Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2019, 11:04   #1
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
porada dotycząca routera

doradzcie, bo siec mi siada

potrzebuje routera z wbudowanym lte do obslugi sieci domowej - ale rozbudowanej
net LTE (w tej chwili modem huawei wpiety w tp-linka mr3420)
z routera kabel do TV, kabel do kompa, kabel do NVR i kabel do dodatkowego AC (zalozonego celem odciazenia przeciazonego routera)
NVR tworzy swoja siec WiFi na ktorej jest banda kamer
do calosci dochodzi glowna siec WiFi rozsiewana przez router i AC (ten sam SSID, DHCP na routerze)
a w tej sieci ponad 20 urzadzen (kilka smartfonow, komputer, MiBox, drukarka i duzo przelacznikow sonoff oraz pare innych smart zabawek)
w dodatku kolejne sonoffy czekaja na podlaczenie - przekrocze 30 punktow na bank

krotko mowiac - nie wydala

chce sie kablami przepiac na 1 GbE, zeby lokalnie tez szlo szybciej, ale to nie priorytet - najwazniejsze, zeby smigalo
w tej chwili jest problem z routowaniem (strasznie dluga kolejka przy tylu urzadzeniach) i stabilnoscia podlaczenia modemu do routera
mysle o routerze D-Link DWR-953
wczesniej chcialem TP-Link MR400, ale brak w sklepach wersji V3 (wszyscy maja albo V2 albo nie wiedza co maja... a roznice sa spore)
czy jeszcze co innego

tak, wiem, sa profesjonalne routery - ale budzet jest ograniczony!
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2019, 11:11   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,322
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tplink jest za cienki do tej konfiguracji , celuj w wysokie modele asus/fritzbox/netgear aczkolwiek testowalismy netgear najwyzszy model z kumplem i nam sie nie spodobal ergonomicznie w sofcie aczkolwiek to moze zecz gustu i jest do opchniecia najwyzszy modej netgeara . Co do sonofa to zainstaluj na nich tasmote i dodaj maline i na malince/etc. postaw domowy serwer automatyki odciazajac przepustowosc i odetniesz sie od chinczykow i ich zje..nych serwerow . co do budzetu to jaki masz wtedy pomyslimy dokladnie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 11:26   #3
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
malince mowie dziekuje chinskie serwery maja plusa - bezproblemowa integracje z google home
buzdzet juz przekroczony - myslalem o 400 ale te dwa routery, ktore podalem kosztuja po okolo 500 PLN

wiadomo - jak da sie dokladajac 100 kupic cos znacznie lepszego to doloze
ale tysiaka nie chce wydawac

moze takie cos? https://www.x-kom.pl/p/434340-router...lte-2xlan.html plus switch GbE bo juz by braklo portow RJ - to znowu by wyszlo ponad 700 PLN...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 12:01   #4
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
doradzcie, bo siec mi siada

potrzebuje routera z wbudowanym lte do obslugi sieci domowej - ale rozbudowanej
net LTE (w tej chwili modem huawei wpiety w tp-linka mr3420)

Około 5 miesięcy temu zmieniałem swojego wysłużonego Netgeara WNDR3700 na Linksys WRT1200AC (u mnie jest wersja z 512MB RAM).

Modem (Huawei E3272 bodaj) od LTE Play wpięty jest po USB a jako system OpenWRT (oficjalnie producent wspiera).


Wszystko mi elegancko śmiga. Zauważyłem wzrost wydajności pracy sieci po przejściu na nowy router.
Mocny procek, duża ilość ram oraz OpenWRT gwarantuje niezawodność i możliwość skonfigurowania go pod swoje wymagania.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl

Ostatnio zmieniany przez andy : 15.07.2019 o godz. 12:07
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 12:11   #5
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
probujac reanimowac jakos moja siec wlasnie tez wgralem OpenWRT Gargoyle do TP-Linka TL-MR3420 i dupa, modemu nie wykrylo (tez mam Huawei E3272), musialem przywracac
eh
chcialem wlasnie uniknac oddzielnego modemu, by moc olac kwestie kompatybilnosci (lub jej chwilowych brakow, co u mnie sie zdaza - wiekszosc zerwan polaczen to wynik odzucenia na chwile modemu przez router, czego nie sygnalizuje i dopiero restart mu pomaga)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 12:19   #6
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@nimal miałem ten sam problem. Potem router zaczął padać i w końcu nie mogłem się do niego zalogować. Trochę miałem smuteczek, bo z 7 lat chyba służył

Obecną konfigurację użytkuję od bodaj połowy lutego i zero problemów. Do tego wszystkiego mam jeszcze zewnętrzną antenę LTE (zakup w 2014r) i praktycznie maksymalna siła sygnału.

Nie zmuszam ale polecam. Niby modem LTE oddzielny ale nawet użytkownik Apple sobie poradzi z konfiguracją i obsługą.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 14:01   #7
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,322
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
nie ma sie co oszukiwac majac takie obciazenie trzeba isc w cos lepszego , mam pelno routerow wszelakiej masci jak chcesz poszukam co to za modele i ci moge wyslac nic nie chce za nie, tylko przesylke se oplacisz mam jakies huawei tplinki belkin asus i cala masa innych

Juz wiem co ma za router jak bys chcial sie z nim dogadac to jest w dobrej cenie netgear D7800 jesli by cie interesowalo obkukaj go sobie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 15.07.2019 o godz. 16:22
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 18:41   #8
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Przy takiej sieci - to lepiej uderzać coś pokroju Mikrotik
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2019, 18:51   #9
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,322
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
no tak ale skad wyciagnie worek pieniedzy czy to mikrotik fritzbox czy asus czy netgear to ceny zaczynaja sie od tysiaka , tak jak pisalem post wczesniej kumpel ma topowego netgear-a a jest na handel bo sie menu nie podoba jeszcze na gwarancji i zapewne bedzie taniej niz najtanszy na aledrogo akurat jest w polsce na wakacja i ma go wystawic na aledrogo na handel a tak problem beda mieli z glowy obydwoje i nadmieniam ze nic z tego nie mam zeby nie bylo ze cos tam cos tam , chyba ze woli jakies tansze to mam tego do huk i troche chetnie oddam jak wyrazi checi tylko musi sobie za wysylke zaplacic
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 15.07.2019 o godz. 18:53
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2019, 12:31   #10
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dzieki Panowie za porady
@misiozol - jak masz cos z wbudowanym modemem LTE i LANem GbE (minimum jeden port, WANow nie musi miec) co ogarnie moja siec to chetnie przytule daj znac co i za ile i sie dogadamy

jednak na oddzielny modem i router sie nie zdecyduje - same problemy, zwlaszcza przy alternatywnym sofcie
moje typy na dzis to:
https://www.x-kom.pl/comparison/3849...,381358,322241
sklep przykladowy - kolo mnie sa oba z media w nazwie, wiec raczej z nich bym zamawial

chyba, ze doradzicie cos innego
primo - jak najtaniej (dlatego celuje w podanego D-Linka za 529 PLN, kolejny ASUS z porownania to ponad 200 PLN drozej bo jeszcze switcha bym musial dokupic)
reszte wymagan pisalem - LTE, GbE i moc ogarniecia ponad 30 puntkow w sieci lokalnej oraz routowania w kolejnym podsieciach (niby kazdy to ogarnia, a potem sie okazuje, ze moc za mala)
mam nowy AC, wiec nawet bez Wi-Fi tez by moglo byc wiem, takich nie ma
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2019, 16:03   #11
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,322
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
osobiscie mam huawei z modemikiem wsadzanym na usb i dziala znakomicie , a ten netgear co podalem od kumpla dziala wysmienicie z modem na usb bo go tak wlasnie uzywal, no ale on jest z tych co kabel na hdmi ma zlote zlacza to taki najlepszy , niestety nic nie posiadam ze zintegrowanym lte ale takich bez mam na pewno kilka co sa sprawdzone i dziala wysmienicie .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2019, 12:15   #12
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
podpytam jeszcze raz - ktory wg Was?
lub inny typ:

https://www.mediaexpert.pl/routery-3...68u,id-1090105
ideal, tylko ta cena znacznie przekraczajaca zakladany budzet
z drugiej strony jestem gotow tyle wydac, jezeli zalatwi to moje bolaczki na kilka lat (poprzedni model byl budzetowy - TPLink TL-3420 + modem Huawei E3272 - a wytrzymal u mnie 6 lat nielatwej walki z rozrastajaca sie siecia pracujaca nonstop)

https://www.mediaexpert.pl/routery-3...lte,id-1141875
znacznie tanszy, u mnie konieczne bylo by podlaczenie calej sieci kablowej przez switch GbE (router ma dwa lany, wiec na jednym bylo by AP a na drugim switch)

