Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.04.2008, 15:52   #1
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Asus Commando "dwie" karty dzwiekowe SupremeFX

Mam od niedawna ta plytke. Jest rewelacyjna pod wzgledem mozliwosci, wyposazenia i bajerow, ale...
Ze wzgledu na oszczednosc miejsca na plycie, kase i dobre opinie w necie postanowilem zainstalowac dolaczona karte muzyczna (SupremeFX). Na poczatku na czystym systemie otrzymywalem komunikat, ze sterowniki zostaly wlasnie odinstalowane i nalezy uruchomic onownie komputer w celu dalszej instalacji. Udalo mi sie to jakos pokonac, ale teraz system wykrywa karte dwa razy (tak mi sie wydaje). W menedzeze urzadzen w Kontrolerach dzwieku, wideo i gier jest SoundMax Integrated Digital HD Audio. Do tego jest Audio Device on High Definition Audio Bus po Inne urzadzenia. Tej drugiej moge recznie przypisa sterownik. Mam wtedy dwie karty SoundMAX ale jedna niedzialajaca (kod 10). Dopiero wtedy moge uruchomic panel kontrolny SondMAX. Ustawiam dziek na 5.1 w Winowsie oraz w panelu, a podczas testu glosniki dzialaja jako 2.1. Podpinjac glosniki "na goraco" system znajduje wszytskie, ale w tescie slychac 2.1. Testowalem tylko w GTA:SA i dzialaja dobrze (tak mi sie wydaje). Panel przedni dziala (bardzo mi na nim zalezy).
Probowalem tez inne nowsze sterowniki i dzieje sie to samo.
Ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem?
Do tej pory mialem kilka Asusow i testowalm wbudowane karty i nie mialem zadnych problemow.

system XP SP2
najnowsze stery do chipsetu
najnowszy BIOS
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2008, 16:08   #2
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
zapewne masz karte ati z rodziny 38xx i to wyjscie na niej a nie na soundmax
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2008, 22:13   #3
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
zapewne masz karte ati z rodziny 38xx i to wyjscie na niej a nie na soundmax
Jak ustawic to wyjscie? Mam Sapphire 3870. Gdzie moge znalezc wiecej informacji? Szukalem i nie moge znalezc. Probowalem sterownikow od Omegi
(jak zawsze) a teraz Catalyst. 8.4.

EDIT:
Juz sobie poradzilem (chyba).
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.

Ostatnio zmieniany przez Joe_Doe : 29.04.2008 o godz. 23:19
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2008, 23:47   #4
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
na plycie powinna byc latka
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: