Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2017, 11:21   #16
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,347
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale Thunderbolt 3 już jest

https://support.apple.com/pl-pl/HT207256
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2017, 11:31   #17
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Aha jasne , mi chodzi o realne zycie a nie zjadaczy jablek co pala w kominku pieniedzmi i twierdza ze 20tys za laptopa to nie tak wiele
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2017, 13:08   #18
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 730
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
A raczyles przeczytac caly pierwszy post czy obrazki zes tylko ogladal i myslal o ?
Tak dlatego pytałem o ExpressCard/PCIe pod USB, ale poczytałem o temacie i widzę, że niestety nie da rady a szkoda
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2017, 13:58   #19
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A niby dla czego nie da rady ? podlaczasz normalnie pod wew. karte wifi i dokupujesz wifi na pipsztyka usb proste , moze nie jest tak eleganckie jak na express card ale dziala
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2017, 21:41   #20
AdvancedNet.pl - hosting
 
Avatar użytkownika chris996
 
Data rejestracji: 11.04.2005
Posty: 903
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bardzo interesujące rozwiązanie
Rozumiem, że taki zestaw eGPU podłączony do laptopa z integrą + GPU działa i jest wykrywany w systemie windows jako 3 karta graficzna?
__________________
chris996 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2017, 22:26   #21
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 5,591
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Raczej druga, bo jeśli się nie mylę bazowo ten laptop ma tylko jedną?

Muszę przyznać, że samo rozwiązanie nieco mnie zaskoczyło. Zawsze wydawało mi się, co przecież wydawały się potwierdzać testy procesorów, że wymieniając kartę graficzną na znacznie nowszą i chcąc grać w znacznie nowsze gry, należy koniecznie zmienić stary CPU. Tymczasem u Misiozola mamy nie dość, że laptopa, który ma przecież mobilny, słabszy niż desktopowy procesor, to jeszcze w dodatku jest to model sprzed ośmiu lat!

Jeżeli na tym zestawie udaje się uruchomić najnowsze gry, to znaczy, że konieczność stosowania wydajnych, wielordzeniowych procesorów w nowych grach to zwyczajny mit. I za to należą się koledze Misiozolowi ode mnie podziękowania - zawsze przy okazji wymiany grafiki zastanawiałem się nad zmianą platformy (obecnie mam jeszcze pierwszą generację i5) - właśnie z myślą o ewentualnym uruchamianiu najnowszych gier. A teraz po prostu sobie odpuszczę, gdyż inne zastosowania mnie nie interesują (ekstremalnie rzadko obrabiam wideo itp.), a do gier jak widać nie muszę zmieniać nic
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2017, 23:47   #22
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez chris996 Podgląd Wiadomości
Bardzo interesujące rozwiązanie
Rozumiem, że taki zestaw eGPU podłączony do laptopa z integrą + GPU działa i jest wykrywany w systemie windows jako 3 karta graficzna?
Zalezy ile laptop ma wlasnych GPU ale jesli ma np. HD3000 intela + gtx600 to dokladajac to rozwiazanie bedzie jako trzecia

Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Raczej druga, bo jeśli się nie mylę bazowo ten laptop ma tylko jedną?

Muszę przyznać, że samo rozwiązanie nieco mnie zaskoczyło. Zawsze wydawało mi się, co przecież wydawały się potwierdzać testy procesorów, że wymieniając kartę graficzną na znacznie nowszą i chcąc grać w znacznie nowsze gry, należy koniecznie zmienić stary CPU. Tymczasem u Misiozola mamy nie dość, że laptopa, który ma przecież mobilny, słabszy niż desktopowy procesor, to jeszcze w dodatku jest to model sprzed ośmiu lat!

Jeżeli na tym zestawie udaje się uruchomić najnowsze gry, to znaczy, że konieczność stosowania wydajnych, wielordzeniowych procesorów w nowych grach to zwyczajny mit. I za to należą się koledze Misiozolowi ode mnie podziękowania - zawsze przy okazji wymiany grafiki zastanawiałem się nad zmianą platformy (obecnie mam jeszcze pierwszą generację i5) - właśnie z myślą o ewentualnym uruchamianiu najnowszych gier. A teraz po prostu sobie odpuszczę, gdyż inne zastosowania mnie nie interesują (ekstremalnie rzadko obrabiam wideo itp.), a do gier jak widać nie muszę zmieniać nic
Zgadza sie to jest MIT , laptop to DV7-2185dx z cztero rdzeniowym Q9000 z seri C2D i dzialaja mi wszystkie najnowsze tytuly jak wiedmin3 , fallout4 , FC primal na ustawieniach i tu uwaga ULTRA bez zaciec bez jakiegos sieczkowania , procek sobie spokojne pracuje w okolicach 20-30%, ale jest jeszcze ciekawsza sprawa karta pracuje na PCI 1.1 czyli predkosc 2.5GT/s , wiec producenci wciskaja niezle bajeczki o potrzebie super procesorow i super szybkich zlacz , zgadza sie ze moze sa spadki wydajnosci ale sa liczone w kilku klatkach na sekunde a nie w dziesiatkach klatek
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 21.03.2017 o godz. 23:53
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2017, 10:40   #23
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jest aktualizacja tematu , dla zainteresowanych i posiadajacych, zasilacz della niestety nie za bardzo daje rade, po wymianie zmarlych 3 sztuk zostal zaadoptowany zasilacz od xbox360 16A na lini 12 V daje rade, niestety trzeba bylo dorobic mosfet PNP do wybudzania z uspienia, ale daje rade lepiej niz dell i do tego ma swoje chlodzenie .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2017, 19:34   #24
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 730
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podepnę się tutaj pod temat
Posiadam grabber pod PCI-E (1x lub 2x już nie pamiętam) AVer3D CaptureHD H727 3D

Niestety PC mi padł, nie chce mi się inwestować w nowego także pomyślałem, że wykorzystam eGPU w laptopie (posiadam wejście mPCI)

I kupiłem na alliexpress cośtakiego - https://www.aliexpress.com/snapshot/...Id=32820722061

I zrobiłem fuckup, bo myślałem że to pod mPCI a to zwykłe...

Jednak znalazłem coś takiego - http://allegro.pl/adapter-przejsciow...d-ecf4bbc7fef8

Czy to ma prawo zadziałać? W ogóle jak zachowują się grabbery pod eGPU?


Czy raczej coś takiego?

https://www.ebay.co.uk/itm/Mini-PCI-...26.m2548.l4275

https://www.ebay.com/itm/V8-0-EXP-GD...ZHA4P#shpCntId

Czy będę potrzebował dodatkowego zasilacza czy sobie takie małe ustrojstwo jak grabber już zasili z portu mPCIe? Czy w ogóle to ma szanse zadziałać?
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2017, 20:14   #25
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,258
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jak grać na laptopie - to na takim:



A tak poważniej... nie lepiej było złożyć PC z microATX i obudową typu cube?
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2017, 20:16   #26
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 730
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale co to ma do mojego zapytania? Nie chcę grać, mam dobry grabber TV pod PCI i nie chcę składać całego kompa by móc z niego skorzystać
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2017, 16:42   #27
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Generalnie co to ma z tematem e-gpu , troche sie pogubilem czy chcesz graber jakis czy mocniejsze GPU do laptopa ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2017, 16:56   #28
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 730
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@misiozol Mam grabber pod PCI-E i chcę go podłączyć do laptopa. Więc chcę wykorzystać adapter/urządzenie do eGPU pod mPCI-e aby korzystać z grabbera na na laptopie
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com

Ostatnio zmieniany przez ethar : 07.12.2017 o godz. 16:59
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2017, 17:02   #29
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,931
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Szczeze ci powiem ze nie wiem czy to bedzie dzialac ale mozesz wyprubowac, bo to tak do konca nie jest proste jesli masz zablokowany bios i white list to musisz szukac odblokowanego biosu . A czy masz np zlacze express card ? jaki laptop ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2017, 17:08   #30
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 730
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jedynie w grę wchodzi mPCIe, laptop to ASUS N551JM - no spróbować to bym spróbował, ale z drugiej strony koszt adaptera eGPU to koło 170zł (z zasilaczem). Więc pieniądze nie są takie małe.
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
beast, egpu, exp gdc

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
DVD w dwóch częsciach ! Jak zrobic jedną ? Devilman DVD-Video 6 05.03.2006 17:55
QSI SDW-082S (DVD-RW z Laptopa) jak flashowac?? Qwertix Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 24.02.2006 20:27
POMOCY , jak zrobic z vcd plik avi ?? hetman83 DVD-Video 1 12.01.2006 23:44
Co mam zrobic? Moze z NTSC na PAL i jak? krystianic DVD-Video 1 01.11.2005 20:36
jak wrzucam nowy dysk chce aby mial on okreslona litre np. G, jak to zrobic? deamon2_ Off topic 6 18.10.2001 15:57


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO