Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.01.2011, 09:34   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Berionu,
poszperaj po FTP Debiana, znajdziesz obrazy dyskietek. Gotowe instalatory to ~ 5 floppies. Instalowałem tak Debiana, ale bodajże w 1996 Z tego co pamiętam sam obrazy robiłem i zajmowało mi to 12 dysków.
Z każdego Debiana da się taki instalator wykroić, inne możliwe distrib to Slack i PLD.

Uwagi:
- program dd służy do robienia floppies, jest także pod win
- w miarę możliwości nie używaj ext2-4, bo niszczą dysk - używaj minix, systemu plików ze sławetną historią
- jeśli deb nie mieści się na 1 floppy, to jest pakiet w Debianie do tego
- sprawdzaj ile RAM dla kernela; od 15 lat minimum to 8 mega, ale w Slack była specjalna kompilacja dla 4 mega
- kartę sieciową masz? Debian, jak już ruszy, to potrzebną resztę doinstalujesz po sieci
- zastanawiam się jakby odpalić jakąś minidystrybucję z floppy, przekopiować na hdd co trzeba, ale co dalej? chroot?
- jeśli odpalisz Debiana, to pewnie zechcesz przyspieszyć i przekompilować jajco - mi się nigdy do końca nie udała na Debianie instalacja własnego jajca z podstawowego tar.gz, bierz źródła z repo Debiana, mniej problemów. Na RH-like, Slack itp spokojnie możesz kompilować oryginalne.

//edit
o, masz http://archive.debian.org/debian/dis...images/floppy/
nieważne, że stare - oby ruszyło, zaaktulizujesz po sieci

podmiana hdd dla starych bab i rusków z bazaru

Ostatnio zmieniany przez pali : 08.01.2011 o godz. 09:49
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: