Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2017, 23:20   #1
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pogromca konsol , czyli jak z zwyczajnego laptopa zrobic bestię do grania czyli eGPU

Jako ze lubie konsole tak jak nasz Berion, ale i tez lubie miec swoje dane postanowilem obejsc problem kupna nowej konsoli ps4/xone a i bardzo mnie bolalo wydanie grubej kasy na zlozenie pc do gier. wiec wizja zrodzila calkiem przypadkiem i okazalo sie ze juz ktos to wynalazl i przyszly mi z pomoca chinske potrale aukcyjne okazuje sie ze jest kilka wersji i producentow, ale w zasadzie sprowadza sie to do 3 wersji , express card, ePCIm, i do PC na zwykle pci , montaz banalnie prosty pare kabli+zasilacz+pare bibelotow i otrzymujemy pogromce konsol w cenie karty graficznej+zasilacz+eGPU , no ale nie jest tak kolorowo jestesmy ograniczeni przpustowoscia szyny w laptopie np. stary laptop ma 2.5G/s nowsze 5G/s cos jak PCI 16x w wersji 2.0 , w zupelnosci to wystarcza do NAJNOWSZYCH tytulow w jakosci ultra przy full HD . A na dole mala prezentacja obudowa z plexy sam wykonalem wiec prosze o wyrozumialosc bo kleilem plexe perwszy raz w zyciu

-20170303_105804.jpg

-20170303_112151.jpg

-20170303_105821.jpg
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2017, 23:25   #2
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,067
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jedyne co mi się w tym podoba to ten akryl. A nie, też nie, bo niestarannie wycięty i nie wypolerowany.

Co to za tytuł? Co to za dywersja!
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2017, 23:27   #3
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co moge powiedziec zostalem dywersantem i przeszedlem na PC , co do ciecia mialem tylko nozyk
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2017, 23:35   #4
konsolowy Nostradamus
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: klaster Virgo, Droga Mleczna, system Sol.
Posty: 17,067
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Przykro patrzeć. ;}
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2017, 23:40   #5
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Buhu... to nie patrz
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2017, 12:15   #6
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,121
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
powiem tak majstersztyk :-)
Ja tu obmyślam plan jak zminimalizować pobór mocy :-) i hałas przy nie traceniu na wydajności a kolega do lapka zapodaje 1080Ti no szacunek :-)

jak dla mnie wielki + za chęci i pomysł

minusy jak dla mnie za dużo kabli zew. zasilacz i pytanie jak się to będzie miało np. w maratonie 12h. grania nonstop

silne GPU to nie wszystko
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2017, 15:58   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Kabli nie ma wlasnie tak jak sie tobie wydaje, jedyne kable to zasilacz della SX-280 taki jak na fotce no i w zasadzie to wszystko mozna by zec, ze wszystko jest czyste, polaczenie laptopa i karty jest za pomoca expresscard>hdmi no i podlaczenie do tv kablem hdmi . No i niestety nie jest to gtx1080 tylko gtx980 tak wyglada instalacja sterownika , odnosnie poboru mocy no to laptop pobiera ~60w karta ~200w co jest rozwiazaniem zdecydownie sensownym , niestety ograniczenie poboru pradu wiaze sie z kupnem nowej generacji grafiki




-s-l1600.jpg
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 05.03.2017 o godz. 22:36
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2017, 09:17   #8
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,121
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja niestety nie wykorzystam iGPU Intel HD 630 bo niby MSI zrobiło sterownik pod WIn7 x64 ale coś kulawo chodzi
tj. www flash itp. jest ok Areo się odpaliło itp. chodzi Heroes 3 HD ale np. już Starcraft 2 się mi nie odpala pisze coś tam...
taki minusem tez jest to że np. mam XF-I Titanium Pro Championseries i dźwięk do monitora nie chce iść po HDMI a z GTX działa


a w tym pudełku z plexi nie masz za ciepło ? czy nie katowałeś kilka godzin nonstop ?
póki co GTX wraca do obudowy

EDIT: zgaduje że lapek z ery C2D czy już "i" ? daje rady taki procek do tak mocnego GPU ?
bo to raczej będzie wąskie gardło tak sie mi cos zdaje
__________________
Every wish is only a journey away...

