![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Przejście do Netii
Kończy mi się umowa z Dialog (to już też Netia
![]() Jest pomysł na Netię: http://www.netia.pl/oferta-dom/telew...0-telefon.html w wariancie 87 kanałów TV ale już domyślam się, że 21 z nich to naziemna cyfrowa. Kusi internet do 20Mb bo w Dialogu jest w mojej lokalizacji fizyczne ograniczenie całości do 10Mb czyli TV + 6Mb na internet. Ale cyfrowe. Netia Cu to nie wiem co to jest ![]() ![]() ![]() No i dochodzą dwa urządzenia Netia Spot i Netia Player. Jak chcę TV to Netia Player muszę mieć a Netia Spot ? Mam Netgeara i WiFi jest mi zbędne czyli potrzebny tylko modem > jaki ![]() ![]() Co o tym sądzicie ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swojego czasu to był standard, że alternatywni dostawcy internetowi którzy mogli zacząć korzystać z łącz tepsy dzwonili po ludziach, oferowali cuda wianki zamiast dotychczasowych neostrad i zapewniali że da się klientowi dać więcej niż telekomunikacja mówiła, że można dać. Problem w tym, że ci co dzwonili z central nie mieli zielonego pojęcia, co na ten temat mają do powiedzenia technicy i potem okazywało się, że po dwóch dniach zdecydowany klient dostawał telefon "że jednak się nie da" - a to i tak wariant pogodny, bo ten pochmurny oznaczał podpisanie nowej umowy i kilka tygodni/miesięcy męczenia się z niestabilnym połączeniem, reklamacjami itp.
O ile w międzyczasie na Twoim osiedlu nie zmienili sprzętu/okablowania, to Netia raczej nie zaoferuje Ci więcej niż Dialog przed przejęciem. Można by gdybać, że może w Netii dają mniejszy margines wolnego łącza na wypadek godzin szczytu, przez co mogą dać Ci inny limit (kosztem ewentualnie lekkich spowolnień popołudniami), ale tak naprawdę nie łudźmy się - każdy operator wyciska ile może z łącz. Warto jednak spróbować, po prostu zadzwoń na infolinię i zapytaj. Jeśli są tam kompetentne osoby, to powiedzą że sprawdzą i oddzwonią, potem przekręcą do pana Wieśka/Zdzicha/Mareczka od okolicznych techników, a ten z pamięci im powie, czy to u Ciebie pójdzie, czy nie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
esem, daj spokój Netii, przejdź do UPC
![]() 30mbps masz na dzień dobry ![]()
![]() |
#4 |
OldBoy
![]() ![]() |
No nie mam w budynku UPC. Spółdzielnia wpuściła na razie tylko Vectra.
![]() Ale drogo 150,-zł miesięcznie plus prucie ścian na kabel (na mój koszt). 4Mb/s mi wystarcza tylko TV mało (w Dialogu) i kosztuje 84,-zł. Stąd pomysł na Netię chociaż Dialog to też już Netia. ![]() Moje pytanie o Netię jest tylko dlatego aby się nie okazało, że zamienił Stryjek siekierkę na kijek. ![]() A z Dialogu jestem zadowolony ![]()
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam,
Pozwolę sobie odkopać ten temat. W chwili obecnej posiadam internet 30MB od UPC za niespełna 25 zł (umowa na czas nieokreślony). Niedawno otrzymałem od UPC maila z aktualizacją regulaminu, w którym stwierdzają, że mogą mi podnieść abo o 8 PLN każdego roku. Jest to pewnie skutek odrzucenia ich oferty 30MB + TV za 55/miesiąc na 2 lata którą to odrzuciłem po zapoznaniu się z regulaminem. Generalnie mnie wkurzyli i zacząłem się rozglądać za konkurencją. I tutaj padło na netię i ich gigakablówkę. Czy któryś z użytkownikiem jest w posiadaniu tejże usługi za terenie Krakowa i mógłby powiedzieć coś więcej? A może ktoś migrował z UPC do netii i ma jakieś doświadczenia/odczucia. Pozdrawiam, M. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
pogadam z sąsiadem, na Netię od roku, ale w lecie jak rozmawialiśmy,
narzekał na częste braki internetu , nawet kilka razy dziennie, co gorsza ty było zwykle kilkadziesiąt sekund, góra minuta, ale wkurzające ![]() może od tej pory coś się zmieniło na lepsze ![]()
![]() |
#7 |
OldBoy
![]() ![]() |
Netia to Netia i Dialog
![]() Kablówka w Dialogu jest najlepsza bo za abonament daje i najwięcej i dużo fajnych TV. ![]() Netia się nie wysila i powiela to co masz na zwykłej antenie. ![]() Extra pakietu są drogie w każdej wersji. ![]() Internet taki sam. ![]() Jakby co to jestem w Dialogu kupionym przez Netię. ![]()
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Netia umarła, nawet ich strona się nie otwiera.
![]() Od wczoraj rano miałem kłopoty, jakaś mega zwałka jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
strona działa xd
![]() |
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
O, wszystko działa, właśnie włączyłem.
![]() /E, za pięknie by było... google.pl otwiera, interia.pl nie. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 26.06.2016 o godz. 21:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trzeba było zostać przy tp/orange ...
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
Ja mam neostradę i muszę przyznać ze jestem zadowolony. Ostatnio mnie zdziwiło na bezprzewodowym internecie że oragne ma usługe limitowaną a ich konkurencja Play posiada usługę nielimitowaną.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
odkopię temat. Będzie dotyczył ODEJŚCIA od Netii
![]() kończy mi się umowa z Netią (tel+net+tv) i chciałbym "powrócić" po milionie lat do Orange, bo tak- znaczy lepsze warunki oferują. Ale jest mały haczyk - opinie o zmianie operatora są tylko same NEGATYWNE, bo "każdy ma problem z przejściem" z Netii do Orange. Jeden operator zrzuca winę na drugiego za "kłopoty". Przenosił się może ktoś ? dzięki za info |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Z netią był problem z wyjściem od nich, no ładne parę lat temu (nie wiem jak dzisiaj). Jaja typu, że po rozwiązaniu umowy nadal przychodziły rachunki do płacenia itp...
Jeśli ta lepsza oferta orange nie jest jakoś uwarunkowana przejściem/zmianą operatora, to zacznij od wychodzenia z netii. Ja dostaniesz papier, że wyszedłeś, to podpisuj z orange. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
@grzeniu
ale chciałbym numer zachować ![]() ![]() P.S. chyba zmiana operatora komórkowego jest "łatwiejsza", znaczy mniej problematyczna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jakie przejście zostało użyte w tym tutorialu? | grzesioi | DVD-Video | 1 | 08.03.2010 22:53 |
telefon z Netii na linii TP - ma ktoś ??? | bubson | Off topic | 2 | 07.05.2008 07:20 |
Era jak TPSA - oddaje klientów Netii vel Play | Wawelski | Off topic | 38 | 25.06.2007 18:59 |
net24 w netii i modemy | Alinoe | Off topic | 2 | 08.11.2004 20:37 |
Ryczałt w netii - warto? | forest | Off topic | 14 | 18.10.2002 13:53 |