![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.08.2010
![]() |
Problem z pamieciami - pilnie potrzebuje pomocy
Witam mam problem z komputerem jak właczam na 2 kośćiach ramu firmy samsung to jest jeden długi pisk.jak właczam komputer na kosci samsunga i godrama to wlacza ale wykrywa tylko 1 gb a nie 2 ;/ probowalem juz wszystkiego. Pomocy
![]() Ostatnio zmieniany przez MatiX6632 : 01.12.2012 o godz. 13:21 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem się pojawił nagle, czy po dołożeniu drugiej kości pamięci?
Spróbuj zmienić banki pamieci. Przedmuchaj gniazda powietrzem, bo może to kwestia kontaktu. Inny wariant, to albo kości nie współgraja z soba, albo są niesprawne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Kości są napewno sprawne i współpracują.problem pojawił sie raz wyłaczyłem wieczorem komputer i rano probowałem właczyć i niestety juz nie ruszył
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Osobno podłaczałem i dalej to samo poprostu na 2 kosciach jak mam wlozone 1 slocie good ram a 2 drugim slocie samsung to odpala ale wykrywa 1 gb a jak dam osobno to wgl nie wlacza sie.. niewiem juz sam co mam zrobic w serwisie nic mi pewnego nie powiedzieli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
No skoro w serwisie nic pewnego ci nie powiedzieli, to co my mamy ci powiedzieć na odległość?
Skoro wszystkie warianty sprawdziłeś, włącznie z montowaniem innych pewnych pamięci...ale jakoś w to nie wierzę, bo z twojego opisu to nie wynika, to może padła płyta główna. Zawołaj kogoś, co się na tym zna i niech popatrzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
No to był w serwisie u znajomego i nic pewnego mi nie powiedzial a ramy to nowe kupiłem bo orginalnie miałem 2 kosci samsunga 512mb do dzisiaj gdzies leza .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
A jak próbujesz na jednej kości wystartować, to z tego samego gniazda? I co, piszczy 2 razy wewnętrzny głośniczek? Masz pewnie 3 gniazda, kombinuj, bo może jedno padło. Bywa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Znajomy w swoim serwisie pewnie również nie ma profesjonalnego sprzętu do testowania płyt głównych, a co za tym idzie może zrobić tyle o i Ty: spróbować podłączyć Twoje kości do innego, sprawnego kompa, albo do Twojego kompa podłączyć inne, sprawne kości.
Warto też spróbować zmienić wartości taktowania pamięci na inne - może być nawet i na wyższe.
![]() |
#10 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a płyta obsługuje te pamięci? pisałeś, że na starych dziala
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
znaczy na starych dzialalo przestalo dzialac kupilem nowe kosci. Mem tescie tez nic nie wyszlo :/ niewiem juz sam a slotow mam tylko 2 . w ostatecznosci kupie plyte glowna jakas a niewiecie czytalem na necie ludzie pisza ze slot sie zepsuc nie moze niewiem nieznam sie na tym.albo ze od procka albo zasilacza i wgl takie rzeczy pisali.niewiem juz sam jak nie mozna mi pomoc to zamknijcie poprostu znajde czas to oddam do serwisu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skąd taka diagnoza, że kupisz akurat pamięć i znowu będzie działać?
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Po co mam przeinstalowac windowsa skoro bios mi nie wczytuje ramu calego.a bios aktualizowalem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
potrzebuje pilnie porady i pomocy | maaleenki | Odzyskiwanie danych | 9 | 05.04.2010 19:42 |
problem z nero, pomocy! | aniapachi | Napędy optyczne CD | 1 | 30.11.2004 01:40 |
Potrzebuje pilnie ewentalnej pomocy (virus) | mensir67pl | Off topic | 5 | 25.09.2004 00:51 |
Problem Liteon 851S !!! Pomocy ! | Olav_Basoski | Napędy optyczne DVD | 12 | 27.05.2004 19:03 |
Pilnie Pomocy Pomocy !!! | wizardsb | Napędy optyczne CD | 3 | 17.08.2002 16:05 |