![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2009
![]() |
Wybaczcie, ze odświeżam temat, ale mam jeszcze kilka pytań. Otóż wszystko ładnie zrobione, chodzi wszystko. Tylko chciałem się jeszcze tym pobawić i chciałem zainstalować automatycznie sterowniki i założyć konta. Niestety nic mi nie wyszło
![]() Dodaje do winnt.sif linijkę OemPnPDriversPath (i tu pytanie: wartość ma być w cudzysłowie czy bez? znaczy robiłem tak i tak, ale nie działa). Daje stery do ścieżki \I386\$oem$\$1\Drivers\01_plyta i nie działa. I jeszcze takie pytanie mam stery do płyty i one są w pliku .exe, a po jego uruchomieniu rozpakuje się. To czy mam dawać to rozpakowane czy jeden plik .exe? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli są w exe to warto poszukać zmiennej do "silent install" żeby także pominąć wszelkie okna dialogowe. Jeśli się nie da to w ostateczności użyj rozpakowanych plików (ale mogą występować błędy).
![]() |
#18 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Z tymi programami to grubsza sprawa. Zastanawiam się gdzie tak właściwie ma być folder $oem$. Szperałem trochę po necie i widziałem, że niektórzy mają w głównym folderze obok i386, a inni zaś w owym folderze (i386). Jeszcze inni mają folder $oems. I komu tu wierzyć? Może zostawmy na razie te programy, a przejdźmy do użytkowników i wpisów do rejestru. Jest możliwość wpisać coś do rejestru tylko edytując pliczek winnt.sif? Znaczy mam porobione już pliki .reg. Tylko nie wiem gdzie je włożyć, żeby mi instalator je uruchomił. Co więc robić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Ja korzystałem z tego poradnika odnośnie $OEM$
http://windowsmx.pl/kb/127-dystrybuc...rotki-poradnik Co do kont, to może to Ci się przyda: http://windowsmx.pl/kb/128-tworzenie-kreatora-konta
![]() |
#20 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wsadziłem wszystkie .reg do $oem$ utworzyłem plik cmdlines.txt, w którym wywołałem pliczek all.cmd:
Kod:
[COMMANDS] "all.cmd" Kod:
net user adrian /add net localgroup Administratorzy adrian /add net accounts /maxpwage:unlimited regedit /s AutoEndTasks.reg regedit /s bezochrony.reg regedit /s bezpamiecirejestr.reg regedit /s BootOptimizeFunctionY.reg regedit /s brakinformacjioaviniezalecane.reg regedit /s ClearPageFileAtShutdown.reg regedit /s ClearRecentDocsOnExit.reg regedit /s EnableSuperfetch.reg regedit /s FirewallDisableNotify.reg regedit /s HungAppTimeout.reg regedit /s komunikatydymki.reg regedit /s komunikatydymkiniezalecane.reg regedit /s MenuShowDelay.reg regedit /s Mojkomputernaczele.reg regedit /s NoCDBurning.reg regedit /s NonPagedPoolSize.reg regedit /s NtfsDisableLastAccessUpdate.reg regedit /s SecondLevelDataCache.reg regedit /s ShowInfoTip.reg regedit /s SynchronousMachineGroupPolicy_SynchronousUserGroupPolicy.reg regedit /s UpdateMode.reg regedit /s Use Search Asst.reg regedit /s WaitToKillServiceTimeout200.reg EXIT |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dobra dałem sobie radę. Teraz działa. Tylko że chciałbym jeszcze ustawić pasek szybkiego uruchamiania, a nie wiem jak. I jeszcze z tym cichym instalowaniem, to mam znaleźć na stornie producenta jakiś pliczek z info o ustawieniach podczas instalacji coś jak winnt.sif?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Niekoniecznie - to zależy prędzej od "marki" instalatora.
http://unattended.sourceforge.net/installers.php
![]() |
#23 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ach ten angielski. Poszperam trochę, a jak będą jakieś problemy to napiszę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nie działa mi, nie wiem czemu. Macie tu pliczek winnt.sif:
Kod:
;SetupMgrTag [Data] AutoPartition=0 MsDosInitiated="0" UnattendedInstall="Yes" AutomaticUpdates=yes [Unattended] DriverSigningPolicy = Ignore UnattendMode=FullUnattended OemSkipEula=Yes OemPreinstall=Yes TargetPath=\WINDOWS Repartition=No UnattendSwitch="yes" WaitForReboot="No" AutoActivate = Yes OemPnDriversPath ="Drivers\01_plyta;Drivers\02_lan;Drivers\03_sata;Drivers\04_dzw;Drivers\05_lan;Drivers\06_dzwr;Drivers\07_nvidia;Drivers\08_a4tech;Drivers\09_total;Drivers\10_klite;Drivers\11_qt;Drivers\12_winrar;Drivers\13_firefox;Drivers\14_unr;Drivers\15_unl;Drivers\16_pd;Drivers\17_iv;Drivers\18_ivpl;Drivers\19_svg;Drivers\20_sl;Drivers\21_fb;Drivers\22_cc;Drivers\23_dd;Drivers\24_pdvd;Drivers\25_dx" [GuiUnattended] AdminPassword=* EncryptedAdminPassword=NO OEMSkipRegional=1 OemSkipWelcome=1 TimeZone=100 [UserData] ProductKey="x" FullName="ad" OrgName="ad" ComputerName=ep35-ds3 KeyboardLayout="Polski (programisty)" [Display] BitsPerPel=32 Xresolution=1280 Yresolution=1024 Vrefresh=75 [TapiLocation] CountryCode=48 Dialing=Tone AreaCode=023 [RegionalSettings] LanguageGroup=2 Language=00000415 UserLocale_DefaultUser="0415" InputLocale_DefaultUser="0415:00000415" [Identification] JoinWorkgroup=GRUPA_ROBOCZA [Networking] InstallDefaultComponents=Yes [Components] OEAccess=off WMAccess=off zonegames=off msnexplr=off media_clips=off IEAccess=off |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dobra. Poradziłem sobie. Zastosowałem SVCPACK i linie komend cmd i wszystko działa. Dzięki za pomoc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z instalacją Windowsa XP | Robs | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 18 | 27.12.2009 10:55 |
Problem z Javą pod Windows XP Pro 64bit | Noname | Off topic | 2 | 07.11.2005 23:01 |
Startowy CD dla Windows XP - problem | Krzesi | Off topic | 1 | 24.10.2005 09:53 |
mam wielki problem z windows xp i moja nagrywarka:( | zajeban | Napędy optyczne CD | 1 | 19.01.2003 15:37 |