![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2010
![]() |
[Poradnik/Tutorial] VentriloMix
Witam,
Wiem ze to dzial dla poradnikow zwiazanych tylko z botem, ale wedlug mnie przyda sie tutaj poradnik o Ventrilo. Z nudów zrobiłem poradnik o Ventrilo, zaczynamy! Najpierw sciagamy Ventrilo Mix - dlaczego ? Dzieki temu programowi nie musimy sciagac kazdej wersji Ventrilo (a jest ich kilka). Klasyczna wersja ![]() Tutaj mozna sciagnac (11mb) - Instalujemy tak jak kazdy program, po instalacji pojawi nam sie ikona (biała głowa z okularami, słuchawkami i mikrofonem) - Otworzy sie tabelka z wersjami Ventrilo, bierzemy tą która potrzebujemy. Gdy wyskoczy nam okienko o nowej wersji klickamy "nie" ![]() -Naszym oczom ukaze sie tabelka ![]() 1.Nazwa uzytkownika (klikamy na strzałke obok i wybieramy nowy nik), 2.IP i port servera (o tym zaraz), 3.Tu nie bede sie rozpisywac bo to na prawde nie potrzebne. Teraz omówie pkt 2. ![]() 1.Adres (IP) servera, 2.Tak samo jak pkt 1, 3.Wpisujemy port servera, 4.Hasło do servera (najczesciej prywatnego), 5.Nawet nie wiem . Gdy wszystko wpiszemy tak jak na zdjeciu mozemy spróbowac połaczyc sie z danym serverem naciskajac Connect. Funkcje: Teraz postaram sie omówic funkcje tego programu. 1.Odłaczenie sie z servera, 2.Przy niku wyswietli sie nasz komentarz jak cos tam wpiszemy, 3.Wchodzimy na Chat z innymi uzytkownikami, 4.Ustawienia programu, 5.O programie, 6.Wyjscie z programu, 7.Pomoc z programem. Jak przemówic ? Klikamy na przycisk Setup: ![]() Zaznaczamy wszystko jak na obrazku, w pkt. 1, klikamy na klawisz którym bedziemy mówic do ludzi. Dodatkowe funkcje: ![]() 1.Dzieki zaznaczeniu tej opcji nikogo nie słyszymy, 2.Dzieki zaznaczeniu tej opcji nasz mikrofon przestaje działac. To juz chyba wszystko co miałem do napisania. Pozdro. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Program ten służy do komunikacji w grach, wg mnie powinno to się znaleźć w dziale gry.
![]() |
#3 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004