![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
proxy na linux - jak zrobić?
Problem mam taki:
są w Wawie komputery z Windows XP lub 7 na nich normalne przeglądarki (fx, Chrome) przy komputerach zwykli userzy (ZU) cały ten interes podłączony via DSL ZU muszą mieć możliwość awaryjnego wejścia fx/Chrome na pewną stronę (1 szt., 1 domena z subdomenami) ale koniecznie: z adresem IP serwera linux, który stoi w Krakowie. Ruch najpierw po http, potem https i dobrze jakby nic proxy nie cięło. Tak poza tym to ZU nie powinni korzystać z serwera. Ja sobie jakoś radzę z Windowsa: terminal, links - ale to nie dla ZU. Co mam zainstalować na serwerze? coś prostego, bo nie mam roota i nie chcę mieć. Czy jest coś prostszego niż squid? Coś mi nie chce hulać w /home/ Co na lokalnych komputerach? ZU muszą to jakoś łatwo przełączać i musi zawsze działać, bo to krytyczne - będą to robić, gdy mnie nie ma pod ręką. Nie ukrywam, że liczę na sobrus, Bartez, M4 albo kogoś kto się nie ujawnia ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 09.10.2012 o godz. 05:16 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No ja mam od lat w domu squida
![]() Trudny w obsłudze to on aż tak nie jest. Plik konfiguracyjny może być całkiem krótki ![]() Ale czy pójdzie bez roota ![]() W to wątpie, bo przecież nawet w ustawieniach firewalla będziesz musiał odblokować port dla proxy. No i squid.conf w etc też chyba wymaga roota. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.10.2012 o godz. 08:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Թ
Web proxy - gdy spałem, to zrozumiałem
![]() Pierwsze z brzegu: http://sourceforge.net/projects/phpr...urce=directory i zobaczę czy hula /etc zrobiłem w home - ale to wszystko właśnie armata na wróbla a port ofkors, ale z adminem mam kontakt pisemny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
nie zabardzo rozumiem ale tu chyba robota nie dla proxy a dns'a
btw squid tez to ogarnie
![]() |
#6 |
Jukebox Hero
Ja to tak zrozumiałem, że na jaką stronę wejście jest tylko z adresu serwera.
Więc serwer musi działać w imieniu klientów, żeby "oszukać" stronę. Squid to ogarnie, ale Pali nie ma roota żeby go zainstalować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Թ
Chodziło o blokadę Allegro w przypadku zbyt wielu żądań przez WebAPI.
Aby odblokować należy przepisać Captcha (normalnie po http na koncie), ale należy zalogować się z tego adresu skąd jest komunikacja z WebAPI. W/w soft działa dobrze. Można też curlem ściągnąć captcha na serwer, przepisać i odesłać wynik. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Jak go zdobyć i odpalić?! Najlepszy linux na ps2? Gimp, edytor tekstu itp?! | Mmore | Homebrew | 12 | 02.03.2010 14:50 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
south park na DVD Region 1 jak zrobić obraz płyty? | Towelie | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 2 | 29.11.2003 17:24 |