Ostatnio zmieniany przez seku : 07.03.2017 o godz. 09:19
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2017, 10:00   #9
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jest quad core Q9000 daje rade nawet nie za bardzo pierdnie przy fallout4 czy wiedzminie3 w ustawieniach ultra , jest ~20% uzycia CPU jak gram , co do temperatur GPU nie ma problemu, dla tej karty jakosc FullHD to jak spacerek po parku bo robi rozdzialke UHD w standardzie na 3 monitorach plus jedno hdmi ledwo co wiatraczki sie jej wlaczaja jak gram ,Jesli o mnie idzie to tylko i wylacznie uzywam monitora/tv zewnetrznego , Pytanie ty mowisz o stacjonarnym PC ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2017, 10:36   #10
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,121
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak stacjonarnym :-) gdzie zmieszczę 6x DVD :-)

dziś mam czas i działam z sprzętem :-)
przyzwyczaiłem się do posiadania tylu nagrywarek na raz można wszystko nagrać i testować jednocześnie :-)

Ja mam HP 6440b i jako alternatywa do prac biurowych wystarcza mi idealnie :-)
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2017, 11:02   #11
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika wujooj
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 82
wujooj jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>wujooj jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>wujooj jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Świetne rozwiązanie, jednak:
- jeżeli nie mam slotu expresscard to zostaje mi wersja pod mini pci-e
- wykorzystując mini pci-e muszę zabrać slot karcie wifi, czyli tracę wifi + bt w laptopie
- odłączając kartę wifi zmuszony jestem korzystać z kabla lub dokupić kartę na usb.
Idea bardzo dobra, ale tylko w przypadku laptopów z express card, a tego rozwiązania w nowszych sprzętach prawie nie ma...
wujooj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2017, 15:59   #12
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Generalnie idea jest bardzo dobra bo mozemy z praktycznie z kazdego dziadka laptopa C2Duo zrobic maszyne do grania ktora rozwala ps4/xone nie wydajac przy tym fortuny na pc do grania , prawda z tym ze na express card wyglada to estetycznie, pomijam ze mozna dokupc maly pipsztyk na usb do wifi , wersja na mini pci tez da rade nie jest to takie eleganckie ale nie wydasz foruny na lapka wiec mamy kompromis
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2017, 10:03   #13
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 730
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moje pytanie pod jaki port w laptopie jest karta podłączona? Express Card mam rozumieć? A jak ktoś nie ma takiego portu w laptopie to jak to obejść? Express Card pod USB?
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2017, 10:29   #14
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,347
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
O USB zapomnij, ma za małą przepustowość. Opcjonalnie mogłoby przejść z USB 3.0 jeśli port wspierałby Thunderbolt 3, bo tylko on zapewnia sensowną przepustowość.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2017, 11:08   #15
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ethar Podgląd Wiadomości
Moje pytanie pod jaki port w laptopie jest karta podłączona? Express Card mam rozumieć? A jak ktoś nie ma takiego portu w laptopie to jak to obejść? Express Card pod USB?
A raczyles przeczytac caly pierwszy post czy obrazki zes tylko ogladal i myslal o ?

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
O USB zapomnij, ma za małą przepustowość. Opcjonalnie mogłoby przejść z USB 3.0 jeśli port wspierałby Thunderbolt 3, bo tylko on zapewnia sensowną przepustowość.
Jak wyjdzie TB3 to "moze" zmienie laptopa a na razie TB2 doskonale daje rade ale to zupelnie inna implementacja do mojej
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
beast, egpu, exp gdc

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
DVD w dwóch częsciach ! Jak zrobic jedną ? Devilman DVD-Video 6 05.03.2006 17:55
QSI SDW-082S (DVD-RW z Laptopa) jak flashowac?? Qwertix Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 24.02.2006 20:27
POMOCY , jak zrobic z vcd plik avi ?? hetman83 DVD-Video 1 12.01.2006 23:44
Co mam zrobic? Moze z NTSC na PAL i jak? krystianic DVD-Video 1 01.11.2005 20:36
jak wrzucam nowy dysk chce aby mial on okreslona litre np. G, jak to zrobic? deamon2_ Off topic 6 18.10.2001 15:57


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO