![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pole Reply-To w SMS
Tutaj mamy ciekawy artykuł o dziurze w iPhone.
http://niebezpiecznik.pl/post/dziura...nadawce-sms-a/ Dowiadujemy się z niego, że SMS posiada pole Reply-To, którego iPhone nie wyświetla i odpowiedź kieruje bez ostrzeżenia na numer z tego pola. Z chęcią potestowałbym czy tylko iPhone ![]() Nie znam się na AT i w ogóle na tematyce GSM. Czy ktoś może zna program do obsługi modemu, który pozwoli na ustawienie spoof numer + Reply-To? Albo komendy AT. Ostatnio zmieniany przez pali : 18.08.2012 o godz. 16:24 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
And the winner is
http://www.nobbi.com/pduspy.html reply-to działa i dostałem odpowiedź od kolegi z iPhone, bodajże wersja 3 SMS wysłałem z modemu Huawei w sieci Play, a zwrotny przyszedł na normalną Nokia w Simplus Ale nie mam pojęcia jak zespoofować numer. Może ktoś? Na razie kończę zabawę, bo mam tylko jeden modem, którego nie mogę ubić. Pozabieram znajomym co porozdawałem i powrócę do tematu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Push email w paśmie GSM - notyfikacja via SMS | andy | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 22.06.2012 00:59 |
SMS i kasowanie ustawień | mentor | Homebrew | 1 | 24.12.2008 13:13 |
Swap Magic 3.6 i SMS | Skra | Homebrew | 1 | 17.07.2008 12:58 |
problem z odpalaniem filmow przez SMS | itq5 | Homebrew | 7 | 09.07.2008 18:26 |
Darmowa bramka SMS !!! | misieksc | Off topic | 18 | 29.07.2006 01:00 |