https://www.mediaexpert.pl/routery-3...200,id-1156406
ten D-Link caly czas mi chodzi po glowie, jako rozwiazanie tanie (a poprzedni budzetowiec tez pare lat wytrzymal)

https://www.mediaexpert.pl/routery-3...23a,id-1309262
i na koniec cos innego - nie znam

mysle, zeby poczekac i kolo czawrtku zamowic, by w sobote odebrac
bede mial tydzien na konfiguracje i testy i znowu wyjezdzam (a 14 dni na zwrot w razie czego), co nie jest duza iloscia czasu i nie odtworze w tym czasie wszystkich scenariuszy (praca i rodzina sa wazniejsze od sieci w domu )

prosze, podzielcie sie wlasnymi przemysleniami w temacie

poniewaz i tak caloscbym musial konfigurowac od pcozaatku, to przez to, ze mam ow dodatkowy AP mysle o przepieciu wszystkich smartprzelacznikow na AP a na glownym routerze dac glowna siec W-Fi
oznacza to, ze u mnie mialbym do czynienia z 4 podsieciami gwiazdzistymi (3x wifi i lan), DHCP bym puscil tylko na jednej WiFi, reszta na sztywno wlacznie ze stala tablica ARP (juz brakuje mi pomyslow, co jeszcze odciazyc...)

edit:
ze wzgledow oczywistych rozwiazanie jedno z tych trzech najtanszych lub inne w podobnej cenie cieagnie mnie najbardziej
do huawei jakies anteny bym mial, wiec to by nie powodowalo dodatkowych kosztow
do tanszego asusa dodatkowy switch w sumie by tez nie stanowil problemu a nawet rozszerzal dostepna ilosc LANow

Ostatnio zmieniany przez nimal : 19.07.2019 o godz. 13:26
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2019, 13:18   #13
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
@nimal miałem ten sam problem. Potem router zaczął padać i w końcu nie mogłem się do niego zalogować. Trochę miałem smuteczek, bo z 7 lat chyba służył

Dopiero teraz zorientowałem się co napisałem...


Netgear na OpenWRT jechał te 7 lat i ostatnio miałem z nim problem - zrywało połączenie itp. Po różnych próbach reanimacji okazało się że router się po prostu skończył, jednak to nie była wina OpenWRT


Cytat:
Napisany przez nimal
jednak na oddzielny modem i router sie nie zdecyduje - same problemy, zwlaszcza przy alternatywnym sofcie
Wiem, że już się zdecydowałeś ale... W przypadku czystego OpenWRT nie ma sterowników do modemu LTE i trzeba je wgrać albo przez interfejs WWW, albo przez SSH za pomocą dpkg.
U Ciebie nie wykrywało modemu, bo nie miałeś sterowników po prostu



Jeżeli chciałbyś mieć już w OpenWRT te sterowniki i tylko w ustawieniach zaznaczyć jeden przełącznik, to wgraj sobie to http://dl.eko.one.pl/luci/openwrt-18.06 (musisz wybrać odpowiedni pliczek dla swojego urządzenia).


Służę pomocą na komunikatorze w razie czego gdybyś się zdecydował na rozwiązanie Linksys 1200AC + LTE Huawei.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2019, 14:02   #14
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,322
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
nie to zebym wybrzydzal ale w cenie tego "tylko" asusa z pierwszego linka masz najwyzszy model fritzboxa z wbudowanym LTE i bral bym jego FRITZ!Box 6890 LTE a fritz tym asusem wyciera sobie .....
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2019, 15:26   #15
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no, ten fritz w PL to poltora tysia...
w kazdym razie nie chce wydawac kafla na router - chyba, ze nie bedzie wyjscia
co sadzicie o tym tanszym ASUSie plus switch? czy moze Huawei (tego mozna wyrwac za smieszne pieniadze, bo sa modele brandowane przez operatorow)?
z drugiej strony nie chce wydawac poltysiaka, zeby za dwa miechy sie przekonac, ze jednak nie daje rady...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Reset routera mikas Komputery 5 27.12.2013 16:29
Problem z konfiguracja routera Netgear WGR614 v7 furry1 Komputery 4 08.01.2010 23:52
Problem z konfiguracja routera INELLINET Simone Komputery 16 05.01.2010 12:24
Internet w PSP bez routera. bialasik Inne 7 03.06.2009 16:55
Sabotaż Telepsów czy crash routera?? Air Off topic 18 07.10.2005 09:17


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.