie 7-pinowe jest z tym sygnalem kompatybilne (np w moim lapku nie jest, 4 ppiny to s-video, 3 dodatkowe to zwykle jest faktycznie komponent, ale w lapkach Dell to zdaje sie dzwiek albo cos tam innego dla przykladu) wiec moze nie dzialac, moze dzialac - zalezy od producenta grafy jezeli otrzymasz sygnal czarnobialy i za zadne skarby nie bedziesz mogl miec koloru (choc na brak koloru to moze byc pare przyczyn) to mozesz miec taka sytuacje jak mam ja ;) |
ok robie niby wszystkimi opcjami i nic a nic mi sie nie wyswietla. wyprobowalem juz wszystkie opcje z nowego panelu kontrolnego, a ten stary nie wiem jak wlaczyc ;/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14. |