![]() |
Zainstalowałem testowo 7 i problem identyczny karta niby to wykrywa sieć ale nie morze się z nią połączyć . Więc chyba raczej już nie ma sensu sprawdzać na Ubuntu ? Wychodzi na to że problem sprzętowy raczej . A awaria internetu nie miała tu nic do rzeczy . Ale że padła tak naglę kompletnie bez ostrzeżenia ? Pogrzebie jeszcze w biosie ale wątpię że to coś da .
|
Sprawdź jak zachowa się notebook na Ubuntu
|
Dobra teraz to ja już zgłupiałem do reszty . Zainstalowałem system "na świeżo " . Zainstalowałem sterownik do karty i lipa ten sam objaw . Podczas instalowania sterownika tak samo mrugała ikonka wi-fi ( powinna się świecić ) a po instalacji i ponownym uruchomieniu znowu mam brak połączenia,ale widoczne są sieci tyle że nie mogę się do nich połączyć .
Czyżby karta wysiadła ? Ale dlaczego wykrywa sieci ? A jeśli to router to dlaczego pozostałe komputery działają ? Ogólnie przed całą awarią korzystałem z internetu na tym laptopie . Ta sama wersja systemu,ten sam klucz,ta sama instalka i ten sam router . Zero problemów z połączeniem . Nie wiem co jest . :( |
Jak tydzień temu to nie. Przez taki czas nie zdążyłaby popełnić samobójstwa. ;]
Panel sterowania > Sieć i Internet > Połączenia sieciowe > ppm na karcie WiFi I tam będzie lista SSID. Cóż, mało intuicyjne, to prawda. I co to znaczy szyfrowane? WEP, WPA, WPA2 są szyfrowane, ale ze sobą niekompatybilne. Musisz wybrać swoje, które ustawiałeś (?) w routerze. |
Reinstalacja ? Przecież ten system był instalowany tydzień temu ( po wymianie dysku )
A gdzie się zapomina sieć ? Ja usuwałem sieć w "Zarządzaniu Sieciami " ustawiłem szyfrowanie protokół ale przy tworzeniu nowego połączenia po wpisaniu klucza mam taki a nie inny komunikat . Coraz mniej mi się zaczyna podobać ta Vista system legalny z klucza a robi więcej problemów niż pierwsza lepsza "lewa " 7 :( |
Może po prostu czas na reinstalację Visty? Tak piję też do tej myszki. ;p
Zapomnij sieć i stwórz nowe połączenie ustawiając swój SSID, klucz i protokół (takie jakie ustawiłeś w routerze). Może coś jej się magicznie pozmieniało. |
Problem z połączeniem wi- fi w laptopie po awarii internetu
Witam
Moich problemów z Vistą ciąg dalszy . :( Miałem dziś awarię internetu 3 h byłem odcięty od sieci aż w końcu problem w cudowny sposób się rozwiązał ( nawet "mili " konsultanci Netii nie wiedzą jak ) Ale nie w tym rzecz otóż po tej całej awarii na wszystkich komputerach w domu net działa a laptop z Vistą "za chiny " nie chcę się z siecią połączyć . ( choć tą sieć "widzi " ) Próbowałem tą sieć w "Zarządzaniu sieciami " usuwać i tworzyć na nowo,ale nic nie pomogło . Po kliknięciu w "Diagnozuj problem " mam komunikat "Komputer nie otrzymał odpowiedzi od urządzenia bezprzewodowego lub punktu dostępowego " czy coś w ten deseń . Router z jakiego korzystam to TD-W8951ND nic w nim od czasu awarii nie grzebałem ( wcześniej zresztą też nie ) Dodam że komputer stacjonarny z kartą bezprzewodową TL-WN821N i win 10 połączył mi się automatycznie bez problemu . Ma ktoś jakiś pomysł ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:11. |