Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.03.2010, 12:10   #46
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
xsnake,
uczenie się na własnych błędach, to dobra rzecz
ale niezbyt sobie radzisz z tym tematem (bez urazy)
nie chciałbym, abyś odciął się od Internetu i musiał płacić za wizytę adminowi tej sieci - chyba, że podejmiesz takie ryzyko

na dodatek, jak już mówiliśmy - na tym TP-Linku nie osiągniesz transferu "film w minutę"

co zrobić?

1. wezwij instalatora od tego TP-Linka i powiedz mu, że transfery siadają - niech sprawdzi pasmo, może ustawi lepszy kanał radiowy
2. kup sobie inny router i inne karty sieciowe - w standardzie 802.11n - jeśli chcesz, to doradzimy sprzęt
3. połącz te komputery przez USB, FireWire czy kablem Ethernet na kartach gigabitowych - też możemy doradzić sprzęt
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.03.2010, 14:50   #47
xsnake
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.03.2010
Posty: 40
xsnake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
jak już mówiliśmy - na tym TP-Linku nie osiągniesz transferu "film w minutę"
tak wiem czytałem że w minutę nie osiągnę, chciałem tylko ustawić tak jak pisaliście i sprawdzić czy chociaż trochę przyspieszy, tylko czy macie jakieś pomysły jak się zalogować na tego tp-linka, AP mam wbudowany w router z tego co mówił dostawca, bo w domu mam router i koło niego jest tylko taka puszeczka i pisze na niej POE Power IN, i dlaczego loguję się na AP a nie na tp-linka ?
xsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2010, 17:43   #48
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Tak, AP wbudowany w router jest i prawdopodobnie masz w domu dwa takie "AP wbudowane w router" - jeden to TP-Link do utworzenia sieci BSS w domu, a drugi to ten wyżej, pracujący jako AP Client i jest on klientem AP stojącego ileś metrów od twojego domu.
Jakbyś to narysował, to byśmy wiedzieli o czym rozmawiamy, a tak to dupa.

POE to Power Over Ethernet, zapewne zasilanie tego routera na strychu - nic to nas nie interesuje.

1. Jaki jest adres tego routera, na którego zalogowałeś się?
2. Wklej wyniki polecenia ipconfig -all, z obu swoich komputerów
3. Zanim przejdziemy dalej - pogrzeb w tym Ralinku, tam gdzieś musi być napisane IP tego TP-Linka Jeśli nie znajdziesz, to zapuścimy nmap .
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2010, 21:20   #49
xsnake
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.03.2010
Posty: 40
xsnake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
połącz te komputery przez USB, FireWire czy kablem Ethernet na kartach gigabitowych

A mógł byś mi pomóc, bo dokupiłem tą kartę do stacjonarnego kompa i podłączyłem to kablem skrosowanym i we właściwościach połączenia lokalnego dałem ip 192.168.0.1 i 255.255.255.0 na stacjonarnym i na laptopie 192.168.0.2 i 255.255.255.0 i ze stacjonarnego pinguje drugi komputer ale z laptopa już nie, na połączeniu pisze że sieć niezidentyfikowana, Próbowałem połączyć się z komputera który pinguje drugi komputer ale wyskakuje mi okienko żeby hasło wpisać ale przecież żadnego hasła nie ustawiałem, wiesz może dlaczego tak się dzieje?
xsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
XP Professional - HE adixo Off topic 12 16.01.2007 13:57
Windows Home a Professional - dwa bajty różnicy oszustwa MS Ormianin Off topic 44 07.08.2005 18:13
NeroVision Express sie je... HELP lukmeen Napędy optyczne DVD 0 17.07.2005 00:03
Projekt Freeware Calme Komputery - oprogramowanie i sprzęt 0 16.05.2005 20:31
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć memorando Komputery - oprogramowanie i sprzęt 1 17.05.2003 10:41


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.