![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Illuminati
Data rejestracji: 13.10.2014
![]() |
Prędkości Internetu
Witam. Otóż mam problem z internet po wifi. Na moim laptopie osiąga ledwo 2 Mbs.Na innym laptopie po wifi nawet jest 500 Mbs. Mój laptop to HP pavilion g6 2323sw z kartą sieciową Ralink RT3290 802.11bgn Wi-Fi Adapter i windows 8 core x64. Dodam to że jak miałem internet z Upc nie było problemów teraz Mam z Ndi. Również jest dość duży ping nawet do 800 np: w CS:GO, Ets 2 MP i innych grach sieciowych. Po kablu też nie robi szału upc mogło nawet do 100 Mbs a tu ledwo 20 Mbs. Sieciowa po kablu to Realtek PCIe FE Family Controller.
Ustawienia karty: Adhoc supprot 802.11n: Dissable Multimedia/Gaming: enable Radio on/off: enable Roaming sensivity: Medium Jak mogę przyspieszyć kartę WiFi i sieciową. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odinstalować, usunąć całkowicie sterownik wraz z oprogramowaniem kartę bezprzewodową, wraz wszystkimi profilami i po zrestartowaniu zainstalować ponownie. To pierwsze co mi przyszło do głowy.
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A za jaki internet placisz zacznijmy od tego , bo duzo zes napisal ale konkretow brak
![]()
![]() |
#4 |
Illuminati
![]() |
Według umowy 300 megabitow na sekundę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Illuminati
![]() |
Udało mi się ustawić karte Ethernet Realtek PCIe FE Family Controller. Jej maksymalna prędkości to 100 Mbs i udało się wyciagnać 95 Mbs. Tu daje liste jak ustawiłem, może komuś się przyda kiedyś:
OFF: ARP Offload - Wyłączone NS Offload - Wyłączne Odciążanie dużych transmisji V2 (IPv6)(Large Send Offload) - Wyłączone Odciążanie sumy kontrolnej TCP (IPv6)(Checksum Offload) - Wyłączone Odciążanie sumy kontrolnej UDP (IPv6)(Checksum Offload) - Wyłączone Odciążanie sumy kontrolnej TCP (IPv4)(Checksum Offload) - Wyłączone Odciążanie sumy kontrolnej UDP (IPv4)(Checksum Offload) - Wyłączone Interrupt Moderation(Moderacja przerwań) - Wyłączone Sterowanie Przepływem(Flow Control) - Wyłączone Green Ethernet - Wyłączone Energy Efficient Ethernet - Wyłączone Receive Side Scaling(Skalowanie Odbioru/RSS) - Wyłączone ON: RSS Queues - Ustawić na maksymalną wartość Odciążanie dużych transmisji (IPv4)(Large Send Offload) - Włączone Odciążanie dużych transmisji V2 (IPv4)(Large Send Offload) - Włączone Udajemy się do Panel Sterowania > Centrum Sieci i Udostępniania > Zmień Ustawienia Karty Sieciowej i PPM i Właściwości na naszej karcie sieciowej. Wyłączamy: - Klient sieci Microsoft Networks - Harmonogram Pakietow QOS - Udostępnianie plików i drukarek w sieciach Microsoft Networks - Protokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6) - Sterownik We/Wy mapowania z odnajdywaniem topologii - Responder odnajdywania topologii warstwy łącza Jak ktoś chce wszystko ustawić to tu: http://babagra.pl/forum/threads/optymalizacja-sieci.2043/ Jakie karty wifi polecacie by ich prędkości wynosiła 150 Mbs (około by było pewne 100 Mbs) to Hp pavilion g6 2323 sw. Z możliwością http://www.mediafire.com/convkey/856...q1d7099afg.jpg takich ustawień (podobnych). Revolver0 twojego sposobu próbowałem, ale nic nie dał. Ostatnio zmieniany przez MrFilox : 23.06.2016 o godz. 20:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
A spróbuj odpalić linuxa z płyty i wtedy zobacz transfery.
![]() |
![]() |
#7 |
Illuminati
![]() |
Z linuxem nie próbowałem, Nawet gosciu co zakładał powiedział że cza kartę wymienić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
No to w czym problem ? potrzeba zakladac temat do tego ? masz karte 100 i chcesz wyciagnac 300 z niej
![]()
![]() |
#9 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Było 2 a nie 100
![]()
![]() |
#10 |
Guru
miejsca żałujesz, jak tak możesz xd
![]() |
![]() |
#11 |
Illuminati
![]() |
Kupiłem 2 router pociągłem kabel i jest 100 Mbs
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
Znacie inne strony oprócz do mierzenia szybkości łącza?
Skąd biorą się takie różnice w wynikach na tych stronach? Ostatnio zmieniany przez misiozol : 05.05.2018 o godz. 17:32 Powód: cwaniak reklamiarz :D |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Stary notebook - problem z dostępnem do internetu, łączeniem itp. | andrzejj9 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 6 | 01.06.2012 19:17 |
Pomiar prędkości... co to jest?? | Gentelmen | Napędy optyczne DVD | 25 | 16.03.2006 12:27 |
Rekord prędkości transmisji :) | georg | Off topic | 18 | 15.11.2005 22:11 |
Nero - Prędkości nagrywania | xenon1977 | Dane | 4 | 19.10.2005 18:33 |
Dzielenie Internetu | _bakupl_ | Off topic | 16 | 13.07.2005 09:37 |