![]() |
Jeśli chcesz mieć pliki wykonywalne w innym miejscu niż program, to musisz wpisać w nich pełną ścieżkę dostępu. Najlepiej aby były tam gdzie program, a posługiwać się skrótami. Dysk powinien się wyłączyć z systemu, zewnętrzne zasilanie nie ma nic do tego.
Zrób tak : - sprawdź czy wybierasz poprawne urządzenie - wyłącz dysk za pomocą bezpiecznego usuwania, potem odszukaj to z żółtym wykrzyknikiem, - na liście w zakładce "szczegóły" wybierz koniecznie "Identyfikator sprzętu" i skopiuj pierwszą linię od góry, - stwórz pliki wykonywalne, - odłącz i podłącz znowu dysk aby sprawdzić czy jest ok. pozdrawiam |
Znaczy skrypt działa, pod warunkiem że wpierw "usunę bezpiecznie sprzęt" - tak to miało działać? ;] Niestety plik który miał włączać ponownie to niestety nie działa...
|
Nie, bezpieczne usuwanie sprzętu służy tylko do identyfikacji urządzenia w menadżerze urządzeń. Potem już z niego nie korzystasz bo nie da się włączyć urządzenia. Jak utworzyłeś skrypty, to odłącz dysk i podłącz tak aby działał normalnie. Następnie wypróbuj utworzone pliki *.bat.
pozdrawiam |
Niestety pliki bat nie działają... Zrobiłem tak jak kazałeś - pliki znajdują się w folderze z devconem, i na pewno prawidłowy skrypt tam wpisałem... W czym może być problem ?
|
Trudno powiedzieć, do tej pory nie widziałem aby devcon czegoś nie był w stanie wyłączyć. Działa to na identycznej zasadzie jakbyś w menadżerze urządzeń wybrał sprzęt, kliknął na nim prawym przyciskiem myszki i z menu opcję "wyłącz". Możesz sprawdzić czy ten sposób wyłączy dysk, jeśli nie, to i devcon go nie wyłączy.
pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50. |