Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2004, 12:38   #1
JackW
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
JackW w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z karta graficzną

W zeszłym roku wymieniłem starą kartę graficzną na GF FX 5200. Już na początku pojawiły się problemy z grafiką 3D. Przeskoki kolorów, migające paski, mieszanie tekstu... Nie dało się w nic grać! Zawiozłem komputer do serwisu. Jakimś cudem panowie ***8222;specjaliści***8221; rozwiązali mój kłopot. Jedyna rzecz, która uległa wtedy zmianie to przestawienie AGP z 4x na 2x. Pomogło. Jakiś miesiąc temu komputer ponownie trafił do serwisu (tym razem powód zgoła inny, związany z konfiguracją zestawu Neostrady). Spec pokręcił coś w BIOSie... I AGP wróciło do stanu 4x (z jakim zresztą powinna pracować ta karta). Nie trudno się domyślić, że wróciły problemy z grafiką. Co zrobić? Mam przestawić tryb magistrali czy też może być to spowodowane konfliktem między kartą a płytą główną? Z góry dziękuje za pomoc.
Mój komputer:
P III 700 MHz
Płyta główna Clayton CVAT 222
512 MB SDRAM
Prolink - PixelView GeForce FX 5200 Ultimate 128MB DDR TV, DVI
System Win ME
JackW jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2004, 12:44   #2
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Powinna pracować z AGP8x ale jak nie masz 8x to 4
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 13:50   #3
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Idz do sklepu i zadaj wymiany, bo Ciebie nie interesuje ze karta nie pracuje poprawnie w trybie x4, a jak podaje specyfikacje to ta karta pracuje z x8, x4.

Ostatnio zmieniany przez epol : 13.11.2004 o godz. 13:53
epol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 17:17   #4
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sight
nowa płyta główna czeka.
pamiętaj AGP 8x
A dlaczego niby ma kupic nowa plyte? Wytlumacz to, bo twoje wszystkie odopowiedzi jakich udzieliles wygladaja podobnie, czyli bezsensownie.
Stary 13.11.2004, 17:57   #5
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sight
nowa płyta główna czeka.
pamiętaj AGP 8x
konkretnie dlaczego !!!
a nie bez sensowna wypowiedz
bo narazie nie przeczytalem zadnej - doslownie zadnej twojej sensownej wypowiedzi, a wiaze sie to z tym ze nikomu nie pomogles
walisz jakies swoje dziwne wywody bez uzasadnienia

wiec czekam na jakies konkretne uzasadnienie twojej wypowiedzi

a moze cie oswiece

ta karta chodzi tak jak poprzednicy pisali na agp 4 i 8
plyta glowna ma mozliwosc obslug agp 4
wiec wszystko powinno chodzic bez problemu na agp 4 a nie na 2
wiec jest najprawdopodobnie zwiazany problem z grafika a zeby byc na 100% ze to grafika to wystarczy pozyczyc od kogos jakas karte co chodzi na agp 4 i wsadzic ja i zobaczyc czy bedzie dobrze

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 16:20   #6
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Niestety koledzy, ale ten typ tak ma.
FX5200 nie lubi starszych płyt, jedyne wyjśćie to przejście na AGP2 aby grafa poprawnie działała. Albo nowe MoBo. 8 )
Stary 15.11.2004, 19:42   #7
JackW
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
JackW w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety racja. Razem nie mogą pracować w trybie 4X. Zmieniłem na 2X i wszystko działa OK. Doszedłem, że trzeba w BIOSie w podekranie "Advanced Cipset Features" zmienić "AGP Fast Write" na Disabled. Może ktoś ma podobny problem i ta informacja pomoże.
JackW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2004, 20:41   #8
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez JackW
Niestety racja. Razem nie mogą pracować w trybie 4X. Zmieniłem na 2X i wszystko działa OK. Doszedłem, że trzeba w BIOSie w podekranie "Advanced Cipset Features" zmienić "AGP Fast Write" na Disabled. Może ktoś ma podobny problem i ta informacja pomoże.

Opcje FW i SBA praktycznie nic nie wnoszą. Wydajność nie wzrasta ale spada stabilność. Przy jakichkolwiek problemach zalecane jest ich wyłączenie. 8 )
Stary 28.07.2009, 20:19   #9
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A odkopię sobie bo zakładać nowego nie chcę a ten temat jest w sam raz

Posiadam Radka HD 3650 pod AGP

no i co jakiś czas wyskakuje poniższy komunikacik

Cytat:
"ATI video bios poller client. Atizevxx.exe - application error. 0x7c911639
referenced memory at 0x009b3005. The memory could not be read." Cancel to
debug.

Przekopałem troche google ale w sumie nic konkretnego poza przeinstalowaniem sterów i defragmentacją dysku nie znalazłem

jakieś propozyszons
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.07.2009, 20:21   #10
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wyłącz powiadamianie o błędach w sterownikach
Stary 28.07.2009, 22:08   #11
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac Podgląd Wiadomości
wyłącz powiadamianie o błędach w sterownikach
gdzie , jak , którędy itd... google się zepsuło i chęci poszły już spać..
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2009, 07:03   #12
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
gdzie , jak , którędy itd... google się zepsuło i chęci poszły już spać..
dokładnie nie pamiętam, ale w ostatniej zakładce ati_control_panel jest informuj o błędach (czy coś takiego) - trzeba odptaszkować

P.S.
na lapku mam ati, ale na sterach ATI nie działa mi ATI_control_panel

mam same stery

Twoje uprawnienia: