Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2010, 10:48   #1
betinka
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2010
Posty: 2
betinka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomozcie

Witam. Od wczoraj komp mi strasznie muli,zlapal jakiegos wirusa.Przenioslam do kwarantanny ale problem wciaz istnieje. Co jeszcze mozna zrobic aby to naprawic? Pomozcie
betinka jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2010, 11:01   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,752
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
poczytaj FAQ i jak zakładac tematy na forum

polecam format c: \
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 13:13   #3
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac Podgląd Wiadomości
polecam format c: \
Brutal
A nie lepiej zeskanować dobrym antywirusem, nawet on-line, i usunąć?!
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 13:54   #4
betinka
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2010
Posty: 2
betinka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam avasta,juz skanowalam i nic
betinka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 16:16   #5
polakT
inżynier systemowy
 
Avatar użytkownika polakT
 
Data rejestracji: 07.07.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2,209
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez betinka Podgląd Wiadomości
mam avasta,juz skanowalam i nic
Ważne słowo w wypowiedzi kolegi @yahol powyżej:

DOBRYM


a nie jakimś...
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 16:32   #6
Qbi@k
Guru
 
Avatar użytkownika Qbi@k
 
Data rejestracji: 14.10.2005
Lokalizacja: Cymeria
Posty: 1,956
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez polakT Podgląd Wiadomości
Ważne słowo w wypowiedzi kolegi @yahol powyżej:

DOBRYM


a nie jakimś...
Od kiedy avast jest tylko 'jakimś' antywirusem? To bardzo dobry antywirus imho.
__________________
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Qbi@k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 17:27   #7
polakT
inżynier systemowy
 
Avatar użytkownika polakT
 
Data rejestracji: 07.07.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2,209
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qbi@k Podgląd Wiadomości
Od kiedy avast jest tylko 'jakimś' antywirusem? To bardzo dobry antywirus imho.
od dawna... nie wykrywa bardzo duzych ilości syfu. ogólnie zasada jest taka:

-Jakiego masz AV
-Avasta
-a to przeskanuje (i kilkanaście sztuk znaleziono)

Nie wiem jak to się ma do mniej popularnych wirusów, ale ogólnie jak ktoś ma avasta to na 100% na pamięciach przenośnych nosi wirusy.

Od siebie z darmowych polecam Avira - nie przepuszcza tyle syfu.

A gdy już dojdzie do infekcji, to na 100% avast nic nie znajdzie... taka jego natura... do pierwszego razu.

Osoboście wolałem avira, na zmianę z NOD (od kiedy za 30zł można było kupić sobie licencję na rok to mam NOD)


Chociaż przyznam, nie jest taki super... ale z pendrivów usuwa 98% syfu (ostatnio siedzi non stop jeden plik, którego nie rusza)

Podsumowując:

Każdemu polecam AVIRA. naprawdę dobry program AV.

Ostatnio zmieniany przez polakT : 10.02.2010 o godz. 17:33
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:09   #8
Gadzina18
Forumator
 
Avatar użytkownika Gadzina18
 
Data rejestracji: 27.08.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 883
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Racja, Avira jest bardz dobra, do tego darmowa. Avast się chowa.. Do tego nie obciąża systemu jak inne cudowne płatne kombajny.
__________________
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:10   #9
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Gdzie ty masz licencje NOD za 30zl ?
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:11   #10
Gadzina18
Forumator
 
Avatar użytkownika Gadzina18
 
Data rejestracji: 27.08.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 883
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Gdzie ty masz licencje NOD za 30zl ?
Rapid na 30 dni tyle kosztuje... może tam znalazł? No nie wiem
__________________
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:33   #11
polakT
inżynier systemowy
 
Avatar użytkownika polakT
 
Data rejestracji: 07.07.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 2,209
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
co do NOD za 30zł.

Na uczelni zrobili nam promocję ze względu na to, że na całej był nod zakupiony, to jak student chciał, mógł za 30 zl zakupić sobie AV i za 45zł EIS.

A że za frajer mam zone alarm pro (na stronie rejestracja co jakiś czas) to tylko AV wziąłem.



Wracając do tematu:

Jak już wyżej było wspomniane:

skaner online (np panda)

dodatkowo zmiana z avasta na avira (nawet dla próby)

Ostatnio zmieniany przez polakT : 10.02.2010 o godz. 18:36
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:38   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak to tylko w Białymstoku.

Aż się boję napisać po raz kolejny... ComboFix
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:43   #13
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,979
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez polakT Podgląd Wiadomości
...
Nie wiem jak to się ma do mniej popularnych wirusów, ale ogólnie jak ktoś ma avasta to na 100% na pamięciach przenośnych nosi wirusy.
...
Nie przesadzaj
Ja mam avasta i jakoś nie mam wirusa na żadnym dysku a tym bardziej pamięci przenośnej bo je sobie blokuje własnym sposobem

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
...
Aż się boję napisać po raz kolejny... ComboFix
Też o tym pomyślałem, ale można najpierw spróbować mniejszego kalibry aplikacji
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 18:53   #14
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,379
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez polakT Podgląd Wiadomości
Nie wiem jak to się ma do mniej popularnych wirusów, ale ogólnie jak ktoś ma avasta to na 100% na pamięciach przenośnych nosi wirusy.
ciekawa teoria, ale zupełnie niezgodna z prawdą

@betinka
spróbuj włączyć skanowanie podczas startu komputera, czyli przed uruchomieniem systemu

pomozcie-avast-start-podczas-rozruchu.png

pozdrawiam
__________________
Lite-On iHBS 212, Pioneer BDR-209EBK
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2010, 19:10   #15
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mnie też poirytowało trochę nazwanie avasta jakimś tam antywirusem, ale myślałem nie wtrącę się jako pierwszy no i nie musiałem

Sądzę, że Avast jest OK. Nie raz miałem coś na pendraku przytaszczone z uczelni i zawsze avast wyskubał śmieci.
Żaden program antywirusowy nie chroni w 100%.
Bezpieczeństwo podnosi świadomość co ściągamy/instalujemy na komputerze i skąd. Np instalowanie systemu MS z p2p to dla mnie głupota gorsza niż pożyczenie oryginalnego nośnika od kolegi (co też z resztą jest nielegalne).
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Prosze pomozcie mi szybko :( KaiserX Hardware 7 27.11.2006 18:46
pomozcie uruchomic race driver 3 ! jokamaciek Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray 29 03.04.2006 20:30
Obrobka filmu z kamery, mp3->wav POMOZCIE Infoplz Off topic 2 28.08.2005 21:55
To juz było - ale prosze pomozcie Lite-on LDW 451s kris68 Napędy optyczne CD 7 17.01.2005 12:17


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.