Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2010, 16:57   #1
furry1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.01.2010
Posty: 2
furry1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z konfiguracja routera Netgear WGR614 v7

Witam otoz mam problem z konfiguracja mojego routera przez jakis rok mialem dobrze skonfigurowany w komputrach mialem ustawione automatyczne ip i normalnie net chodzil jednak nie mialem zalozonego hasla a wiec chcac je zalozyc podpialem do routera kabel i zamiast po prostu wpisac haslo zeby nie mogl nikt wbijac to zrobilem tak jak kazala instrukcja-zresowalem modem i teraz mam problem z jego konfiguracja (wczesniej robil mi to gosc od neta) otoz teraz musze wpisac w komputerze ip maska itp bo jak daj na automatyczne to jest lipa i nie dziala mi a jak na innym laptopie oprocz tego na ktorym konfigurowalem chce dac neta to jest jakis blad ze juz jest takie ip czy cos i teraz pytanie co mam zrobic co pozmieniac w opcjach routera? Od razu mowie ze jestem w tym zielony i nic nie ustawilem praktycznie w routerze orpocz ip i use default adress

Ostatnio zmieniany przez furry1 : 06.01.2010 o godz. 17:00
furry1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2010, 18:31   #2
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Uruchom serwer DHCP.
Konflikt adresów IP powodowany jest przez to, że w dwóch komputerach wpisujesz identyczny adres IP. Musi być on unikatowy.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2010, 18:38   #3
furry1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.01.2010
Posty: 2
furry1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a mozesz dokladniej powiedziec jak uruchomic ten dhcp jesli nie mam bo sam nie wiem i dlaczego musze wpisywac w koputerze ip a nie moge dac zeby automatycznie pobieral
furry1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2010, 18:59   #4
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Zobacz do instrukcji.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2010, 00:52   #5
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zrób screeny i wklej tutaj to zobaczymy, jakie masz opcje.
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
nie dziala nagrany plik MrBiedrona Napędy optyczne DVD 17 22.10.2005 15:57
Problem z Konfiguracja poczty na wp.pl mallow Off topic 3 12.08.2004 22:39
Konfiguracja Eac - problem coolmanq5 Napędy optyczne CD 0 02.05.2003 16:01
Konfiguracja Personal Firewall 2003 - problem Sniper Off topic 9 28.12.2002 23:55
Konfiguracja komputera do pracy w sieci lokalnej i problem >!!< Laser Off topic 26 10.12.2002 17:40


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.