![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hmm, mam taki problem - chcę zapisać pdf materiału sporządzonego w Scribusie. Sęk w tym, że przy jego tworzeniu użyłem czcionek, których nie będzie w kompie na którym ten pdf będzie otwierany później. Nie mogę dołączyć czcionek, bo nie ja będę ten dokument otwierał, a ta osoba, która będzie, nie będzie miała pojęcia, jaki z nich zrobić użytek.
Jak zapisać w Scribusie pdf tak, żeby tekst zachował się, powiedzmy, jak rysunek (albo jak inaczej rozwiązać mój problem)?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nie znam Scribus'a, ale format pdf umo***380;liwia za***322;***261;czanie (embed) czcionek bezpo***347;rednio w dokumencie. Przejrzyj opcje konfiguracji formatu zapisu, mo***380;e tam co***347; znajdziesz. Na pewno jest taka opcja w pdfFactory Pro, kt***243;ry instaluje si***281; jako drukarka - drukuj***261;c na ni***261; z dowolnej aplikacji zapisujesz dokument w pdf.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Ha, i nawet nie mog***281; reputki Ci za to da***263;, bo ostatnio ju***380; za co***347; dawa***322;em... Trzeba b***281;dzie zapami***281;ta***263;
![]() Rzeczywi***347;cie, trzeba by***322;o osadzi***263; czcionki ![]() ![]()
![]() |
|
|