![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.02.2008
![]() |
Laptop+Creative - problem
Witam,
Mam dość spory problem, z którym borykam się już dość długo. Mianowicie posiadam laptopa: ACER Aspire 5710G Intel Core2 Duo T5500 Kingston 4 GB RAM Windows Vista Home Premium 32bit Dokupiłem do niego kartę dźwiękową Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme pod ExpressCard/54 slot. Karta przez okres pół roku sprawowała się dobrze. Po tym czasie podczas słuchania muzyki (np. mp3) dźwięk momentalnie się zniekształca (metaliczny). Pomaga restart programu odtwarzającego muzykę. Przeinstalowywałem kilka razy sterowniki (najnowsze), również cały system. Nic nie pomogło. Później zaczęło się dziać to samo podczas oglądania video z sieci (np. youtube). Odesłałem kartę do servisu Creativ'a i wymienili na nową. Parę godzin pochodziła OK a potem to samo. Najciekawsze jest to, iż dzieje się tylko w momencie kiedy komputer jest obciążany (np. przy pełnym ekranie na youtube lub uruchamianiu jakichś programów lub przeglądaniu internetu podczas słuchania muzyki - najłatwiej efekt wywołać otwierając jakiś dokument w Adobe Reader). Natomiast odtwarzanie filmów z dysku, płyt w różnych trybach ekranu, słuchanie muzyki AUDIO CD jest bezproblemowe. Co się dzieje? Proszę o pomoc, sugestie, cokolwiek. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taki urok zewnętrznych kart dźwiękowych Creative'a. W Twoim przypadku "półzewnętrznej". Ja mam tę wersję X-Fi 5.1, ale na USB i też są cyrki. Wcześniej miałem Audigy 2 NX, pod którą to nawet NIE MA sterów pod Vistę...
Żal. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z filmem DVD ? | jp44 | DVD-Video | 5 | 04.01.2006 23:34 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Nero i problem nagrywania danych | albercikk | Napędy optyczne DVD | 16 | 05.09.2005 11:45 |
Problem z CD-RW High Speed - Creative RW121032E | ppppp | Napędy optyczne CD | 0 | 01.09.2003 23:27 |
Problem z nagrywarką Creative RW1210E | Robsonik | Napędy optyczne CD | 2 | 27.01.2002 22:42 |